اسلامی:

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موظف است که از کشورهای دارای فناوری هسته‌ای، پشتیبانی کند

رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست با معاون اول رئیس‌جمهور و هیات همراه وی گفت:موظف است که از کشورهای دارای فناوری هسته‌ای، پشتیبانی کند
تصویر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موظف است که از کشورهای دارای فناوری هسته‌ای، پشتیبانی کند

به گزارش سایت خبری پرسون، محمد اسلامی در نشست با محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور و هیأت همراه وی گفت: صنعت هسته‌ای می‌تواند پیشران پیشرفت یک کشور محسوب شود؛ این صنعت تأثیر شگرفی در توسعه علم و فناوری دارد.

وی افزود: در این مدت رئیس‌جمهور محترم و جنابعالی به عنوان معاون اول رئیس‌جمهور، همواره مشوق صنعت هسته‌ای بوده‌اید و این حمایت‌ها ستودنی است.

معاون رئیس جمهور گفت: به همین دلیل همواره این صنعت به شدت در انحصار بوده و قدرت‌های استکباری اساساً اجازه نمی‌دهند که ملت‌های دیگر از این فناوری به راحتی استفاده کنند و از آن برخوردار شوند.

اسلامی با اشاره به وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره توسعه فناوری هسته‌ای افزود: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارای قوانین و مقررات خاصی بوده و موظف است که از کشورهای دارای فناوری هسته‌ای، پشتیبانی کند تا همه ملت‌ها دسترسی آسان‌تری به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای داشته باشند.

وی گفت: متأسفانه این روند توسط آژانس برای کشور ما به گونه‌ای دیگر تعریف شده است و شاهد تمرکز جبهه استکبار در اختلال این مسیر هستیم؛ آنان همواره مانع پیشرفت ایران بوده‌اند و این مسئله در حقیقت ثابت شده است.

معاون رئیس جمهور افزود: این درحالی است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، باید گره‌گشایی و با پشتیبانی، شرایط دستیابی همه کشورها به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را فراهم کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه در بسیاری از کشورها این جریان متفاوت است و شرایط کنونی ریشه در دشمنی با ملت ایران دارد، گفت: اساس و پشتوانه این فکر و رویکرد، در نظام سلطه ریشه دارد.

اسلامی افزود: نظام استکبار همواره سعی کرده است تا با پرونده‌سازی‌های مستمر و هیاهو مانع از پیشرفت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران شود و در این سال‌ها پرونده هسته‌ای ایران را با جوسازی دنبال کرده و برای ایران مزاحمت ایجاده کرده‌اند.

وی گفت: به لطف الهی و با حمایت‌های کارساز و ژرف‌نگری مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، دولت‌های مختلف در این سال‌ها مسیر دستیابی به پیشرفت‌های فناوری هسته‌ای را هموار ساخته و اکنون دارای ظرفیت یکپارچه در این صنعت هستیم و صاحب فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای شده‌ایم.

اسلامی افزود: با وجود انجام عملیات‌های خرابکارانه و ترور و … در پرتو الطاف خداوند متعال و تلاش جوانان و محققان، ظرفیت و قدرت تبدیل علم و دانش به فناوری و صنعت در سازمان انرژی اتمی ایران به‌وجود آمده است.

وی گفت: اگر صحبت از چرخه نوآوری می‌کنیم یعنی فرآیند تبدیل ایده به محصول در این سازمان سازوکار یافته و همکاران ما توانسته‌اند از مرحله تحقیقات عبور کرده و به مرحله صنعتی برسند و بدین صورت نیاز صنایع کشور به ابزارها و تجهیزات خارجی را برطرف کرده‌اند.

معاون رئیس جمهور افزود: این مهم‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی سازمان انرژی اتمی ایران محسوب می‌شود که مرهون حمایت‌ها و همچنین تلاش‌های مومنانه و عاشقانه همکارانمان در طول تاریخ این سازمان است و آنان با کوشش شبانه‌روزی موجبات شکوفایی علم و فناوری را فراهم ساخته‌اند.

وی گفت: در این مسیر برای ما بسیار مهم بوده که قدردان تلاش نیروی انسانی باشیم و از این میراث گرانبها حراست کرده و ظرفیت انسانی را در صنعت هسته‌ای کشور گسترش دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: به یاری خداوند متعال و با تلاش‌های همکاران و جوانان توانستیم روایتگرهای ناصحیح که از صنعت هسته‌ای می‌شد را تغییر دهیم و به دنیا نشان دادیم که این صنعت در مسیر خدمت به بشریت گام برمی‌دارد.

