به گزارش سایت خبری پُرسون، از اصفهان؛ حسین شواخی اظهار کرد: با توجه به اینکه فصل بهار زمان زایش گونههای مختلف جانوری است، مردم و شهروندان باید در مراجعه به طبیعت مراقبت بیشتری را برای حفاظت از حیاتوحش انجام دهند.
وی بابیان اینکه در این زمان از سال بسیاری از کوهنوردان، طبیعتگردان و مردم محلی به هر دلیلی وارد طبیعت میشوند که ممکن است با نوزدان تنهای جانوران وحشی مواجه شوند، افزود: بسیاری از افراد نوزادان حیوانات وحشی را در طبیعت تنها مشاهده میکنند و با تصور آنکه مادرشان تلف شده و یا آنها را رها کرده است از روی دلسوزی و ناآگاهی این نوزادان را به همراه خود از طبیعت خارج میکنند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان اردستان ادامه داد: اقدام به خارجکردن نوزادان جانوران وحشی از طبیعت اشتباه بزرگی است که هرچند با نیت خیر انجام شود، آسیب جبرانناپذیری را به طبیعت وارد میکند.
شواخی خاطرنشان کرد: دستزدن، بغلکردن، بازیکردن و گرفتن عکس یادگاری با نوزادان حیات وحش نیز اقدام اشتباهی است که موجب وارد آمدن استرس به جانور میشود و حتی امکان دارد به دلایل مختلف از جمله نشستن بوی انسان بر روی بدن نوزاد، حیوان مادر از پذیرفتن مجدد نوزاد خود اجتناب کند.
وی بابیان اینکه حتی حضور مردم و شهروندان در محیطهایی که احتمال حیاتوحش وجود دارد باعث استرس و اضطراب و اذیت آنها میشود، گفت: با وجود تذکراتی که هرساله داده میشود، اما مردم این موضوع را رعایت نمیکنند و بازهم در مناطق حفاظت شده و کوهستانی حضور پیدا میکنند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان اردستان با اشاره به اینکه در مناطق حفاظت شده شهرستان اردستان زاد و ولد میش و بز وحشی شروع شده است، بیان کرد: با بررسیهای صورت گرفته در شهرستان اردستان بیش از ۴۰ گونه پستاندار، ۳۰ گونه خزنده و بالای ۱۵۰ گونه پرنده بومی، فصلی و مهاجر وجود دارد.
شواخی در خصوص وضعیت پوشش گیاهی مناطق حفاظت شده شهرستان گفت: کمبارشیِ امسال از اکنون اثرات خود را در مناطق مختلف نشان داده و اگر به این شکل ادامهدار باشد باید آبرسانی سیار و دستی را در مناطق خیلی زودتر شروع کنیم.
منبع: ایسنا