تدوین نقشه راهبردی صنعتی کشور مراحل نهایی خود را طی می‌کند

رئیس موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: نقشه راهبردی صنعتی و ارتقاء تولید داخل بر اساس آمایش سرزمینی و با افق بلندمدت تدوین می‌شود.
تصویر تدوین نقشه راهبردی صنعتی کشور مراحل نهایی خود را طی می‌کند

به گزارش سایت خبری پرسون، محمدهادی زاهدی وفا در نشست "طرح تدوین نقشه راهبردی صنعتی و ارتقاء تولید داخل" و در جمع فعالان و صاحب‌نظران حوزه صنعت گفت: از گذشته یعنی دهه 80 تلاش‌هایی برای تدوین یک سند جامع در خصوص پیشرفت و گسترش صنعت انجام‌شده که همه آن‌ها قابل‌تقدیر است و سند فعلی هم با بهره‌گیری از تجارب گذشته به‌پیش رفته است.

وی بابیان اینکه سند جدید از تجارب سایر کشورها هم استفاده‌شده است، افزود: توجه به بعد فنی و توسعه صنعتی بدون تأکید بر سازمان‌دهی حاکم بر صنعت یک رویکرد ناقص است.

مشاور رئیس‌جمهور ادامه داد: اگر ما در یک استراتژی توسعه صنعتی فقط یک نقشه راه فنی و فناوری را داشته باشیم و به سازمان‌دهی صنعت یا ابعاد مدیریتی یا تقسیم‌کار ملی آن توجه نکنیم از اجرایی بودن آن صنعت فاصله گرفتیم و این‌یکی از مشکلات سندهای پیشین بوده است.

زاهدی وفا بابیان اینکه برای رسیدن به راهبرد صنعتی باید به سؤالات مهمی پاسخ صریح داد؛ تصریح کرد: سوا لاتی مبنی بر اینکه اولویت‌های اقتصادی ما در یک سند توسعه چیست؟ نوآوری چه جایگاهی دارد؟ ارتقاء فناوری و بهره‌وری چگونه پیش‌بینی‌شده است؟ رابطه راهبردهای صنعتی با رشد اقتصادی چگونه خواهد بود؟ میزان دخالت دولت در اجرای یک سند توسعه صنعتی چه مقدار خواهد بود؟ و سطح برنامه‌ریزی که دولت برای استراتژی توسعه صنعتی می‌کند چه سطحی باشد؟ ازجمله این سؤالات مهم است.

وی افزود: اصل حمایت از صنعت به‌شرط اینکه دارای برنامه و زمان‌بندی مشخصی باشد پذیرفته است؛ وگرنه حمایت دائم و بی‌قیدوشرط منجر به پیشرفت هیچ صنعتی نمی‌شود؛ همان‌طور که این موضوع در برخی صنایع ما به‌خوبی قابل‌مشاهده است.

رئیس موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: در دنیای کنونی، اصل رقابت است و آزادی اقتصادی تابع مؤلفه قدرت است. این جمله‌ای است از یک استاد توسعه دانشگاه که می‌گفت تعیین‌کننده توسعه کشورها تابع رابطه قدرت بین کشورها خواهد بود.

وی ادامه داد: علیرغم تمامی تئوری‌های توسعه اقتصادی که تأکید بر تجارت آزادی اقتصادی و امثالهم می‌کند می‌بینیم بسیاری از کشورها برای تأمین منافع خودشان تئوری‌های اقتصادی را کنار می‌گذارند و اعمال قدرت می‌کنند، امروزه مقیاس تولید و فناوری بسیاری از صنایع باید با توجه به بازارهای منطقه‌ای و در یک تقسیم‌کار بین‌المللی دیده می‌شود.

مشاور رئیس‌جمهور افزود: از یکسو با جهانی بسیار پویا، متغیر و نوآور روبه‌رو هستیم و از سوی دیگر سند باید نیاز کشور را برای یک افق بلندمدت برطرف کند؛ به همین علت سند به‌ دوراز ایستایی و پویا تدوین خواهد شد.

زاهدی وفا در پایان‌بر لزوم مشارکت همه فعالان حوزه صنعت و کارشناسان و اساتید دانشگاه در تدوین این سند تأکید کرد و گفت: بعد از واگذاری مأموریت تدوین این سند به موسسه از سوی معاون اول رئیس‌جمهور مطالعات و کارهای پژوهشی آغازشده و نسخه اولیه آن به‌ زودی ارائه خواهد شد اما این سند نیاز به همراهی و مشاوره طیف‌های مختلف حوزه صنعت دارد.

در ادامه نشست مجری طرح تدوین نقشه راهبردی صنعتی و ارتقاء تولید داخل به ارائه اجمالی از فرایند و رسته‌های اجرایی این طرح پرداخت.

510768

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون