اولین شهید قیام دهم دی ماه سال ۵۷ در ورامین

نخستین شهید قیام دهم دی ماه سال 57 حسن کریمی بود که در مقابل پمپ بنزین که امروز در خیابان شهدا واقع شده، با تیر مستقیم به قلب به شهادت رسید.
تصویر اولین شهید قیام دهم دی ماه سال ۵۷ در ورامین

به گزارش سایت خبری پرسون، مردم ورامین، پس از قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ که در آن، ۷ جوان به نام‌های سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، خفقان شدیدی در این دیار ایجاد شد و کار به جایی رسید که خلاف رسم معمول رژیم پهلوی، ساواک به جای مراکز استان‌ها، در شهر ورامین مستقر گردید.

شاید در آن سال‌ها کسی تصور هم نمی‌کرد که خون پاک شهیدان قیام خونین ۱۵ خرداد، ۱۵ سال بعد، در کالبد معلمی جوان به نام حسن کریمی به جوشش در آمده و زمینه شکل گیری قیامی را فراهم کند که آخرین ضربه کفن پوشان دشت ورامین بر پیکر منحوس پهلوی لقب گیرد.

اوایل دیماه سال ۵۷ بود که با افزایش اعتراضات مردمی علیه رژیم ستم‌شاهی، مردم ورامین نیز با برپایی راهپیمایی و تجمعات اعتراضی، خشم و انزجار خود را از ظلم رژیم ستم‌شاهی ابراز می‌کردند و به قیامی دست زدند که در آن خون سه نفر از جوانان ورامینی به نام‌های حسن کریمی، مسعود میرزایی و محمدحسین شیرازی به زمین ریخته شد.

به گفته همسر شهید مسعود میرزایی، یکی از شهدای این واقعه مهم تاریخی، قیام مردم ورامین پیش از ظهر روز دهم دیماه سال ۵۷ با حضور تعداد زیادی از مردم و دانش‌آموزان ورامینی برگزار شد و راهپیمایان با حضور در خیابان‌های اصلی شهر، اعتراض خود را به رژیم ابراز داشتند.

مهوش خدام افزود: نخستین شهید این قیام، حسن کریمی بود که در مقابل پمپ بنزین که امروز در خیابان شهدا واقع شده، با تیر مستقیم به قلب به شهادت رسید و شهید میرزایی پیکر این شهید سرافراز را روی دست گرفت که در مقابل امامزاده کوکب‌الدین به ضرب گلوله مستقیم به سر به شهادت رسید.

وی اظهار کرد: پس از به شهادت رسیدن شهید میرزایی، عوامل ستم‌شاهی جمعیت را به رگبار بستند که در اثر آن، شهید محمدحسن شیرازی نیز به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

خدام گفت: شهید میرزایی توسط آمبولانس به بیمارستانی در شهرری منتقل شد که با پیگیری خانواده و با پرداخت ۲ هزار تومان پول تیرهای اصابت کرده به وی، پیکر شهید به ورامین انتقال یافت و در صحن مطهر امامزاده طاهر به خاک سپرده شد.

زندگینامه شهدای ۱۰ دی ماه ورامین
شهید مسعود میرزاییز پوئینک


شهید میرزایی روز دهم مرداد ماه سال ۱۳۳۴ در ایوانکی که محل خدمت پدرش بود به دنیا آمد. از کودکی به حضرت سید الشّهدا(ع) علاقه خاصی داشت و به گفته پدرش از ۵ سالگی به تکایا و مساجد می رفت و در عزاداری ها شرکت فعال داشت.

وی همواره به کمک مردم به خصوص ایتام می شتافت و از این نظر زبانزد خاص و عام بود به طوری که بعد از شهادت مشاهده می شد افرادی که قبلا شهید مسعود به آنها کمک می کرد سراغش را می گرفتند در حالی که حتی نام او را نمی دانستند.

وی بارها جهت دفاع از کسانی که مورد ظلم واقع شده بودند خود را درگیر کرده بود.

مسعود میرزایی جوانی پر شور، فعال و انقلابی بود، در پخش اعلامیه و عکس امام و شرکت در تظاهرات فعالیت داشت و از رفتن به سربازی سر باز می زد چرا که نمی خواست برای شاه خائن پا بکوبد.

در روزهای پر هیاهوی انقلاب در حالی که ۴۰ روز بیشتر از دامادی اش نمی گذشت، صبح دهم دی ماه ۵۷ متوجه می شود خیابان ها شلوغ است و مردم درحال تشییع پیکر شهیدان کریمی و شیرازی هستند.

وی در راهپیمایی دهم دیماه ۵۷ در خیابان شهدا مورد اصابت گلوله از ناحیه بازو و پیشانی قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

شهید حسن کریمی

شهید کریمی متولد ۱۳۱۸ و اصالتا کاشانی بود. او در سپاه دانش و در شهر اصفهان به کار معلمی می‌پرداخت و پس از ازدواج در منطقه ۱۷ شهریور تدریس می‌کرد.

از مهرماه ۱۳۵۰ تا سال ۱۳۵۲ ادامه تحصیل داد و لیسانس علوم تربیتی خود را از دانشگاه ابوریحان اخذ کرد.

شهید کریمی در سال ۵۳ به ورامین منتقل شد در جریان مبارزات ستم شاهی تلاش های زیادی برای افشای جنایات رژیم منحوس پهلوی انجام می داد.

از شهید کریمی یک دختر و یک پسر به یادگار مانده است.

شهید محمد حسین شیرازی

شهید شیرازی در سال ۱۳۳۰ در ورامین به دنیا آمد و از چهار سالگی همراه پدرش مسجد می رفت و اکثر کودکی خود را با پدربزرگش مرحوم شیخ علیرضا حقی می گذراند. مؤمن و متدین محمد حسین او را با قرآن و اسلام آشنا می کند به گونه ای که به این اعتقاد رسیده است که محمد حسین نمونه خواهد شد.پدر بزرگ

در جریانات انقلاب، آموزه های دینی و تاثیر روحانی امام خمینی (ره) محمد حسین را پیرو ایشان ساخته وشور حسینی در روح و جان او چنان غوغایی بر پا کرده بود که تا به هدف نرسید از حرکت نایستاد.

شهید محمد حسین شیرازی در دوران مبارزه با رژیم پهلوی بطور شبانه در دبیرستان کارخانه قند که امروز به نام وی مزین است و روستاهای اطراف مثل باغخواص، احمد آباد و امام زاده ها با تکثیر اعلامیه های حضرت امام خمینی(ره) و پخش آنها در میان مردم به مقابله با رژیم پرداخت به طوری که جهت نقل و انتقال مخفیانه تر اعلامیه ها به رانندگی تریلی می پردازد تا راحت تر بتواند اعلامیه ها را پخش کند.

شهید شیرازی در سومین روز تظاهرات پیاپی در ورامین در دی ماه ۵۷ در حالی که مردم پیکر شهید حسن کریمی را تشییع می کردند در خیابان شهدای ورامین هدف گلوله دژخیمان قرار گرفت و به مقام والای شهادت نائل شد .

ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.

منبع: ایرنا

574149