نمایش متفاوتی از مومیایی‌ها؛ چهره‌ای جدید از تمدن باستانی

مومیایی به جسدی گفته می‌شود که پوست و گوشت خشک شده آن بر اثر تماس عمدی یا تصادفی با مواد شیمیایی، سرمای فوق‌العاده زیاد، رطوبت بسیار پایین یا نبود هوا حفظ شده باشد.
تصویر نمایش متفاوتی از مومیایی‌ها؛ چهره‌ای جدید از تمدن باستانی

به گزارش سایت خبری پرسون، مصریان باستان معتقد بودند روح فرعون برای سفر به زندگی دوباره به یک کالبد نیاز دارد. به‌علاوه، اگر اجازه داده می‌شد تا بدن بعد از مرگ بپوسد، روح محکوم می‌شد که تا ابد به تنهایی بگردد. بنابراین مصری‌ها می‌خواستند از سفر موفق حکمرانشان به جهان دیگر مطمئن باشند؛ جایی که بر اساس اعتقاد آن‌ها حاکم می‌توانست امنیت مردمش را تا ابد تضمین کند. به همین دلیل، آنها شیوه خاصی را به نام مومیایی کردن ابداع کردند که پیکر فرعون و نیز اعضای خانواده او و اشراف برگزیده را که اجازه ورود به جهان زیرین را داشتند، حفظ می‌کرد.

نمایش متفاوتی از  مومیایی‌ها | چهره‌ای جدید از تمدن باستانی

موزه مصر باستان

به‌تازگی نمایشگاهی با هدف نشان‌دادن جنبه‌ای متفاوت از مصر باستان، موزه مصر باستان را فراتر از مومیایی‌ها نشان می‌دهد

Creatures of the Nile بر حیواناتی تمرکز دارد که در تمدن باستانی حیاتی بودند.

دکتر Gina Criscenzo-Laycock که سرپرستی نمایشگاه در گالری و موزه ویکتوریا در لیورپول را بر عهده دارد، می‌گوید: مردم معمولاً به مومیایی‌ها علاقه دارند. بنابراین ما می‌خواستیم جنبه متفاوتی از آنها را نشان دهیم.

اتحاد نیل سفید و آبی

به عقیده سرپرست نمایشگاه در گالری و موزه ویکتوریا؛ مصر و حیوانات نیز اغلب توجه زیادی را به خود جلب می‌کنند؛ چیزی که در این نمایشگاه به طرز شگفت انگیزی گرد هم آمده‌اند.

دکتر Criscenzo-Laycock می‌گوید امیدوار است این نمایشگاه رایگان «تصویری از محیط طبیعی» مصر و سودان ایجاد کند؛ جایی که نیل سفید و نیل آبی به ترتیب پس از سرازیرشدن از تانزانیا و اتیوپی با هم متحد می شوند.

او می‌گوید : درحالی‌که ما مرزی برای خود قائلیم؛ اما حیوانات این گونه نیستند. ضمن اینکه ما به این منطقه به‌عنوان یک اکوسیستم نگاه می کنیم.

طرح‌های الهام‌گرفتن از حیوانات

به گفته دکتر لی کوک، به نظر می‌رسد این تصور غلط‌بین مردم شایع است مبنی بر اینکه کسانی که در اطراف نیل زندگی می کنند بیش از اندازه به مرگ توجه نشان می‌دهند؛ در صورتی که در واقع آنها شیفته زندگی هستند. آنها زندگی پس از مرگ را نسخه‌ای ایده آلیستی از زندگی واقعی می دانستند.

این نمایشگاه سفال‌هایی به نمایش می‌گذارد که با طرح‌های الهام‌گرفتن از حیوانات و تلفیق آن‌ها در نوشته‌های هیروگلیف حکاکی شده‌اند.

همچنین نشان می‌دهد که چگونه موجودات منبع غذایی بودند و از بقایای آنها برای پوشاک، ابزار و جواهرات استفاده می‌شد.

البته بعضی حیوانات تا سر حد انقراض شکار شدند؛ در حالی که دیگرگونه‌های وحشی به دلیل تغییرات محیطی و افزایش جمعیت انسان و دام نقل‌مکان کردند.

نمایش متفاوتی از  مومیایی‌ها | چهره‌ای جدید از تمدن باستانی

نگاه انسان ها به حیوانات از نظر ایدئولوژی

به گفته دکتر کریسچنزو - لای کاک، نمایشگاه ویکتوریا در لیورپول نشان می‌دهد که انسان ها چگونه به حیوانات ازنقطه‌نظر ایدئولوژی نگاه می‌کند.

بعضی از شناخته‌شده‌ترین نمادهای نیل، پیکره‌های ترکیبی هستند؛ به‌ویژه ابوالهول بزرگ جیزه با سر انسان و بدن شیر.

دکتر کریسچنزو - لای کوک، در موزه باستان‌شناسی گارستانگ، می‌گوید: در این نمایشگاه تصاویر حیوانات به‌عنوان بیان قدرت الهی و همچنین عامل انسانی مورداستفاده قرار گرفته است.

محافظت از مادران هنگام زایمان

دکتر لایکوک به الهه تاورت اشاره می‌کند که به‌عنوان یک اسب آبی نشان داده شده و برای محافظت از مادران هنگام زایمان انتخاب شده است.

در واقع آنها به طرز باورنکردنی از بچه‌های خود محافظت می‌کنند؛ به گونه‌ای که حتی برای محافظت از آنها کروکودیل ها را هم می کشند.

گفتنی است بیش از ۲۵۰ اثر از آخر این هفته تا ۵ اکتبر در گالری و موزه ویکتوریا به نمایش گذاشته می شود؛ از جمله اشیایی که از موزه های ملی لیورپول و موزه منچستر امانت داده شده اند.

منبع: همشهری آنلاین

658114

سازمان آگهی های پرسون