به گزارش سایت خبری پرسون، در ابتدای این مراسم ابوالفضل همراه رئیس فرهنگسرای نیاوران ضمن خیرمقدم به حاضران گفت:خوشحالم که در فرهنگسرای نیاوران میزبان نخستین جشنواره مد و لباس پایدار هستیم و امیدوارم که فعالیت های فرهنگی و هنری دغدغه مند در کشور تداوم داشته باشد و بتوانیم ما هم تا جایی که در توان داریم برای هر چه بهتر برگزار شدن این رویدادها تلاش کنیم.
در ادامه سید مجید امامی رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: خوشحالم مجموعه بزرگ و ارزشمندی که مروج ارزش های پایدار است به سرمایه های مد و لباس کشور اضافه شده است.
او با اشاره به شرایط بحرانی زیست و محیط اشاره کرد: در چنین شرایطی تولید پوشاکی مبتنی بر اصول، اصالت، وقار و آراستگی و زیست محیطی از الویت های جدی کارگروه مد و لباس کشور است و خوشحالم در این مجموعه شاهد آثار ارزشمندی مطابق با این ویژگی ها هستیم.
به گفته او، بی شک در تداوم و استمرار چنین رویکردی نسبت به خلق و تولید پوشاک نیازمند حمایت طراحان و مجموعه های خصوصی پوشاک هستیم و این رویداد قابلیت این را دارد که نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین المللی نیز حرف هایی برای گفتن داشته باشد.
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس با اشاره به هزینه بالای تولید پوشاک با کیفیت گفت: راه نجات پوشاک، احیای خانواده ایرانی است و کارآفرینان و تولیدکنندگان پوشاک باید نقطههای کوچک را مدنظر قرار دهند تا به هدفهای بزرگ برسند. اگر زن و خانواده ایرانی در زمینه تولید و توزیع کمک کند و کمکاریهای دولت جبران شود و تعاونیهای بزرگ از تولیدکنندگان کوچک حمایت کنند، پوشاک ایرانی ظرفیت ملی شدن دارد.
امامی در بخش پایانی سخنانش ضمن قدردانی از طراح و برگزار کننده این رویداد چیا جبری و تمام کسانی که در برگزاری این رویداد سهم داشتند، ابراز امیدواری کرد که در دوره های پیش رو شاهد حضور نمایندگانی از سایر کشورها باشیم و بتوانیم در جهان مروج تولید لباس با رویکرد محیط زیست باشیم.
در ادامه مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور گفت: من سپاسگزار تمام زنانی هستم که در خانه های خود زندگی آفریدند. امروز ما این جا جمع شده ایم تا به سلیقه زیباشناسانه و با رویکرد محیط زیست زنان سرزمین مان ادای احترام کنیم. اگر تاریخ سرزمین مان را مرور کنیم همواره در زندگی مردم ایران احترام به محیط زیست و هنر نهادینه شده است و نمود و بروزش را در زندگی و آثار هنری و کاربردی که توسط زنان سرزمین مان خلق شده است شاهد هستیم.
او افزود: اگر جهان امروز به این نتیجه رسیده تا با رویکرد محیط زیست دست به خلق بزند، زنان ایرانی در طول تاریخ ثابت کرده اند که چنین کرده اند. نسل ها مادربزرگ های ما از هیچ برای ما همه چیز ساخته اند و ما امروز باید دست بوس و قدردان زحمات آن ها در طول تاریخ باشیم که بنیان تولید را در خانواده گذاشته اند.
مریم جلالی در بخش پایانی سخنانش از چیا جبری برای بنیان گذاشتن نخستین رویداد مد و لباس با رویکرد زیست محیطی قدردانی کرد.
در ادامه ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک گفت: امروز خوشحالم که برگزاری رویداد مد و لباس هناس، شاهد شکل گیری مدی پایدار در کشور هستیم و من قدردان تمام کسانی هستم که در برگزاری این رویداد سهم داشته اند.
در ادامه چیا جبری طراح و بنیان گذار رویداد مد و لباس هناس گفت:صنعت مد و فشن یکی از آلایندترین و پر هزینه ترین صنایع تولیدی در جهان است. فست فشن ها در سایه تبلیغات مصرف گرایی بی وقفه تولیدکرده و گورستانی از کالاهای پوشیدنی نیمه مصرف شده را به طبیعت تحمیل می کنند .
او افزود: در ایران با شیوع کرونا و بسته شدن مرزها تولید داخلی رونق گرفت و مزون ها سهم چشمگیری از تولیدات را به خود اختصاص دادند .پروژه هناس (نفس) با مطالعه و تحقیق و گرد آوری میان برشهای (دور ریز) کارگاه های کوچک تصمیم به بازگردانند این متریال به چرخه تولید گرفت تا با آن چه که در توان دارد درصد بازگرداندن بخشی از سرمایه هایی که با ریختن در سطل زباله از چرخه تولید خارج می شود لباس هایی با رویکرد محیط زیستی خلق کند.
او افزود: با توجه به گستردگی مد پایدار و تلاش فعالان محیط زیست در ایران تاکنون در حیطه مد و فشن تدبیر قابل توجه ای نشده و بستری جهت فعالیت آماده نیست ما تلاش کردیم بر اساس دغدغه های شخصی و مسئولیت اجتماعی پروژه هناس را پیش ببریم و خوشحالم امروز تلاش های ما بی نتیجه نمانده است.
او در بخش دیگر سخنانش گفت: هزاران کیلو پارچه میان برش آب ندیده می تواند مجددا به چرخه تولید بازگردانده شود تبدیل به زباله شده و نفس زمین را می گیرد . بی شک آموزهای گذشته مبنی بر عدم آلودگی زمین و پایان ناپذیربودن منابع آن نیازبه بازنگری و پذیرش آموزهای جدید برای نجات زمین و در نهایت نجات خودمان است .
خاتون شهبازی برگزار کننده این رویداد گفت: با توجه به این که صنعت پوشاک و مد یکی از آلاینده ترین صنایع در جهان است و آسیب های جدی به محیط زیست وارد می کند هناس با رویکردی پژوهش محور سعی دارد به عنوان پژوه ای متفاوت و متمایز در ایران و جهان، نسبت به خطری که محیط زیست را تهدید می کند الهام بخش طراحان و تولیدکنندگان این صنعت باشد و با خلاقیت و تغییر رویکرد، سهم بسزایی در کاهش این آسیب ها بردارد.
او افزود: ما با هدف ایجاد آگاهی در صنعت مد و لباس و بهبود فرایند تولید محصولات فشن در راستای حفظ محیط زیست و صرفه جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از مصرف گرایی، با در نظر گرفتن مسئولیت اجتماعی و ایجاد اشتغال و بازتولید محصولات متنوع گام برمی داریم و خوشحالم اعلام کنم با رقم زدن این رویداد توانستیم مانع مصرف 750 هزار لیتر به آب برای تولید پارچه باشیم.
شایان ذکر است تمام لباس های طراحی و تولید شده با رویکرد مد پایدار از دورریزهای کارگاه های تولیدی و پارچه های کناره و با نگاهی معاصر به فرهنگ پوشش ایرانی که خود گنجینه ای بی انتها است تهیه شده.
نخستین رویداد مد و محیط زیست در ایران با عنوان هناس تا 29 دی ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.
منبع: فرهنگسرای نیاوران