به گزارش سایت خبری پرسون، آلمان اخیراً با پیشنهاد همکاری شرکت تسلیحاتی آلمانی «راینمتال» و وزارت دفاع اوکراین موافقت کرد.
وزیر نیروهای مسلح فرانسه هم در هفته گذشته به همراه ۲۵۰ پیمانکار نظامی فرانسوی به اوکراین سفر کرد تا همکاری با مقامات اوکراینی را در حوزه دفاعی تسهیل کند.
در روز جمعه پایتخت اوکراین میزبان مجمع صنایع دفاعی بود، یک نمایشگاه تسلیحاتی که ۱۶۵ شرکت دفاعی از ۲۶ کشور دنیا در آن حضور داشتند.
در این رویداد، مقامات اوکراینی مستقیماً با شرکتهای دفاعی دیدار کردند تا بدون نیاز به دخالت دولتهای غربی، با این شرکتها قرارداد امضا کرده و ضمن بررسی فرصتهای تولید تسلیحاتی مشترک، اطلاعات مشخصی از نیاز خود در نبرد با روسیه ارائه کنند.
دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین پیشتر در این باره گفت که هدف «افزایش همکاری و تولید مشترک است تا اوکراین و شرکایش قدرتمندتر شوند.»
این در حال مطرح شده که کشورهای غربی به سقف میزان کمکهای خود به اوکراین از انبارهای تسلیحاتیشان نزدیک میشوند. در ماههای گذشته کییف سعی داشته صنعت دفاعی خود را تقویت کند و این تاحدی از نزدیکشدن انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا نزدیک میشود. ممکن است در این انتخابات با پیروزی دونالد ترامپ، کمکهای واشنگتن به کییف کمرنگ یا قطع شود.
همزمان با تدارک کییف برای یک جنگ طولانی، کشورهایی مانند فرانسه سعی دارند نظام اهدا به اوکراین را به نظام قرارداد و همکاری با بخش خصوصی تغییر دهد.
اخیراً مقامات فرانسه اشاره کردهاند که این کشور دیگر نمیتواند به حمایت مداوم از اوکراین ادامه دهد و در عوض مقامات کییف را به صنعت دفاعی خود متصل میکند.
بر اساس یک گزارش دولتی، فرانسه در ۲۰۲۲ حدود ۶۵۰ میلیون یورو به اوکراین کمک کرد، از جمله ۷۰۴ موشکانداز و راکتانداز متحرک، ۵۶۲ تفنگ ۱۲.۷ میلیمتری، ۱۱۸ موشک و موشکانداز و همچنین ۶۰ خودروی زرهی که همگی کاملاً رایگان به اوکراین تحویل داده شدهاند.
وزیر نیروهای مسلح فرانسه گفت: نمیتوانیم تا ابد منابع نیروهای مسلح خود را خرج اوکراین کنیم، چراکه به توان دفاعی خودمان ضربه خواهیم زد.
او با حضور در پارلمان فرانسه گفت که پلسازی میان مقامات اوکراین و شرکتها فرانسوی «یک اتحاد بلندمدت» ایجاد خواهد کرد که «بیشتر ماهیت قراردادی و پیمانی» دارد و هدف آن تهیه مهمات و تعمیر تسلیحات است.
پیمانکاران فرانسوی هفته گذشته در کییف با اوکراین قرارداد توپ، خودروی زرهی، پهپاد و تجهیزات پاکسازی مین امضا کردند، از جمله برای همکاری در خاک اوکراین.
به گزارش روزنامه فرانسوی فیگارو، شرکت فرانسوی Arquus در روز پنجشنبه قراردادی مقدماتی با اوکراین امضا کرده و تعمیر و نگهداری نفربرهای زرهی را برعهده گرفت. همچنین بر اساس این قرارداد این شرکت ممکن است در آینده یک تأسیسات تولیدی در اوکراین ایجاد کند. شرکت تسلیحاتی «نکستر» که هوویتزرهای خودکششی سزار را تولید میکند هم به فیگارو گفت که به دنبال یک شریک است تا سرمایهگذاری مشترک برای نگهداری تسلیحات در اوکراین انجام دهد.
یک استارتاپ فرانسوی با نام «ویستوری» هم قصد دارد دو کارخانه چاپ سهبعدی برای قطعات یدکی ایجاد کند.
فرانسه در حالی به سوی قراردادهای ساخت تسلیحات با اوکراین گام برمیدارد که دولت سوئد و شرکت تسلیحاتی انگلیسی «بیایئی سیستمز» هم برنامههای مشابهی دارند.
در ماه اوت کییف و استکهلم توافق کردند که همکاری خود در «تولید، عملیات، آموزش و خدماترسانی» را برای خودرو جنگی پیادهنظام «کامبت ویهیکل ۹۰» افزایش دهند. چند روز بعد، شرکت بیایئی اعلام کرد که برای افزایش تولید گلولههای ۱۰۵ میلیمتری توپ، یک کارخانه محلی تأسیس میکند.
تصمیم دولت آلمان برای نشاندادن چراغسبز به سرمایهگذاری مشترک راینمتال با صنایع دفاعی اوکراین - که در کییف مستقر بوده و منحصراً در اوکراین فعالیت خواهد داشت - مسیر نوعی از همکاری را هموار میکند که با هدف رسیدگی و تعمیر خودروهای نظامی طراحی شده است. این برنامه همچنین شامل «مونتاژ، تولید و توسعه خودروهای نظامی» خواهد بود.
هر دو طرف امید دارند که روزی مشترکاً سامانههای نظامی را توسعه دهند، از جمله با هدف صادرات از اوکراین به دیگر کشورها.
مدیرعامل راینمتال ابراز تمایل کرد تا تانکهای پنتر در اوکراین ساخته شوند، به تعداد ۴۰۰ دستگاه در سال. گرچه این تانک هنوز یک طرح آزمایشی است اما میتواند جایگزین تانکهای لئوپارد ۲ شود.