به گزارش سایت خبری پرسون، محمود سالاری درباره برداشتهای که از سخنانش درباره «اجرای موسیقی در مشهد مقدس و واتیکان»، اظهار داشت: با روزنامه فرهیختگان بحث مفصل و طولانی در حوزه های مختلف انجام شد، البته مطالب تا جایی که ممکن بود در یک صفحه روزنامه منتشر و طبیعتا همه بخشهای گفتوگو درباره شرایط هنر و موسیقی در ایران که در یک صفحه جا نمیشد؛ طبیعی است در گفتوگو برخی از مفاهیم فرامتنی که معمولا در لحن و آهنگ کلام وجود دارد، در متن و کلام به دشواری می توان آن را ارائه کرد.
سالاری توضیح داد: در دو روز گذشته افراد زیادی له و علیه مطلب ارائه شده پیرامون «موسیقی، مشهد و واتیکان»، موضعگیری کردند، مواردی را گفتند و نوشتند، برای خود من هم فرستادهاند، که برخی نشان از سطح سواد و برخی هم میزان اطلاعات آنها را نشان میدهد.
وی با ذکر این گزاره که «فردی پیراهن سفید پوشیده است» و تشبیه و تمثیل با «فردی پیراهنی مثل برف پوشیده است» توضیح داد: اگر کسی تحلیل کند که «پیراهن که از آسمان نمی بارد، پیراهن که یخ نمی زند، پیراهن که سرد و خیس نیست» مشخص است که وجه شبه را دریافت نکرده است و این نوع سطح تحلیل نشان از بیسوادی اوست.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر کسی هم بگوید «مساحت واتیکان این اندازه است و مشهد که مستقل نیست» کاملا مشخص است که وجه شبه مورد نظر ما را درک نکرده است، وجه شبه مقایسه من کامل مشخص بود، من درباره «مذهبی بودن» مشهد و واتیکان حرف زدم، وجوه شباهتی که دوستان اظهار فضل کردند، حکایت از بیسوادی آنهاست.
سالاری خاطرنشان کرد: در گفتوگو با فرهیختگان درباره گونهای از موسیقی صحبت میکردیم که مناسب مکانهای خاص است، در مشهد ایام عادی سال منهای ماه محرم و سفر اجراهای صحنهای موسیقی نواحی و سنتی و وزین انجام میشود، موضوع بحث گونهای از موسیقی بود که عرض کردم در واتیکان این نوع موسیقی انجام نمیشود.
اجرای موسیقی پاپ در شاندیز و طرقبه را مثال زدم
سالاری درباره تفکیک گونههای موسیقی قابل اجرا در مکانهای مذهبی، گفت: بحث ما «کنسرت پاپ» بود، آن هم نوعی از کنسرت که درشان مکانهای مذهبی نیست. همانجا هم عرض کردم که موسیقی های قومی ونواحی در مشهد اکنون برگزارمیشود، اتفاقا صحبت بر سر این بود که در شعاعی از شهر مشهد و حرم امام رضا (ع) اجرا شود همانجا هم مثال زدم که میتواند در شاندیز و طرقبه اجرا شود و گرنه بحث کل مشهد و استان خراسان نبود.
سالاری بیان کرد: بحث ما درباره شان اجرای موسیقی به معنی خود هنر موسیقی و حواشی اتفاق افتاده در یک اجرای صحنه ای بود، اجرای صحنهای موسیقی یک شانیت دارد، اما ممکن است اطراف آن اجرا به ویژه در حاشیه موسیقی پاپ اتفاقاتی بیافتد، رفتارهای بشود که در شان حریم مقدس یک مکان نباشد؛ بهتر است در شعاعی خارج از حریم و حرم آقا امام رضا(ع) قرار بگیرند، زیرا آن منطقه برای همه ما محترم و دارای معنویت است.
معاون وزیر فرهنگ افزود: چارچوب صحبتهای ما و فرهیختگان شان هنر موسیقی، شان مکان مقدس و حریم و حرم بود، که البته مباحث اصلی آن استخراج و منتشر شد؛ اینکه دو رسانه مشخص (بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال) از دل یک مصاحبه طولانی که ۱۰ ستون روزنامه با مطالب فراوان یک عکس و یک تیتر را انتخاب می کنند، مصداق خبرنگاری زرد است، این مصاحبه مطالب فراوانی است، وقتی قرار باشد مطالب اصلی هرگز شنیده نشود توجهها را به بخشهای دیگر معطوف می کنند.
ما هم میدانیم در واتیکان موسیقی اجرا میشود، اما چه موسیقی؟
سالاری تصریح کرد: مگر میشود کسی نداند در واتیکان موسیقی برگزار میشود، ما هم میدانیم؛ برخی دوستان برای من بلیت واتیکان فرستاده بودند، برخی مساحت جغرافیایی واتیکان را فرستاده بودند، با مساحت مشهد مقایسه کردند، علت این است که موضوع بحث و مصاحبه ما را نمیدانند، و وجه شباهت مورد نظر را توجه نکردند، یکی از دوستان گفته بود «قرار است مشهد از ایران مستقل شود چون واتیکان یک کشور مستقل است» مثال همان «پیراهن برفی» است، رنگ پیراهن برفی و سفید است و گرنه پیراهن که از آسمان نمیبارد.
معاون وزیر فرهنگ گفت: یک جریانی از اینکه حرف نظام زده بشود به هر طریقی جلوگیری می کند، فرقی هم نمی کند، من بگویم، آقای وزیر بگوید یا هر فرد دیگری، آنها می گوید «این صدا باید بریده شود، و اینها نباید حرف بزنند» ما هر حرفی بزنیم مورد هجمه قرار میدهند، به این دلیل که نمیخواهند حرف نظام مطرح شود و مواضع نظام در مسائل مطرح شود، ما تا جایی که می توانیم مطالب را میگوییم حتی اگر مورد هجمه قرار بگیریم.