اسلامی با بیان اینکه نشان دادیم فناوری هسته‌ای در بسیاری از بخش‌های زندگی روزمره مردم نقش آفرین است، گفت: در این سال‌ها دشمنان و نظام استکباری همواره سعی کردند تا با دوگانه هسته‌ای و معیشت، مردم را در برابر ما قرار دهند، اما در مقابل ما سعی کردیم تا فواید فناوری هسته‌ای را وارد زندگی مردم کنیم.

وی افزود: برای اثربخش بودن فناوری هسته‌ای در زندگی مردم؛ تلاش‌های فراوانی انجام شده است و سعی کردیم تا ظرفیت خود را گسترش دهیم و شبکه خصوصی و دانش‌بنیان را به شکل ویژه به‌کار گرفته و در انجام طرح‌های علمی و فناورانه مشارکت دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه در این مسیر با همکاری بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان به دنبال توسعه کاربردهای فناوری هسته‌ای هستیم، گفت: تفکر بردن صنعت هسته‌ای به زندگی مردم در اولویت فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد و این مهم را در قالب سند جامع راهبردی صنعت در افق ۲۰ ساله دنبال می‌کنیم.

اسلامی با اشاره به کاربرد فناوری هسته‌ای در حوزه کشاورزی کشور افزود: سالانه بخشی از محصولات کشاورزی تولید شده در کشور تبدیل به ضایعات می‌شود که با استفاده از فناوری پرتودهی می‌توان مانع این مساله شد که به حتم تبعات آن در اقتصاد و زندگی مردم قابل مشاهده است.

وی افزود: یکی دیگر از فواید توسعه فناوری پرتودهی، زدودن آفات و سموم از محصولات کشاورزی است که این مساله موجب ارتقای امنیت غذایی و افزایش سلامت جامعه می‌شود و در نهایت هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد و اثرات ماندگاری دارد.

اسلامی گفت: با استفاده از این فناوری در حوزه کشاورزی ارزش افزوده ایجاد می‌شود و در نهایت صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی را تسهیل خواهد کرد.

معاون رئیس جمهور افزود: توسعه فناوری پرتودهی محصولات کشاورزی از یک کار علمی و پژوهشی تبدیل به یک صنعت شده است که به رفع مسائل و مشکلات کشور در این بخش کمک می‌کند؛ بنابراین در این سازمان با تکیه بر مسئله محوری و ارائه راه حل، مشکلات را حل می‌کنیم.

وی با اشاره به تأثیر فناوری هسته‌ای در حوزه زیست محیطی گفت: فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای در حوزه محیط زیست و رفع آلودگی هوا نیز مؤثر است و طراحی و ساخت انواع سامانه‌ها برای تصفیه شیرآبه‌های زباله و … و نیز کار بر روی محصولات نفتی از جمله دستاوردهای صنعت هسته‌ای در این سال‌ها بوده است.

اسلامی افزود: در این مسیر نمی‌توانستیم منتظر خارجی‌ها بمانیم و به همین دلیل با تکیه بر دانش و فناوری داخلی، امکان گسترش فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را فراهم کرده‌ایم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در این زمینه تا افق ۲۰ ساله رسیدن به ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای را به عنوان انرژی پایدار و پاک برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

اسلامی با اشاره به نقش مؤثر سازمان انرژی اتمی ایران در انجام مسولیت‌های اجتماعی در سراسر کشور افزود: یکی از اقداماتی که در این راستا انجام دادیم، آغاز طرح آب شیرین‌کن بوشهر به عنوان مطالبه دیرینه مردم بوشهر بود.

وی افزود: بر این باوریم که سازمان انرژی اتمی ایران می‌تواند علاوه بر انجام وظایف قانونی خود در حوزه‌های مختلف اجتماعی نیز نقش آفرین باشد و نیازهای ساکنان اطراف تأسیسات و مراکز هسته‌ای را برطرف کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: برای ما مهم است که برای به ثمر رسیدن طرح‌ها؛ آنها را پایدار و اقتصادی کنیم تا در فرآیند انجام قرار گیرند. بر این اساس مقرر شد تا ساخت نیروگاه‌های بزرگ را با مشارکت انجام دهیم، زیرا از لحاظ منافع و امنیت ملی می‌تواند در حقیقت یک هم‌افزایی و فرصت ایجاد کند.

اسلامی افزود: با تکیه بر این مدل می‌توانیم فعالیت‌های این صنعت را توسعه دهیم و در راه رفع ناترازی‌های حوزه انرژی در کشور نقش‌آفرین باشیم.

در پایان این نشست، لوح یادبود پنجاهمین سال تأسیس سازمان انرژی اتمی ایران به معاون اول رئیس‌جمهور اهدا شد.

منبع: مهر

827007

سازمان آگهی های پرسون