به گزارش سایت خبری پُرسون، قاسم فدوی در حاشیه بازدید از شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی طلا، نقره و جواهر، با هشدار به شهروندان درخصوص امکان تقلب سودجویان در عیار طلای آب شده، تاکید کرد: طلای آب شده مورد تایید و تحت کنترل سازمان ملی استاندارد ایران نیست.
وی با اشاره به تمایل مردم برای سرمایهگذاری در بازار طلا و مرسوم شدن خرید و فروش طلای آبشده در بین عموم، اظهار کرد: مطابق قانون، تنها مصنوعات طلای دارای کد شناسایی، تحت نظارت و پایش این اداره کل است و در نتیجه ضرر و زیان ناشی از معاملات طلای آبشده متوجه شخص خریدار خواهد بود.
فدوی با تاکید بر فعالیت حدود هزار ۲۵۰ واحد تولیدی مصنوعات طلای دارای کد شناسایی معتبر از ادارهکل استاندارد استان تهران، ادامه داد: براساس بررسیهای به عملآمده، گاهی عیار طلای آبشده که در آزمایشگاههایی غیر از آزمایشگاههای همکار استاندارد عیارسنجی میشوند، دارای مغایرت بوده و مردم عادی تنها حین فروش آن و با آزمون مجدد توسط خریدار، متوجه این تقلب و ضرر میشوند.
سرپرست ادارهکل استاندارد استان تهران افزود: بازرسان استاندارد از ابتدای سال تاکنون، هزار و ۶۰۰ مورد نمونهبرداری از مصنوعات طلای تولید شده در استان انجام دادهاند؛ این نمونهها پس از آزمون، چنانچه دارای مغایرت در عیار مندرج باشند، برای پیگیریهای قانونی به مراجع ذیصلاح ارجاع میشوند.
لازم به ذکر است، درج کد استاندارد روی مصنوعات طلا اجباری بوده و شهروندان حتما مصنوعات دارای کد شناسایی استاندارد خریداری کنند؛ خریداران هنگام خرید مصنوع طلا، با ارسال پیامکی حاوی حرف G در ابتدای کد شناسایی به سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ می توانند از اعتبار آن مصنوع اطمینان حاصل کنند.
منبع: خبرآنلاین