سی‌ان‌ان تعرفه‌های ترامپ را یک قتل عام مالی توصیف کرد

شبکه تلویزیونی سی ان ان در مطلبی با اشاره به پیامدهای گسترده تعرفه‌های وضع شده از سوی دونالد ترامپ، آن را یک «قتل‌عام مالی» توصیف کرد که دلیل آن نه بلایای طبیعی و همه گیری‌ها که ناشی از خواست رئیس‌جمهوری آمریکا است.
تصویر سی‌ان‌ان تعرفه‌های ترامپ را یک قتل عام مالی توصیف کرد

به گزارش سایت خبری پُرسون، پس از شوکی که به بازارهای سهام وارد شد، وقت آن است که این پرسش را مطرح کنیم «آیا ترامپ به طور کامل عواقب رگباری تعرفه‌ های خود را درک می کند یا خیر؟»

ترامپ روز پنجشنبه و یک روز پس از اعلام «روز آزادی» به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم خیلی خوب پیش می‌رود». وی سپس با تشبیه تصمیم خود برای اقتصاد آمریکا به جراحی، گفت: «وضع بیمار رو به بهبودی است. ما هرگز چنین چیزی را ندیده‌ایم. بازارها رونق خواهند گرفت. سهام رونق خواهد گرفت. کشور رونق خواهد گرفت».

اما در حالیکه هرج و مرج سراسر کره زمین را فراگرفته و از سالمندان آمریکایی تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی که نگران عواقب فراگیر این تصمیم هستند، جی دی ونس معاون رئیس جمهوری گفت: «احساس خوبی داریم. ببینید، من رک و پوست کنده بگویم، فکر می کردم که این تصمیم از جهاتی باعث بدتر شدن وضعیت بازارها شود، زیرا این یک گذار بزرگ است».

سی ان ان در ادامه آورده است: اما لاف زنی‌های دولت واشنگتن در عمل چیز دیگری را ثابت کرد؛ وال استریت بدترین روزهای پنج سال گذشته را تجربه می کند و ۲.۵ تریلیون دلار از سهام برتر «اس اند پی ۵۰۰» ظرف یک روز از بین رفت. به نوشته سی ان ان، این یک «قتل عام مالی» است که دلیل آن نه بلایای طبیعی و همه گیری، که نتیجه یک انتخاب آگاهانه از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا است.

به دنبال وضع تعرفه ۳۴ درصدی بر چین، پکن به سرعت در اقدامی تلافی جویانه ۳۴ درصد تعرفه بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده وضع کرد و در نتیجه صبح روز جمعه بار دیگر شاهد سقوط سهام در بازار آمریکا بودیم.

ترامپ پس از اعلام تصمیم چین در پلتفرم «تروث سوشال» (رسانه متعلق به خود) نوشت: «چین اشتباه بازی کرد، آنها وحشت کردند، تنها کاری که اصلا نباید انجام می دادند».

نویسنده این مطلب سپس با بیان اینکه در پی این تصمیم، نشانه‌های سردرگمی در مورد استراتژی کاخ سفید وجود دارد، استدلال کرده است: وضعیت کنونی بازار تنها چند هفته پس از آن رخ می دهد که سهام در بازار آمریکا پس از رفتن جو بایدن و تحویل آن به ترامپ در بالاترین سطح، غوغا می کرد.

سی ان ان همچنین با اشاره به اظهارات ترامپ پس از اعلام روز آزادی مبنی بر اینکه تعرفه ها قدرت چانه زنی بسیاری به واشنگتن می دهد، آورده است: به نظر می رسد هاوارد لاتنیک وزیر بازرگانی دولت ترامپ در پاسخ به نگرانی‌ها جور دیگری فکر می کند. وی در این خصوص به خبرنگاران گفت: «رئیس جمهور قرار نیست عقب‌نشینی کند» و پیتر ناوارو مشاور ارشد ترامپ نیز در گفت‌وگو با فاکس نیوز تاکید کرد که این یک مذاکره نیست.

نویسنده با اشاره به همین موارد، این پیام ها را متناقض دانسته و معتقد است که این امر منجر به طرح پرسش هایی در مورد تاثیر تعرفه ها بر صلاحیت خروج از بحران اقتصادی می شود.

پیتر تاچمن تاجر کهنه کار وال استریت در این زمینه به سی ان ان گفت: فرمولی که آنها استفاده کردند منطقی نیست و میلیاردها و تریلیون ها دلار روزانه از بازار حذف می شود. این چیزی جز خون در خیابان ها ندارد.

افزایش قیمت ها در راه است؟

به باور کارشناسان مالی، افزایش دردناک قیمت کالاهای مصرفی و بالارفتن مجدد تورم تنها یکی از نخستین پیامدهای تعرفه های ترامپ است که تنها پنج ماه پس از پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری شاهدش خواهیم بود. ضمن آنکه این وضعیت علاوه بر اخراج موقت حدود ۹۰۰ کارگر مستقر کارخانه های خودروسازی در ایالات متحده در پی توقف تولید خودروهای کراسلر و دوج است.

آزمون محبوبیت ترامپ

سی ان ان یادآور شده است که چنانچه بحران بازارها به رکود تبدیل شود و اگر درد موقتی که مقامات کاخ سفید می گویند راه را برای عصر طلایی اقتصادی جدید هموار می کند، به طول انجامد، ترامپ ممکن است با آزمون سختی روبرو باشد. بنابراین روزهای آینده مشخص می شود که آیا رئیس جمهوری و حامیانش مایلند هزینه های اقتصادی و سیاسی قابل توجهی برای به ثمر رساندن وعده های انتخاباتی خود بپردازند یا خیر. نویسنده با اشاره به در راه بودن انتخابات میان دوره ای آمریکا در نوامبر ۲۰۲۶، این رای گیری را متاثر از اعمال تعرفه دانسته است.

کریستن سالتیس اندرسن استراتژیست جمهوری خواه در خصوص تعرفه های اعلام شده ترامپ به سی ان ان گفت: «چالشی که این تعرفه ها ایجاد می کند این است که تقریبا به طور قطع هزینه های زندگی آمریکایی ها دستکم در کوتاه مدت افزایش می یابد».

وی تشریح کرد: «دونالد ترامپ می‌خواهد همه در ازای برخی منافع بلندمدت، کمی درد کوتاه‌مدت را تحمل کنند. این امر ممکن است برای برخی خوب باشد اما برای بسیاری از رای دهندگان بسیار سخت است».

سی ان ان در پایان با بیان اینکه پیش بینی نادرست ترامپ و حامیانش از نتایج تعرفه ها بر اقتصاد آمریکا می تواند سبب قطع اعتماد مردم ایالات متحده به رئیس جمهوری شود و می تواند مانند تله ای برای کاخ سفید باشد، یادآور شده است: اصرار لیندون جانسون رئیس‌جمهوری وقت آمریکا بر گسترش جنگ در ویتنام، انکار جورج دبلیو بوش از پیامدهای جنگ در عراق و اصرار جو بایدن بر موفقیت آمیز خواندن خروج آشفته از افغانستان، همه از این دست پیش بینی های نادرست بودند.

منبع: ایرنا

930450

سازمان آگهی های پرسون