به گزارش سایت خبری پرسون، عباس صدریانفر با بیان اینکه شاهد 2 موج قوی بارشی در روزهای 13 و 14 اردیبشهتماه در خوزستان بودیم که حوضههای آبریز منتهی به استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داد، اظهار داشت: سامانههای بارشی از 10 روز گذشته مورد رصد کارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان قرار گرفت، بررسی سامانههای بارشی به دلیل نوسانات زیاد دشوار بود که با مدیریت خوب و ایجاد ظرفیت در سد توانستیم سیلاب اخیر را به درستی مدیریت کنیم.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، نقطه بحرانی بارندگی اخیر را سد دز دانست و افزود: ورودی سد دز حدود 2هزار متر مکعب بر ثانیه بود لذا خروجی سد را از روزهای قبل به حدود 500 مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا بتوانیم ظرفیتی حدود 65 میلیون مترمکعب ایجاد کنیم و اگر خروجی سد افزایش نمییافت مجبور بودیم آب ورودی به سد دز را خارج کنیم.
وی با تاکید بر اینکه با این ظرفیت توانستیم از سیل پایین دست جلوگیری کنیم، تصریح کرد: همزمان با این بارش، در پاییندست سد دز، حوضههای میانی از جمله سیلابها، مسیلها و رودخانههای فصلی دبی حدود 900 متر مکعب بر ثانیه تولید کردند که اگر مقاومت ما برای خروجی سد نبود همپوشانی این 2 خروجی میتوانست برای مردم مشکلاتی ایجاد کند.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه وضعیت مدیریت شده و حوضههای پاییندست در حال فروکش کردن هستند و احتمال دارد خروجی سد دز را در ساعتهای آتی بیشتر کنیم، گفت: از مردم تقاضا داریم در پاییندست مراقبت کنند و فرمانداران مربوطه نیز اطلاعرسانی لازم را انجام دهند.
صدریانفر درخصوص آبگیری انجام شده نیز گفت: حدود 81 درصد مخازن سدهای خوزستان آبگیری شده است؛ میزان آبگیری سد کارون به 91 درصد و سد دز به 100 درصد رسیده است.
منبع: تسنیم