به گزارش سایت خبری پرسون، حجت الله عبدالملکی در نشست خبری که همزمان با سفر دوم رئیس جمهور و هیئت دولت به فارس در شیراز برگزار شد، با بیان اینکه چند مصوبه به مناطق ویژه اقتصادی استان فارس اختصاص یافته است، افزود: عمده این مصوبات به شهر بین المللی سلامت شیراز که جزئی از منطقه ویژه اقتصادی شیراز است ارتباط دارد و طی جلسه ای که با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در منطقه ویژه اقتصادی شیراز انجام گرفت؛ مقرر شد از محل سهم دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان یکی از سهام دارهای شهر سلامت شیراز مبلغی بالغ بر400 میلیارد تومان از محل مولد سازی دارائی های دانشگاه علوم پزشکی به این پروژه اختصاص یابد.
عبدالملکی با بیان اینکه در جهت توسعه شهر بین المللی سلامت مقرر شد که سازمان برنامه بودجه پذیرفت مبلغی بالغ بر 400 میلیارد تومان از محل ارزش افزوده سهم سلامت طی دو سال و هر سال 200 میلیارد تومان به این پروژه مهم اختصاص دهد، افزود: خوشبختانه منطقه ویژه اقتصادی شیراز مشکلی در پرداخت هزینه ها به عنوان سهام دار عمده شهر بین المللی سلامت شیراز ندارد.
مشاور رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه تامین زیر ساخت های دسترسی ایمن و سالم تر به شهر سلامت و در بخش شیراز به سپیدان از دیگر مصوبات این دور از سفر رئیس جمهور به استان فارس و شهر شیراز بود، ادامه داد: اسناد مالکیت به زمین های شهر سلامت از دیگر مصوبات ارزشمند دور دوم سفر ریاست جمهور در منطقه ویژه و شهر سلامت به استان بود که جزئیات آن توسط ستاد سفرهای استانی و استاندار اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: سایت دوم شیراز، شهرک بین المللی سلامت است و در بازدیدی که از این سایت صورت گرفت، زیرساختهای آن با جدیت در حال اجراست و روند توسعه آن بسیار عالی در حال پیشرفت است.
عبدالملکی با اشاره به اینکه سایت دوم شیراز یک نقطه طلایی در غرب آسیا در حوزه سلامت خواهد بود و اثر بسیار زیادی در حوزه سرمایهگذاری و اشتغال در شیراز خواهد داشت، تصریح کرد: مشکلاتی در ارتباط با سایت مجتمع دانشگاهی و انتقال اسناد آن وجود دارد و قول داده ایم با تعاملی که با وزارت راه و شهرسازی انجام خواهد گرفت، اسناد آن را هرچه سریعتر منتقل کرده و زمینه را برای استقرار دانشگاههایی که قرار است اینجا مستقر شوند فراهم کنیم.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشوراظهار داشت: به طور کلی مناطق اقتصادی فارس مناطقی سرپا و فعال هستند و روی اقتصاد ملی اثر مثبتی دارند که امیدواریم در سالهای آینده شاهد حضور فعالتر این استان در عرصه اقتصاد کشور باشیم.
عبدالملکی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به تاثیرات جنگ ها در حوزه سرمایه گذاری افزود: طبیعی است که وقوع جنگ ها و ناامنی سبب تضعیف جریان سرمایه گذاری و علی الخصوص سرمایه گذاری بین المللی می شود.
مشاور رئیس جمهور با اشاره به اینکه متاسفانه جنگ و درگیری هم در گوشه و نقاط دنیا متوقف نمی شود و شاهدیم که متاسفانه در گوشه ای از جهان جریان های جنگ افروز که عمدتا ریشه غربی و آمریکایی دارند تا با نیت های سیاسی و اهداف خاص تلاش می کنند اقداماتی را انجام دهند، افزود: ذکر این نکته ضروری است که وقوع این جنگ ها پشت پرده اقتصادی برای غربی ها دارد.
عبدالملکی با اشاره به اینکه غربی ها و آمریکائی ها با سخت کردن شرایط و اوضاع در تلاشند تا جریان های جدیدی برای سرمایه گذاری در دنیا ایجاد کنند، افزود: علاقه مندی روس ها بعد از جنگ با اکراین در جهت تجارت با ایران بسیار افزایش یافت و جهت پایداری این تجارت تقاضای سرمایه گذاری در ایران را دارند که ما با هدف استفاده از این فرصت ها تعامل های ویژه ای با نماینده روس ها و افرادی که از کشورهای روسیه در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هستند تعامل داریم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه از دوران مسئولیت بنده در شورایعالی مناطق هیئتی از روسیه در حال بررسی پروژه ها در مناطق هستند، ادامه داد: خوشبختانه توفیقات خوبی در راه حاصل شدن است.
