افزایش 10 درصدی تولید میگو در سیستان و بلوچستان

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: در سال جاری دو مرکز تکثیر و پرورش میگو در استان وجود داشته که با برداشت ۲۲۰۰ تن میگو ارگانیک، باعث افزایش 10 درصدی تولید میگو در استان شده است.
تصویر افزایش 10 درصدی تولید میگو در سیستان و بلوچستان

به گزارش سایت خبری پرسون، سرگزی گفت: استان سیستان و بلوچستان با دارا بودن ظرفیت های متنوع آبزی پروری و دارا بودن ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی در شهرستان های چابهار، کنارک و دشتیاری یکی از استان های بالقوه در زمینه پرورش آبزیان علی الخصوص در زمینه پرورش میگو و ماهی در قفس می باشد.

وی ادامه داد: صنعت میگو استان بدلیل صادارتی بودن و ارزآوری برای کشور و نیز ایجاد اشتغالزایی دارای اهمیت زیادی می باشد و برای تضمین تداوم تولید و صادراتی بهداشتی آبزیان مراکز تکثیر و مزارع پرورشی استان تحت نظارت دقیق کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان بر اساس ضوابط و دستورالعمل های سازمان دامپزشکی و به ویژه برنامه ملی راهبردی کنترل بیماری لکه سفید میگو و برنامه مراقبت بیماری AHPND قرار دارند.

وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ دو مرکز تکثیر و دو سایت پرورش میگو شهید صنعتی گواتر و مجتمع کشت و صنعت مکران در این استان فعال بوده که مجموعا با سطح زیر کشت ۱۰۷۶ هکتار، با افزایش ۱۰ درصدی در میزان تولید، منجر به برداشت ۲۲۰۰ تن میگو ارگانیک بدون استفاده از هر گونه آنتی بیوتیک و ردیابی عوامل بیماریزای لکه سفید میگو و بیماری نوظهور AHPND به پایان رسانید.

وی خاطرنشان کرد: در جهت پایش و مراقبت بیماری های اخطار کردنی به منظور ردیابی عوامل بیماری‌های اخطار کردنی به ویژه بیماری های WSSD و AHPND و پیشگیری از وقوع بیماری، در طول دوره تکثیر و پرورش میگو در سال تولیدی ۱۴۰۲ تعداد ۸۵ مورد بازدید انجام شده است که در این بازدید ها تعداد ۵۰ مورد نمونه برداری و با افزایش ۷۰ درصدی در تعداد آزمایشات نسبت به سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۷۹۹ آزمایش مولکولی، هیستوپاتولوژی و کشت باکتریایی بر روی پیش مولدین، مولدین، پست لاروها، میگو، غذا و منابع وحشی انجام گرفته است.

منبع: ایسنا

586364