اصرار مجلس بر مصوبه خود درباره سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر مصوبه خود مبنی بر نحوه و میزان استقراض دولت از سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی اصرار کردند.
تصویر اصرار مجلس بر مصوبه خود درباره سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی

به گزارش سایت خبری پُرسون، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (دوشنبه ۸ بهمن ماه) صحن مجلس و در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱٤٠٤ کل کشور اعاده شده از شورای نگهبان، بر مصوبه قبلی در تبصره ۳ بند «الف» - جز ۲-۱ به شرح زیر اصرار کردند:

الف - منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز طبیعی در سال ۱۴۰۴ به شرح زیر بین ذی‌نفعان تسهیم می‌شود:

۱- سهم دولت

۱-۲- در اجرای بند «الف» ماده (۱۰۲) قانون برنامه هفتم پیشرفت به ستاد کل نیروهای مسلح برای صادرات یا مصرف در پالایشگاه‌های داخلی بابت تقویت بنیه دفاعی شامل طرح شهید باقری سه میلیارد و دویست میلیون یورو، طرح شهید نظران دو میلیارد و پانصد میلیون یورو و طرح شهید مدرس پانصد میلیون یورو (جمعاً به مبلغ شش میلیارد و دویست میلیون یورو) و بابت طرح شهید چمران یک میلیارد و سیصد میلیون یورو مطابق جدول شماره (۲۱) این قانون انواع نفت خام و میعانات گازی با اعمال حساب در دفاتر خزانه‌داری کل کشور به‌صورت ماهانه و منظم تحویل می‌شود. معادل نفت خام تحویلی به پالایشگاه‌های داخلی، به‌صورت فرآورده و مشتقات برای صادرات آن، در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار می‌گیرد. تحویل نفت این جز توسط شرکت ملی نفت ایران منوط به تحویل سایر موارد مندرج در بند «الف» این تبصره نمی‌باشد.

مهلت تخصیص و واگذاری نفت و میعانات گازی مندرج در این جز تا پایان شهریورماه سال ۱۴۰۵ می‌باشد. سهم صندوق توسعه ملی به صورت حواله نفتی تحویل این صندوق می‌گردد.

نمایندگان مجلس همچنین بر مصوبه قبلی خود درباره جز ۳ بند «الف» تبصره ۳ لایحه بودجه به شرح زیر اصرار کردند:

۳- سهم صندوق توسعه ملی موضوع اجزای بند «ح» ماده (۱۶) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب ۱۳۹۵/۱۱/۱۰، چهل و هشت درصد (٤٨) از منابع حاصل از صادرات نفت خام میعانات گازی، خالص صادرات گاز و صادرات فرآورده‌های نفتی است بیست و هشت واحد درصد از سهم صندوق توسعه ملی در قالب بدهی به صورت یک دوازدهم به دولت اختصاص می‌یابد.

سهم صندوق توسعه ملی بابت تحویل نفت به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و طرح‌های خاص دارای مجوز و استجازه برداشت و تحویل نفت، تهاتر نفت و صادرات فرآورده نفتی به صورت حواله نفتی به حساب صندوق توسعه ملی واریز می‌شود.

همچنین نمایندگان اجزای ۱ و ۳ بند ط تبصره ۲ لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ را به شرح زیر اصلاح کردند:

ط- به منظور اجرای حکم ماده (۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت، دولت مکلف است از محل‌های زیر حداقل به میزان دو میلیون میلیارد (۲,۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال نسبت به افزایش سرمایه پس از گردش خزانه دولت در بانک‌های دولتی اقدام کند:

۱- عایدی حاصل از سود خالص بانک مرکزی موضوع تبصره (۱) ماده (۲۹) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۲/۳/۳۰ به میزان یکصد هزار میلیارد (۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال در سقف منابع پیش‌بینی شده در این قانون

۳- مانده وجوه اداره‌شده و حساب ذخیره ارزی نزد بانک‌ها و وصولی اقساط تسهیلات پرداختی از این محل به میزان چهارصد هزار میلیارد ریال به استثنای مواردی که مطابق قانون برای آنها مصرف معین پیش‌بینی شده است. انتقال این وجوه از سایر بانک‌ها به بانک‌های دولتی مشمول افزایش سرمایه به این منظور مجاز است.

منبع: تسنیم

863464

سازمان آگهی های پرسون