به گزارش سایت خبری پُرسون، عباس علی آبادی درباره چشمانداز ناترازی برق گفت: باید بگویم ناترازی دو وجه تولید و مصرف دارد و ما در این رابطه در ۳ سطح برنامه ریزی کردهایم.
وزیر نیرو ادامه داد:، اول برنامه ریزی کوتاه مدت برای عبور از تابستان آینده است و برنامهریزی ما این ناترازی را بسیار کاهش میدهد که یک سمت آن تقاضا و سمت دیگر تولید است، به طوری که در سمت تولید چندین طرح بزرگ در کوتاه مدت تعریف کردیم که نخست تکمیل واحدهای ناتمام و ساخت واحدهای جدید بوده جمع آنها ۳۶۰۰ مگاوات است.
علی آبادی افزود: طرح کوتاه مدت دیگر تعمیرات نیروگاهی است تا خروج اضطراری را کم کنیم، گرچه به خاطر زمستان هنوز نتوانستیم برخی واحدهای بخار را از مدار خارج کنیم و به همین دلیل وقت کمی داریم تا تعمیرات این واحدها را انجام دهیم.
وی ادامه داد: باید حدود ۱۲۰ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی انجام دهیم، چون برخی نیروگاهها دو بار نیاز به تعمیر دارند، برخی واحدهای نیروگاهی تعمیرات دورهای و برخی دیگر به تعمیرات اساسی نیاز دارند.
وزیر نیرو گفت: اقدام دیگر این است که برخی واحدهای قدیمی نیاز به ارتقا کیفیت دارند که برای انجام این کار برنامهریزی لازم انجام شده است.
وی با اشاره به این که به خاطر شرایط جوی از همه ظرفیت برخی نیروگاه استفاده نمیکنیم، افزود: چون دمای ورودی توربین بالاست از حد اکثر ظرفیت توربین نمیتوانیم استفاده کنیم، به همین دلیل طرحهایی چون آب پاشیدن و سیستمهای کنترل تراکمی برای خنک کردن توربینها وجود دارد تا بهرهوری را بیشتر کند که این شیوه در حال انجام است. (استفاده از این روش در واحدهای بخار و گازی مرسوم است).
علی آبادی گفت: طرحهایی درباره رفع محدودیت شبکه وجود دارد که تلاش میکنیم این ظرفیتها را به کار گیریم مثل افزایش ارتفاع سد سیاه بیشه، چون آب بیشتری ذخیره شده و میتواند تا ۲ ساعت برق بیشتری تولید کند..
وی یکی دیگر از برنامههای کوتاه مدت در نیروگاه آبی را توان راکتیو بیان کرد و گفت: ازا ین ظرفیت میتوانیم بیشتر استفاده کنیم در حالی که قبلاً ازاین ظرفیتها استفاده نشده است.
ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر به ۲ هزار مگاوات میرسد
وزیر نیرو همچنین گفت: ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در دولت چهاردهم از ۱۳۰۰ مگاوات فراتر رفت و ما تلاش میکنیم نیروگاههای نیمه کاره را به سرعت تکمیل کنیم و تا پایان سال به بیش از ۲ هزار مگاوات برسانیم.
علی آبادی افزود: تا اوج مصرف تابستان، ظرفیت نیروگاههای تجدید پذیر از ۳ هزار مگاوات عبور میکند و تا پایان تابستان به رقم ۵ هزار مگاوات میرسد. همچنین افزایش ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر یکی دیگر از برنامههای وزارت نیرو است که قبلاً کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
علی آبادی افزود: در حال حاضر هفتهای ۲۰ مگاوات به ظرفیت تجدید پذیرها افزوده میشود و هم اکنون نیز ظرفیت تجدیدپذیرها از ۱۷۰۰ مگاوات عبور کرده است و اجرای اهداف برنامهها هفتم به همکاری و مشارکت مردم و دولت و تأمین مالی بستگی دارد.
وزیر نیرو افزود: هم اکنون برای ساخت ۳۵ هزار مگاوات در بخش تجدید پذیر متقاضیان سرمایه گذاری ثبت نام کردند.
منبع: تسنیم