به گزارش سایت خبری پرسون، میثم لطیفی با بیان اینکه بهرهوری صرفا محدود به حوزه اقتصاد نیست، اظهار کرد: هر فردی به نوبه خود وظیفه دارد در حوزه ارتقاء بهرهوری اقدام کند.
وی افزود، بهرهوری فقط محدود به حوزه کلان نیست بلکه در حوزههای خرد نیز تغییرات جدی ایجاد میکند. بر اساس گزارش وزارت نیرو، تغییر یک ساعت از زمان کار کارمندان هزاران میلیارد تومان صرفهجویی ایجاد خواهد شد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی با اشاره به بهرهوری در برنامه هفتم توسعه، تصریح کرد: حوزه سرمایه انسانی، مدیریت، سرمایهگذاری و فناوری از جمله حوزههایی است که سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه نیز روی آن در بخش بهرهوری تاکید ویژهای داشته است.
لطیفی گفت: یکی از گلایهها در حوزه جذب و استخدام کارکنان، بحث بررسی صلاحیتهای عمومی است که 6 ماه تا یک سال طول میکشد. چرا این زمان کوتاه نمیشود؟
وی افزود: تحریم مساله اصلی در ناکارآمدی بهرهوری نیست. گلوگاههای صدور مجوز، کاهش فرایند اداری، صدور آرا قضایی و... ارتباطی به مقوله تحریم ندارد. به عنوان مثال کالایی در گمرک وارد شده و در حال فاسد شدن است اما مجوزهای مربوطه در بهداشت و ....با وقفه بسیار طولانی صادر میشود.
معاون رئیس جمهور گفت: در حوزه مدیریت با چالش تعدد دستگاههای برنامه ریز مواجه هستیم. هر روز در حوزه تعرفه واردات و صادرات تغییراتی اعمال میشود که این روند به تجارت خارجی کشور آسیب جدی وارد کرده است.
وی افزود: امروز سرمایهگذاری گرانتمام میشود و تسهیلات بانکی برای تولیدکنندگان به صرفه نیست. به عنوان مثال تعداد شعب بانک در میادین اصلی با امر بهرهوری سازگار نیست. مساله بهرهوری در بانک و خلق پول بسیار جدی است. پول پر قدرت که به اقتصاد تزریق میشود عامل تورم مزمن است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی با اشاره به پیشنهادهای مطرح شده در سند برنامه هفتم توسعه برای ارتقاء بهرهوری، گفت: در این حوزه مجموعههای دانشبنیان باید نقش کلیدی عهدهدار شوند.