به گزارش سایت خبری پرسون، محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ظهر امروز با حضور در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری پاسخگوی برخط و مستقیم پرسشهای کارمندان، دانشجویان و اعضای هیأات علمی دانشگاهها شد.
وی در پاسخ به انتقاد یکی از اعضای هیأت علمی به نسبت گزینش هیأت علمیها از سال ۱۳۹۳ تاکنون، گفت: اگر تبعیضی درباره نحوه جذب اعضای هیأت علمی دانشگاهها صورت گرفته باشد باید مورد بررسی قرار بگیرد و البته مواردی نیز بوده که حرف افراد در این زمینه ضایع شده و حقوق از دست رفته آنها پس از بررسی احیاء شد.
وزیر علوم همچنین در پاسخ به انتقاد یکی دیگر از کارکنان دانشگاهها نسبت به پرداخت فوقالعاده ویژه به کارکنان وزارت علوم که در دولت اجرایی نشده است، گفت: در این زمینه امروز با رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی جلسه داشتیم و تلاش میکنیم این فوقالعاده ویژه که برای کارکنان دولت اجرایی میشود نیز شامل دانشگاهیان نیز شود.
زلفی گل، با تأکید بر اینکه کارکنان دانشگاهها از نظر تسهیلات پرداختی خود را با اعضای هیأت علمی مقایسه نکنند، گفت: اعضای هیات علمی به صورت شبانه روزی وقت خود را صرف خدمت به دانشگاه و دانشجو میکنند و حتی شبانه نیز در وقت آزاد تلاش میکنند که فردای آن روز چه مباحثی را در کلاسهای درس دانشجویان ارائه دهند. بنابراین تسهیلات رفاهی پرداخت شده به آنها ممکن است تفاوتهایی داشته باشد اما بطور کلی نگرانیهای کارمندان در حوزه معیشت صحیح است و من تلاش میکنم این مسائل را تا حد ممکن پیگیری و مشکلات را رفع کنم.
وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاهها در میزان تسهیلات رفاهی پرداختی به کارمندان و اعضای هیأت علمی مستقل هستند، گفت: در برخی مواقع ممکن است رئیس یک دانشگاهی بر اساس تواناییهایی که دارد بتواند از ظرفیت خیرین در ارائه بستههای معیشتی بهره ببرد و این امر در یک دانشگاه دیگر اتفاق نیفتد اما بطورکلی من در اجلاس روسای دانشگاهها تاکید کردم از معیشت کارمندان حمایتهای لازم صورت گیرد.
وزیر علوم در این نشست دو ساعته در پاسخ به اعمال ارتقاء مدرک تحصیلی کارکنان به منظور ارتقاء شغلی آنها در دانشگاهها نیز گفت: آئیننامه اجرایی این امر در وزارت علوم در حال بازبینی است و سعی میکنیم ارتباط شغل و رشته کارکنان در ارتقاء مورد بررسی قرار بگیرد و این امکان وجود داشته باشد که حتی کارمندان با ادامه تحصیل به عنوان هیات علمی در دانشگاهها جذب شوند اما اگر فردی در رشتهای درس بخواند که ارتباطی با شغل آنها وجود نداشته باشد طبیعتا این ارتقاء پس از دریافت مدرک تحصیلی نیز لحاظ نخواهد شد.
زلفیگل همچنین از برنامه این وزارتخانه برای همسانسازی حقوق کارکنان دو وزارتخانه علوم و بهداشت خبر داد و گفت: ما در بحث فوقالعاده ویژه کارکنان تلاش میکنیم که در دریافتی کارمندان دو وزارتخانه همسان سازی شود.
وی در پاسخ به یکی از درخواستها در راستای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی دانشگاهها نیز گفت: تبدیل وضعیت کارمندان دانشگاهها نیازمند قانون مجلس شورای اسلامی است و وزارت علوم در این زمینه اختیاری ندارد.
وزیر علوم در ادامه در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان دکتری درباره سربازی این دانشجویان گفت: دانشجویان دکتری دانشگاهها میتوانند از طریق بنیاد ملی نخبگان یا با مراجعه به دانشگاه مالک اشتر یا امام حسین (ع) پروژهای را در حوزه مربوطه (نیروهای مسلح) و با کمک اساتید این دانشگاه بگیرند و امریه خودشان را بگذرانند. حتی پایان دوره دکتری این دانشجویان میتوانند امریه پسا دکتری بگیرند. در واقع دانش آموختگان دکتری میتوانند یک سال زیر نظر استاد دانشگاههای فوق پروژه ای را دریافت کنند و گزارش طرح را به منزله سربازی ارائه دهند.
زلفیگل همچنین در پاسخ به انتقاد یکی دیگر از دانشجویان دکتری نسبت به عدم پرداخت حقوق و همچنین عدم اجرایی سازی قول ۵۰ میلیارد تومان که در سال ۹۹ اعلام شده بود که در قالب حقوق به دانشجویان دکتری پرداخت شود نیز گفت: اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی سال ۹۹ برای دانشجویان دکتری قرار بود از محل فروش اموال دولت تامین شود که برای این موضوع نیز به حدی چالههای پر نشده وجود داشت که عملا امکان اجرایی شدن این به وجود نیامد. بنابراین پرداخت کمک هزینه حقوق به دانشجویان دکتری به دلیل مشکلات مالی اجرایی نشده است.
وی در ادامه درباره امکان مشاوره و حق التدریسی دانشجویان دکتری دانشگاهها نیز گفت: من پیگیر این موضوع هستم اما متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار نتوانستیم آن را اجرایی کنیم. ضمن اینکه سعی میکنیم برنامه دستیار پژوهشی و آموزشی را برای این دانشجویان اجرایی کنیم و شیوه نامه آن نیز ابلاغ خواهد شد.
وزیر علوم درباره کمبود بودجههای پژوهشی اعطایی دانشگاهها به دانشجویان ارشد و دکتری نیز گفت: بر اساس آئیننامه بازنگری شده بودجههای پژوهشی قرار است از سال ۱۴۰۳ برای دانشجویان کارشناسی ارشد معادل نصف کل مبلغ حکم یک سال استادیار که حداقل بالای ۱۲ میلیون تومان است و برای دانشجویان دوره دکتری نیز ۲۵ میلیون تومان میباشد به عنوان کمک پژوهشی پرداخت کنیم.
منبع: فارس