نباید مذاکرات عمان به نسخه‌ای دیگر از گفت‌وگوهای فرسایشی تبدیل شود

سید محمدعلی ابطحی با تأکید بر ضرورت پرهیز از تکرار تجربه مذاکرات فرسایشی گذشته، گفت: گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان باید مسیر روشنی برای حل مسائل اساسی و رونق اقتصادی کشور ترسیم کند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب هشدار داد که فرصت گفت‌وگو نباید در پیچ‌وخم دیپلماسی سنتی یا فضاسازی‌های تخریبی رژیم صهیونیستی از بین برود.
تصویر نباید مذاکرات عمان به نسخه‌ای دیگر از گفت‌وگوهای فرسایشی تبدیل شود

به گزارش سایت خبری پُرسون، سید محمد علی ابطحی، با اشاره به تاثیر گفت‌وگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا بر آینده روابط دو کشور، بیان کرد: از نگاه بنده واقعا این اتفاق مهمی است. تجربه گفت‌وگوهای برجامی به خصوص در دوران آقای جلیلی، نوعی گفت‌وگو های کش دار بی فایده بود. از نگاه بنده این نوع گفت‌وگو برای خرید زمان بود. من معتقد هستم که این بار نباید این اتفاق بیافتد. باید در عمان چشم انداز گفت‌وگوها روشن شود که آیا به سمت یک راه حل مفید برای دو کشور پیش می رود یا خیر.

بنا بر روایت ایسنا، وی در ادامه اظهار کرد: علائمی وجود دارد که اگر از آنها به خوبی استفاده شود، به راه حل نتیجه بخشی برای ملت خواهیم رسید. به خصوص در حوزه های اقتصادی که اساسا این گفت وگو به این دلیل انجام می شود تا حوزه های اقتصادی رونق پیدا کند. من برای مذاکره کنندگان آرزوی موفقیت دارم و امیدوار هستم خیلی در پیچ و خم دیپلماسی سنتی گیر نکنند. اینکه مذاکرات مستقیم باشد یا غیر مستقیم. چه کسی اول برود. چه کسی آخر برود. کجا برگزار شود. این ها در مقابل نتیجه ای که قرار است به آن برسیم کم اهمیت است.

این فعال سیاسی تصریح کرد: عزت و مصلحت جامعه باید در نظر گرفته شود. حکمت دیپلماسی در حل مشکلات است، نه در نگاه های سنتی. من شخصا به این گفت وگو ها امیدوار هستم. امیدوار هستم این گفت‌وگوها به گفت‌وگوهای طولانی مدت منجر نشود. گذر زمان به نفع هیچ کس نیست. واکنش بین المللی نسبت به این گفت وگو ها مثبت بوده است. به جز اسرائیل. این روزها اسرائیل به شدت عصبانی به نظر می رسد. خطر جدی نیز وجود دارد که مین هایی را در راه گفت وگو ها منفجر کنند. باید مراقبت کرد تا تحت تاثیر فضاسازی ها و مین های منفجره اسرائیل قرار نگیریم.

وی در ادامه تاکید کرد: کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای منطقه به برقراری آرامش و ثبات علاقه مند هستند. در سایه آرامش همه کشورها در خلیج فارس به موفقیت های بیشتری دست پیدا خواهند کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آینده روابط ایران و آمریکا را چگونه ارزیابی می کنید، بیان کرد: روابط ایران و آمریکا مسئله بعدی است. فعلا حل معضلات اساسی بین دو کشور مطرح است. هنوز تا مرحله برقراری ارتباط فاصله داریم.

منبع: خبرآنلاین

931201

سازمان آگهی های پرسون