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه کارکرد اقتصادی بسیار اساسی برای جنگ غزه و فلسطین در نظر گرفته ایم، ادامه داد: با توجه به اینکه همیشه در محافل موضوعاتی مطرح می شود مبنی بر اینکه اقتصاد جهان اسلام هنوز به دوران شکوفائی نرسیده است، و تشکیل دهنده 25 درصد جمعیت جهان به مسلمانان که منابع قابل توجهی و بیش از 25 درصد جهان را در اختیار دارند اما متاسفانه میزان تولید این جمعیت کمتر از 10 درصد از تولیدات دنیا است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی با بیان اینکه استقرار رژیم منحوس صهیونستی از موانع جدی بر سر راه مسلمانان در یک نقطه بسیار استراتژی است، گفت: قرار گرفتن رژیم صهیونستی باعث از هم گسیختگی جریان اقتصادی در منطقه شرق دنیا و این منطقه که کشورهای اسلامی زیادی وجود دارد شده است.
وی با بیان اینکه ما همواره یکی از خطاب ها به مقامات کشورهای اسلامی این موضوع است که منهای اینکه کشور فلسطین مسئله و اولویت جدی اسلام است، جهت شکوفایی جهان اسلام نیاز است تا رژیم جعلی و محسوس که حضور آن با قوانین بشری در تضاد است از بین برود، گفت: موضوعات و جنگی که در فلسطین شروع شده است اقدامی بسیار مهم و تاثیر گزار است که بعد از آن مشخص خواهد شد که جهان عاری از اسرائیل غیر از مردم فلسطین و مردم غرب آسیا و شمال آفریقا مردم دنیا از اقتصاد این بخش از جهان منتفع می شوند.
مشاور رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه از 94 منطقه آزاد پیش بینی شده مصوب، 48 منطقه در کشور تاکنون فعال شدهاند، گفت: مطالعات ما نشان میدهد که نقاطی که به عنوان منطقه آزاد یا ویژه در کشور تعریف میشوند نقاطی هستند که 5 ویژگی را به طور همزمان دارند.
وی در تشریح این ویژگی ها گفت: پایین بودن هزینهها در این مناطق از منظرهای مختلف، زیرساختهای مطلوب و دسترسی به شبکههای دریایی هوایی، جادهای و فناوری اطلاعات، دسترسی به بازارهای مهم جهانی، سهولت کسب و کار در آن مناطق که با شاخص بانک جهانی محاسبه شده است و همچنین برخورداری از تخفیفات ویژه مالیاتی و گمرکی، مواردی هستند که این مناطق را به جای مطلویی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی تبدیل می کنند.
مشاور رئیس جمهور گفت: بیش از یک سوم صادرات غیر نفتی یعنی معادل 18 میلیارد دلار از طریق این مناطق به دست میآید و همچنین 70 درصد ترانزیت دریایی هم از این مناطق است و به همین جهت ظرفیت این مناطق برای اقتصاد ما بسیار مهم و حیاتی است. البته ظرفیت این مناطق خیلی بیشتر از آن چیزی است که ما تاکنون از آن بهره بردهایم و در پی چند برابر کردن این ظرفیتها هستیم.
عبدالمالکی با تصریح اینکه مناطق ویژه اقتصادی به موجب قانون دارای 6 مسئولیت هستند، افزود: تولید، صادرات، انتقال فناوری، تامین مالی از خارج از کشور، تأمین کالاهای اساسی و عمران و آبادی منطقه، از وظایف قانونی این مناطق هستند که بخش عمده آنها قوانین بین المللی محسوب می شوند.
دبیر شورای مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی کشور بیان کرد: تردد به این مناطق که اکثرا منطقه مرزی محسوب می شوند، بدون ویزا انجام می شود و ما باید سعی کنیم که وجهه بین المللی این مناطق را تقویت کنیم.
وی بیان کرد: 30 درصد کل صادرات کشور و همچنین 70 درصد ترانزیت کشور از طریق مناطق آزاد و ویژه انجام میشود که رقم قابل توجهی است اما در همین موارد نیز قابلیت پیشرفت خیلی زیادی داریم.
عبدالملکی ادانه داد: مناطق ویژه مناطق بسیار راهبردی هستند که از سال 72 به بعد بستر خوبی برای جهش اقتصادی کشور در آنها فراهم شد، اما ظرفیت بیشتری وجود دارد که در دولت سیزدهم بنا است روی توسعه این مناطق تمرکز بیشتری شود.
مشاور رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته اتفاقات بزرگ و مثبتی توسط دولت رقم خورده، اظهار کرد: بیش از صد هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در دو سال گذشته در مناطق آزاد صورت گرفته و از همه مهمتر، تراز تجاری ما که همیشه منفی بوده، بالاخره در سال 1401 مثبت شد و بنا داریم که در سال جاری، این تراز را مثبت تر از سال گذشته کنیم.
وی در ادامه درباره طرحی سخن گفت که زمینه را برای ورود سرمایه گذاران به مناطق ویژه اقتصادی تسهیل می کند و ادامه داد: ما برای اینکه سرمایهگذاری در این مناطق را تسهیل کنیم، پروژه بزرگی داریم. در این پروژه بستههای سرمایهگذاری طراحی کردهایم. 850 بسته سرمایهگذاری در وب سایت دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی قرار گرفته است که سرمایهگذاران داخلی و ایرانیان خارج از کشور دسترسی کاملی به این بستهها دارند و میتوانند همان جا قرارداد را عقد کرده و کارشان را شروع کنند.
منبع: آریا