جایگاه ویژه بانک‌های قرض‌الحسنه در ایجاد اشتغال‌زایی

مدیر شعب بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در استان خراسان رضوی گفت: بانک‌های قرض‌الحسنه در طول سال‌های اخیر با پرداخت گسترده وام به اقشار مختلف جامعه ضمن بسترسازی مناسب برای رونق تولید و اشتغال‌زایی در جامعه به رفع مشکلات مالی و نیازهای ضروری افراد کم‌برخوردار و کمک به افزایش رفاه عمومی اهتمام ورزیده‌اند.
تصویر جایگاه ویژه بانک‌های قرض‌الحسنه در ایجاد اشتغال‌زایی

به گزارش سایت خبری پرسون، «نورالله نظریان» مدیر شعب بانک در خراسان رضوی در گفت‌وگوی ویژه رادیو گفت‌وگو با موضوع جایگاه بانک‌های قرض‌الحسنه در ایران عنوان کرد: تاریخچه قرض‌الحسنه در ایران به ۷۰ سال پیش، باز می‌گردد و این روند پس از انقلاب اسلامی مورد توجه ویژه قرار گرفت. امروز ما قریب به ۶۰۰۰ صندوق قرض‌الحسنه داریم که از میان آن‌ها ۱۲۰۰ صندوق زیر نظر سازمان اقتصاد اسلامی فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: با گسترش صندوق‌های قرض‌الحسنه در کشور، در نهایت سال ۱۳۸۶ نخستین بانک رسمی قرض‌الحسنه ایران تأسیس شد و ۵ سال بعد دومین بانک نیز راه‌اندازی شده و ما اینک ۲ بانک قرض‌الحسنه تخصصی در کشور داریم که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت می‌کنند.

این کارشناس حوزه پولی و بانکی با اشاره به نحوه فعالیت بانک‌های قرض‌الحسنه در کشور گفت: با تأسیس و آغاز به کار بانک‌های قرض‌الحسنه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شاهد اتفاقات حائز اهمیت و کم‌نظیری در زمینه بانکداری بودیم که زمینه جذب حداکثری مشتریان این قبیل بانک‌ها را فراهم کرد.

نظریان تأکید کرد: بانک‌های قرض‌الحسنه طی سال‌های اخیر با پرداخت گسترده وام به اقشار مختلف جامعه ضمن بسترسازی مناسب برای رونق تولید و اشتغال‌زایی در جامعه به رفع مشکلات مالی و نیازهای ضروری افراد کم‌برخوردار و کمک به افزایش رفاه عمومی اهتمام ورزیده‌اند که بی شک مشابه آن را تا به ‌حال در نظام بانکداری کشور تجربه نکرده بودیم.

وی در ادامه با اشاره به مشارکت بانک‌های قرض‌الحسنه در پروژه‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری اقتصادی اظهار داشت: بر اساس آمارها و برآوردهای بانک‌های قرض‌الحسنه، مشتریان و مراجعه‌کنندگان اصلی این بانک‌ها را دهک‌های پایین و متوسط رو به‌ پایین جامعه تشکیل داده‌اند و از طرفی بنا به سقف وام که در اساسنامه بانک‌های قرض‌الحسنه ذکر شده، این بانک‌ها نمی‌توانند در سطح بالا به مشارکت در پروژه‌های سرمایه‌گذاری ورود پیدا کنند.

نظریان افزود: اکثر قراردادهای این بانک‌ها به پرداخت وام‌های ضروری و الزامی (وام‌های خُرد) مردم مربوط می‌شود و تنها کمکی که می‌توانند به پروژه‌های سرمایه‌گذاری داشته باشند، واگذاری وام به پرسنل شرکت‌هاست تا از دغدغه‌های مالی آن‌ها کاسته و بر انگیزه کاری آنان افزوده شود.

مدیر شعب بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در استان خراسان رضوی ادامه داد: پروژه‌های اجتماعی که بانک‌های قرض‌الحسنه به آن‌ها کمک بلاعوض کرده‌اند، ساخت مدارس و درمانگاه‌ها بوده که آن هم در راستای ایجاد رفاه برای مردم کم‌برخوردار و آسیب‌پذیر در دستور کار قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های بانک مرکزی بیشترین پرداخت وام و حمایت‌های مالی بانک‌ها از قشر آسیب‌پذیر جامعه از سوی بانک‌های قرض‌الحسنه انجام شده که درصد قابل ‌توجهی از این وام به حوزه اشتغال‌زایی و تولید تخصیص‌ یافته است.

نظریان در پایان تأکید کرد: امیدواریم با حمایت‌های بانک مرکزی و عموم مردم، پرداخت وام از سوی بانک‌های قرض‌الحسنه افزایش یابد و گامی مؤثر در رونق تولید و توسعه اقتصادی برداشته شود.

504476

سازمان آگهی های پرسون