آمادگی سازمان زندان‌ها برای استفاده از توانمندی‌های جهاد دانشگاهی

رئیس جهاد دانشگاهی و مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان زندان‌های کشور بر ایجاد تعاملات و همکاری بیشتر با توجه به توانمندی‌های این نهاد در حوزه‌های مختلف تأکید کردند.

تصویر آمادگی سازمان زندان‌ها برای استفاده از توانمندی‌های جهاد دانشگاهی

به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی امروز در نشست هم‌اندیشی با با دکتر ابراهیم صالحی عمران، مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور که با هدف توسعه همکاری‌های این مجموعه در محل دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد، ضمن محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، اظهار کرد: ان‌شاءالله شروع این همکاری‌ها منشأ خیری برای ایجاد تعاملات بیشتر بین دو مجموعه باشد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی از نهادهای انقلابی بود که در بدو انقلاب تشکیل شد و الحمدالله منشأ کارهای بسیار بزرگی در کشور بوده است، گفت: البته شاید این نهاد انقلابی بیشتر در حوزه پزشکی و به‌خصوص اقداماتی که زنده‌یاد دکتر کاظمی آشتیانی در حوزه سلول‌های بنیادی و ناباروری انجام داده شناخته شود، اما باید اذعان کرد که جهاد دانشگاهی در بسیاری از حوزه‌های دیگر نیز کارهای بسیار بزرگی انجام داده است.

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه این نهاد در حوزه رسانه و فرهنگ نیز اقدامات خوبی انجام داده است که ازجمله آن خبرگزاری ایکنا به عنوان خبرگزاری بین‌المللی قرآن است که به ۲۱ زبان زنده دنیا خبر تولید می‌کند، افزود: در حوزه آموزشی نیز دو دانشگاه بزرگ علم و فرهنگ در تهران و علم و هنر یزد فعال هستند و حدود ۱۶ هزار دانشجو دارند. مراکز آموزشی کوتاه‌مدت جهاد دانشگاهی نیز از دیگر مواردی هستند که در حوزه‌های مختلف آموزشی ازجمله کانون ارزیابی مدیران، برگزاری آزمون‌های مختلف کشور در حوزه‌های پزشکی، فنی مهندسی و... فعالیت دارند.

دکتر مسلمی نائینی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی درگذشته همکاری‌های بسیار خوبی با سازمان زندان‌ها داشته و حتی تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه انجام ‌شده است، تأکید کرد: اصلی‌ترین کاری که جهاد دانشگاهی از آغاز به کار سرلوحه اقدامات خود قرار داده بحث محرومیت‌زدایی بوده که می‌توان قشر زندانیان را از لحاظ فرهنگی جزء اقشار محروم جامعه دانست که برخی از آنها نیز انسان‌های خلاق و مدیری بودند که به علت مشکلاتی که وجود داشته گرفتار شده‌اند و در این رابطه باید برنامه‌ریزی کنیم که چگونه می‌توانیم به آنها خدمت کنیم.

وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، هوش مصنوعی و کارآفرینی آماده همکاری با سازمان زندان‌ها است، ابراز امیدواری کرد تا این دو مجموعه بتوانند اقدامات خوبی در زمینه‌های نامبرده طراحی و اجرایی کنند.

در ادامه این نشست دکتر ابراهیم صالحی عمران، مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، بیان کرد: سازمان زندان‌ها تا حدودی غریب افتاده و سعی ما بر این است که از این غربت آن را خارج کنیم که اتفاقاً باید گفت راه اصلی خروج از این وضعیت اقدامات آموزشی و پژوهشی و باز کردن درب زندان به روی جامعه است و این نگاه نیز در سازمان زندان‌ها و قوه قضائیه وجود دارد.

وی افزود: می‌توان گفت با توجه به نام سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی، در طول سالیان گذشته جنبه‌های تأمینی و امنیتی بیشتر خود را نشان داده و مباحث تربیتی شاید کمتر خود را بروز داده، بنابراین نیازمند این هستیم که در جامعه بیرون نگاه درست‌تری برای آن ترسیم کنیم.

