به گزارش سایت خبری پرسون، مشاهد حسین سید نماینده سابق مجلس سنای پاکستان که اخیرا برای شرکت در نشستهای هم اندیشی بریکس به روسیه سفر کرده بود، در سخنانی افزود: کشورهای عضو و سایر مهمانان بحث های مهمی پیرامون دموکراتیک تر شدن روابط بین الملل با رد نظام سلطه، ترویج برابری و احترام متقابل را مطرح کردند که قابل دستیابی و اجرا است.
وی تاکید کرد: جایگاه بریکس برای غیرنظامی کردن روابط بین الملل از طریق مخالفت با رویکردهای نظامی و استفاده از زور بسیار حائز اهمیت است.
رئیس سابق کمیته امور دفاعی مجلس سنای پاکستان تاکید کرد: گروه بریکس سکویی برای تشویق تجارت میان کشورها با ارزهای محلی، دلار زدایی و مقابله با هژمونی دلار آمریکاست که از آن به عنوان یک ابزار تسلیحاتی استفاده میشود.
اوایل آذرماه سال گذشته سخنگوی وزارت خارجه پاکستان اقدام این کشور برای ثبت درخواست پیوستن به گروه بریکس را تایید کرد و افزود: بریکس یک مجمع چندجانبهگرایی مهم برای کشورهای درحال توسعه است.
پاکستان همسایه شرقی جمهوری اسلامی ایران است. این ۲ کشور همسایه مسلمان از اعضای دائم سازمان همکاری شانگهای محسوب میشوند و حضور در بریکس قادر به ایجاد فضایی گسترده تر در راستای همکاریهای دوجانبه و چند جانبه به ویژه تجارت منهای دلار است. از آنجایی که اعضای کلیدی سازمان بریکس مصمم به دلارزدایی در تعاملات کلان تجاری میان یکدیگر هستند پاکستانیها نیز با توجه به تحولات ژئوپلیتیک و دگرگونیهای اقتصادی در منطقه و جهان درپی راهی برای کاهش فشار دلار و بکارگیری ارزهای محلی در تجارت خارجی هستند.
جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین، برزیل، هند، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی ۱۰ عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس را تشکیل میدهند.
وزیران امور خارجه گروه بریکس نیز در پایان نشست ۲۱ خردادماه خود در نیژنی نووگورود روسیه بر اهمیت دلارزدایی و گسترش استفاده از پول ملی در مبادلات تجاری و مالی بین کشورهای عضو تاکید کردند.
آنها به بند ۴۵ بیانیه دوم ژوهانسبورگ گروه بریکس اشاره کردند که به وزرای دارایی و روسای بانک های مرکزی کشورهای عضو این گروه مأموریت داد استفاده از ارزهای ملی، ابزارهای پرداخت و پلتفرم ها را بررسی کنند و یافته ها را به سران دولت ها و دولت های بریکس گزارش دهند.
منبع: ایرنا