به گزارش سایت خبری پُرسون، میلاد یزدان پور کارشانس بازار سرمایه در یادداشتی نوشت: با اوجگیری نرخ دلار در بازار آزاد و عبور آن از مرز ۹۰ هزار تومان، بار دیگر سایه ابهام بر سر بازار سرمایه گسترده شده است. فعالان و سرمایهگذاران این بازار با این سوال کلیدی روبرو هستند که آیا شاخص کل معاملات سال را بالاتر از ۳ میلیون واحد به پایان خواهد رساند؟ آیا این بازار قادر به جبران عقبماندگی خود نسبت به سایر بازارها خواهد بود یا خیر.
پاسخ به این پرسشها نیازمند بررسی دقیقتر محرکهای اصلی بازار سهام است. انتظارات تورمی و افزایش تقاضا، همواره نقش تعیینکنندهای در رونق این بازار داشتهاند. به نظر میرسد که دیر یا زود، با اشباع شدن سایر بازارهای سرمایهگذاری، نقدینگی سرگردان به سمت بازار سهام متمایل خواهد شد و شاخص کل بورس به راحتی از سد مقاومتی ۳ میلیون واحدی عبور خواهد کرد.
نگاهی به گذشته نشان میدهد که بازار سهام در دورههای صعودی خود، همواره با تأخیر نسبت به نوسانات نرخ ارز واکنش نشان داده است. پس از جهش افسارگسیخته نرخ ارز در سال ۹۷، بازار سهام در ابتدا استقبال چندانی از این وضعیت نکرد، اما در سالهای ۹۸ و ۹۹ توانست عقبماندگی خود را جبران کند. همچنین، در سال ۱۴۰۱ نیز ابتدا شاهد رشد در بازار ارز، طلا و سکه بودیم و سپس بازار سهام به این روند پیوست.
البته بسیار بعید است که بتوانیم مثل سال 1401 شاهد رشد بورس باشیم، چرا که ان موقع هم دولت با جدیت ملت را به حضور در بورس ترغیب می کرد و هم تمامی اقشار جامعه در این بازار فعال شده بودند، اما با وجود سابقه تاریخی در اذهان مردم بازار سرمایه باز هم رشد خواهد کرد و می تواند عقب ماندگی خود را نسبت به سایر بازارها جبران کند.
در حال حاضر در موج دلار و طلا هستیم و پول به سمت این بازارها سرازیر خواهد شد. ولی با اتکا به این الگوهای تاریخی، میتوان استنباط کرد که با اصلاحی شدن این دو بازار شاهد خروج پول از صندوق های طلا خواهیم بود. پس دیر یا زود، جریان پول در جستجوی بازدهی، مسیر خود را به سمت تالار شیشهای پیدا خواهد کرد و سرمایهگذاران بار دیگر به این بازار روی خواهند آورد و شاخص کل را بالاتر از سه میلیون واحد خواهد کشاند. در این میان، تحلیل دقیق شرایط اقتصادی و بررسی فرصتهای سرمایهگذاری موجود، میتواند راهگشای سرمایهگذاران در این برهه حساس باشد.
منبع: پُرسون