به گزارش سایت خبری پرسون، محمد باباخانی اظهارداشت: بازرسان سلامت محیط نظارت کامل را بر نمکها و لبنیاتهای تولیدی و همچنین میزان نمک استفاده شده از محصولات تولیدی دارند و با افراد متخلف در این خصوص طبق قانون برخورد میشود.
وی تصریح کرد: یکی از نظارتهای ویژه ما در بحث نمک از نانواییها بوده و معمولاً در نانواییها به دلیل نداشتن آرد خوب و یا به نتیجه رسیدن زودتر خمیر نمک بیشتری میریزنند و طبق آخرین آمارهای ثبت شده 25 درصد نانواییها نمک بیشتری ریختند و 75 درصد دیگر ایدهآل بوده و در نانهای پخت شده سنگگ بیشترین و تافتون کمترین انطباق را داشته است.
رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که ما نظارت کامل و مستمر بر رستورانها، آشپزخانهها، کارخانجات و واحدهای صنفی را در بحث میزان و نوع نمک مصرفی داریم، تاکید کرد: در بازرسیهای صورت گرفته بارها تاکید کردهایم که مصرف سنگ نمک و نمک فله ممنوع بوده و فقط باید نمک یددار بستهبندی شده باشد و با کسانی که از نمکی به جز به مورد اشاره شده استفاده کنند طبق قانون برخورد میشوند، ضمن اینکه نظارت بر واحدهای صنعتی توسط معاونت غذاو دارو صورت میگیرد.
باباخانی با بیان اینکه ما در بحث لبنیات نظارتهای ویژهای داریم، خاطرنشان کرد: 454 واحد تولیدی و 1114 واحد عرضه لبنیات داریم و ما نمونهبرداری مستمر از محصولات این واحدها داریم و اگر هرگونه مشکل میکروبی و شیمیایی باشد بهشدت برخورد میکنیم، البته خدا رو شکر تاکنون مشکلی در این خصوص مشاهده نشده است. وی اضافه کرد: همچنین باید بگوییم که در محصولات سنتی عرضه شیر خام ممنوع است، اما اجازه تولید ماست، پنیر، سرشیر و دیگر محصولات لبنی داده شده است، اما ما نظارت ویژه در بحث عرضه لبنیات بهداشتی داریم.
رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد 86 هزار 316 واحد داریم و از ابتدای امسال تاکنون 340 هزار و 669 بازدید انجام شده که 40 هزار 359 مورد اخطار، 5368 ارجاع به مرجع قضایی و 202 مورد پلمب داشتیم.
باباخانی گفت: از مردم میخواهیم در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی با تلفن 3 رقمی 190 که در تمامی روزهای هفته و به صورت شبانهروزی پاسخگو است تماس بگیرند و آن مشکل را اعلام کنند تا که رسیدگی و برخورد لازم به سرعت صورت پذیرد.
منبع: تسنیم