به گزارش سایت خبری پرسون، "جوزپ بورل" گفت کمکهایی که به غزه میرسد برای مقابله با «وضعیت فاجعهبار انسانی» بسیار اندک و ناکافی است.
بورل همچنین درباره درخواست اسرائیل از فلسطینیان در جنوب نوار غزه برای حرکت به سمت شمال ابراز شک و تردید کرد و گفت: غیرممکن است کسی در آنجا زندگی کند. آب و برق و فاضلاب ندارد. نه خانه ای وجود دارد و نه هیچ چیزی ... "مثل سطح ماه است."
وی افزود: اگر آنها می خواستند غزه را به مکانی تبدیل کنند که هیچ انسانی نتواند در آن زندگی کند، به هدف خود در شمال منطقه غزه رسیدند.
اتحادیه اروپا و بررسی افزایش تحریم ایران
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای گسترش تحریم ها علیه ایران است.
"جوزپ بورل" روز سه شنبه گفت در واکنش به حمله اخیر ایران به اسرائیل گفت اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای گسترش دامنه تحریم های خود علیه تهران است.
بورل این اظهارات را پس از ویدئو کنفرانس اضطراری وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای بحث در مورد پیامدهای حمله پهپادی - موشکی ایران به اسرائیل مطرح کرد.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به سخنان آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفت پس از حمله موشکی - پهپادی ایران، خاورمیانه «در لبه پرتگاه» قرار دارد.
وی در جمع خبرنگاران افزود: امروز وزرا مواضع قاطعانه ای اتخاذ کردند و از همه بازیگران تاثیرگذار منطقه خواستند از پرتگاه دوری کنند تا سقوط نکنند.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد اگر هر تحولی در بحران کنونی، اتفاق تشدید کننده تنش داشته باشد خاورمیانه در وضعیت «جنگی کامل» قرار خواهد گرفت.
بورل با بیان اینکه برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در واکنش به حمله ایران به اسرائیل، خواستار گسترش تحریمها علیه ایران شدند، ادامه داد دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا کار بر روی این پیشنهاد را آغاز خواهد کرد.
عالی ترین مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت: برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیشنهادهایی ارائه کردند ... تا اقدامات محدودکننده علیه ایران گسترش یابد.
بورل گفت این پیشنهاد، ساختار فعلی تحریمها علیه ایران را گسترش میدهد تا شامل موشکها و احتمالاً محمولههای ارسال شده برای عوامل تهران در خاورمیانه نیز شود. به گفته او ساختار فعلی تحریم های اتحادیه اروپا، با هدف محدود کردن رسیدن پهپادهای ایرانی به روسیه است.
آلمان، فرانسه و چندین کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا علنی از این پیشنهاد حمایت کردند.
بورل اظهار داشت که او خود نیز از این پیشنهاد حمایت می کند و دیپلمات ها در روزهای آینده روی آن کار خواهند کرد تا وزیران بتوانند در نشست دوشنبه آینده در لوکزامبورگ دوباره درباره آن گفتگو کنند.
وی گفت برخی اعضای اتحادیه اروپا نیز احتمال اعمال تحریمها علیه سپاه پاسداران را مطرح کرده اند.
اما بورل موضع اتحادیه اروپا را تکرار کرد که نیروی قدس نیروی برون مرزی سپاه را نمی توان به عنوان سازمان تروریستی توصیف کرد مگر اینکه یک سازمان ملی در اتحادیه اروپا مشخص کند این نیرو در فعالیتهای «تروریستی» دخالت داشته است.
وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا از وجود چنین موردی اطلاعی ندارد، گفت: از بخش دیپلماسی اتحادیه میخواهم دوباره این موضوع را بررسی کند.
بورل گفت که همه وزرای 27 کشور عضو اتحادیه اروپا حمله ایران را به شدت محکوم و بر تعهد خود به امنیت اسرائیل تاکید کردند.
منبع: عصر ایران