به گزارش سایت خبری پُرسون، مسعود نصرتی، معاون وزیر کشور در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۱۸ دی ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت مدیریت پسماندها در کشور اظهار کرد: ما روزانه ۵۵ هزار تن زباله تولید می کنیم که این عدد بسیار بالا و قابل توجه است.
وی افزود: این حجم زباله در کشور توسط ۴۲ واحد مورد پردازش قرار می گیرد و نکته قابل توجه و البته تاسف بار آن است که ۷۰ درصد زباله های کشور بدون پردازش، دفن می شوند.
معاون وزیر کشور تصریح کرد: زباله سوزی، استفاده در کارخانجات هاضم و تولید کود کمپوست از جمله اقداماتی است که ما می توانیم انجام دهیم، البته برای استانهای ساحلی و سه استان شمالی کشور باید روش های دیگری را به کار بگیریم چرا که تولید کود کمپوست و استفاده در کارخانجات هاضم در این استانها جوابگو نیست.
نصرتی ادامه داد: ما قابلیت تولید کود کمپوست را در بسیاری از بخش های کشور بخصوص در کلان شهرها داریم که البته این موضوع مستلزم همراهی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست کشور است.
وی گفت: ما باید با بهره برداری و تولید کود کمپوست از واردات کود شیمیایی جلوگیری کنیم. البته بسیاری از سرمایه گذاران در این حوزه سرمایه گذاری انجام داده اند اما از این موضوع گلایه مند هستند که کود کمپوست به فروش نمی رود که ما انتظار داریم مشکلات مربوط به این حوزه حل و فصل شود.
معاون وزیر کشور بیان کرد: در کشور ما ۸۸ کارخانه سیمان وجود دارد که انتظار ما آن است طی یک برنامه زمان بندی شده این کارخانه ها را ملزم کنیم تا ۵۰ درصد سوخت مصرفی آنان زباله باشد که اگر ما این تصمیم را اتخاذ کنیم هم مشکل زباله های کشور حل می شود و هم می توانیم مشکل ناترازی انرژی کشور را مرتفع کنیم. از ۸۸ کارخانه سیمان کشور، ۴۸ کارخانه ما این قابلیت را دارند که از زباله سوزی به عنوان سوخت جایگزین استفاده کنند.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت: در تهران روزانه ۷ هزار تن زباله تولید می شود اما با توجه به آلودگی هوا در تهران و وارونگی دما، شرایط استفاده از زباله سوز در تهران فراهم نیست و ما باید از کارخانه های سیمان و تولید کود کمپوست برای از بین بردن زباله های تهران استفاده کنیم.
منبع: تسنیم