دکتر صالحی عمران اظهار کرد: ارزیابی‌هایی که از این سازمان در سطح دنیا وجود دارد، خوب است و آیین‌نامه اجرایی که دارد، یکی از پیشرفته‌ترین آیین‌نامه‌ها در سطح دنیا است و می‌تواند ارجاع خوبی برای کارهای آموزشی و پژوهشی بین این سازمان و جهاد دانشگاهی باشد.

مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با اشاره به اینکه طبق بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم، علت حضور بسیاری در زندان‌ها، درون زندان نیست و مسائلی است که در جامعه وجود دارد و ریشه‌های اقتصادی، فرهنگی و آموزشی دارد که زمینه جرم را فراهم می‌کند و سیستم قضایی نیز به ناچار آنها را به زندان می‌فرستد، ادامه داد: با بررسی وضعیت آموزشی زندانیان، شاهد بودیم که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد آنها کارنامه درخشانی در تحصیلات عمومی نیز ندارند و این امر مسئولیت سنگینی را برای نظام تربیتی کشور و به‌خصوص آموزش‌وپرورش ایجاد می‌کند.

دکتر صالحی عمران با بیان اینکه در دوره جدید مدیریتی دستگاه قضایی ارتباطمان را با بیرون بیشتر کرده‌ایم، گفت: در زندان زمینه‌های پژوهشی بسیاری وجود دارد که می‌توان در حوزه‌های مختلف اقتصادی، روانشناسی، تربیتی، اجتماعی و ... انجام داد و دفتر آموزش و پژوهش سازمان زندان‌های کشور این آمادگی را دارد و تلاشمان بر این اساس است تا بتوانیم درها را تا حدودی باز کنیم.

مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور افزود: امام خمینی (ره) فرمودند «زندان‌ها را تبدیل به دانشگاه کنیم» این نیست که در آنجا دانشگاه ایجاد کنیم، بلکه به این معنی است با تفکر، تأمل و اقدامات پژوهشی بتوانیم نرخ بازگشت به زندان را کاهش دهیم.

وی افزود: جهاد دانشگاهی را دارای ظرفیت‌های خوبی می‌دانیم که در حوزه‌های علوم انسانی، سخت‌افزاری، پزشکی و ... ورود خوبی داشته و موفق عمل کرده است که آمادگی استفاده از این ظرفیت‌ها را داریم.

مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور حوزه هوشمندسازی زندان‌ها را یکی از نیازهای کلیدی و سیاست‌های کلی این سازمان دانست و تأکید کرد: همچنین حوزه عدالت ترمیمی نیز یکی از نیازهای سازمان زندان‌ها است که می‌توانیم از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی در این حوزه نیز بهره ببریم.

دکتر صالحی عمران در خصوص مهم‌ترین زمینه‌های همکاری سازمان زندان‌ها و جهاد دانشگاهی، گفت: مسائل مربوط به حوزه جوانان، نوجوانان و زنان در کانون اصلاح و تربیت و زندان زنان و حوزه آموزش و پژوهش سازمان زندان‌ها از ظرفیت‌های مهم برای ایجاد همکاری و تعامل بیشتر با جهاد دانشگاهی است. همچنین در حوزه‌های آموزش کارآفرینی، روانشناسی، فرهنگی، مهارت‌های زندگی به زندانیان و آموزش به کارکنان این سازمان در قالب طرح پژوهشی می‌توانیم تعاملات خوبی با جهاد دانشگاهی داشته باشیم.

وی در پایان گفت: امیدواریم زمینه‌ای ایجاد شود که بتوانیم از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی به‌خوبی استفاده کنیم.

به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، در این نشست هم‌اندیشی، برخی از معاونان جهاد دانشگاهی نیز به ارائه توانمندی‌های حوزه مربوطه خود پرداختند و برای توسعه همکاری‌ها با سازمان زندان‌ها اعلام آمادگی کردند.

منبع: مهر

546165

سازمان آگهی های پرسون