به گزارش سایت خبری پرسون، «بابک نگاهداری» در جلسه علنی امروز (سهشنبه ۲۸ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در تشریح عملکرد مرکز پژوهشها در مجلس یازدهم، اظهار کرد: در این دوره، گزارشهای تولیدی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی از لحاظ کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشته و رویکرد مرکز از کارگزار پیرو به کارفرمای پیشرو تغییر کرده است.
وی ادامه داد: ما پیشنویس برنامه هفتم توسعه را یک سال قبل از ارائه برنامه، آماده کرده بودیم. تهیه منشور همآفرینی ایران آینده، منشور حکمرانی مردمی و تشکیل دبیرخانه دایمی مبارزه با فقر و فساد از جمله اقدامات مرکز پژوهشها در این دوره بوده است.
نگاهداری با بیان اینکه مردمیسازی رویکرد تحولی دیگر مرکز پژوهشهای مجلس است گفت: در این راستا، مرکز نوآوری و خانه خلاق راهاندازی و بیش از ۵۰ رویداد در آن اجرایی شد. راهاندازی شبکه اندیشکدههای حکمرانی و قانونگذاری استانی، مرکز افکارسنجی، ایجاد سامانه جمع سپاری مردمی و گروه ارزیابی مردمی قوانین و سیاستها از دیگر اقدامات مرکز پژوهشهای مجلس در دوره یازدهم، بوده است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی افزود: مرکز پژوهشها، رویکرد کمیسیونمحوری و نماینده محوری را پیش گرفته است؛ با رویکرد هوشمندسازی و سامانهسپاری، پروژه تنقیح قوانین با هوش مصنوعی در دستور کار قرار گرفت و تلاش ما این است که تا پایان دوره مجلس یازدهم، کل پروژه تنقیح قوانین با هوش مصنوعی به اتمام برسد.
وی گفت: در کنار گزارشهای تفصیلی، پژوهشنامه سیاستی مشتمل بر چکیده مدیریتی گزارشها به طور ماهانه در اختیار نمایندگان گذاشته میشود؛ راهاندازی مدرسه حکمرانی و قانونگذاری شهید مدرس از دیگر رویکردهای تحولی مرکز پژوهشهای مجلس در این دوره بوده است.
نگاهداری اظهار کرد: برای اولین بار، کنسرسیوم مراکز پژوهشی استراتژیک حاکمیتی راهاندازی شد؛ همچنین ۲۳ تفاهمنامه با وزارتخانهها، دستگاهها و نهادهای انقلابی منعقد شد و میزبانی ۱۲ هیأت از کشورهای مختلف، صورت گرفت.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: در این دوره، شاهد رشد پاسخدهی مرکز به درخواستهای نمایندگان از ۲۹ درصد به ۷۵ درصد بودیم. عدالتمحوری و برقراری فرصتهای برابر برای جذب نخبگان به عنوان پژوهشگر و هیأت علمی هم از طریق فراخوان عمومی برای اولینبار، در این مرکز صورت گرفت.
منبع: ایسنا