به گزارش سایت خبری پُرسون، حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران به تشریح دستاوردهای نوسازی بافتهای فرسوده در تهران از سال ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: در این مدت، آمار نوسازی بافت فرسوده حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافته که این یک اقدام بیسابقه به شمار میرود. پروانههای ساختمانی مربوط به نوسازی، بهسازی و بازسازی بافت فرسوده تهران در محدوده ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار، تقریباً شش برابر متوسط پروانههای صادر شده در شهر تهران بوده است.
وی با اشاره به تهیه بانک نمای معماری ایرانی-اسلامی اظهار داشت: این بانک شامل حدود ۳۰ هزار نمای منتخب تأیید شده توسط اساتید دانشگاهی است که توسط اداره کل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری تهیه شده است. بانک نمای معماری ایرانی- اسلامی میتواند گنجینهای برای سایر شهرهای کشور باشد. این اقدام به مرور زمان سیمای شهر تهران را بهبود خواهد بخشید.
صارمی همچنین از تحولات مثبت در زمینه معماری سبز خبر داد و بیان کرد: افرادی که بخواهند با مؤلفههای زیستمحیطی و بر اساس معماری سبز، به صورت نقدی هزینه صدور پروانه را پرداخت کنند، میتوانند از تخفیفهای ۲۰ درصدی بهرهمند شوند. ضمن اینکه ۳۰ درصد هم برای معماری سبز تخفیف میدهیم که میشود حدود ۵۰ درصد تخفیف. این یک انقلاب در خصوص معماری سبز است که میتواند به ناترازی آب و برق کمک کند.
وی به افزایش آمار پروانههای ساختمانی پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد پروانههای ساختمانی به حدود ۶ هزار مورد رسیده بود، اما در دو الی سه سال گذشته این آمار به بالای ۱۰ هزار مورد افزایش یافته است. این امر نشاندهنده افزایش ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصدی نوسازی در شهر تهران است.
صارمی در پایان با اشاره به تسهیل در صدور پروانههای ساخت خاطرنشان کرد: پروانههای شهرسازی معمولاً زیر یک ماه صادر میشود. به طوری که در بسیاری از مناطق، پروانههای ساختمانی کمتر از ۲ ماه صادر میشوند. البته در خصوص پروژههای بزرگ مقیاس با چالشهایی مواجه هستیم که تلاش میکنیم امسال رفع شوند.
منبع: تسنیم