به گزارش سایت خبری پرسون، نوریان کارشناس طب سنتی گفت: با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان روزه داران جهت جلوگیری از رفع تشنگی و گرسنگی نیاز به یکسری برنامههای غذایی برای این ایام دارند.
وی افزود: در این ماه حدود ۱۳ ساعت روزه داران باید در برابر تشنگی و گرسنگی مقاوم باشند و یک عادت جدید در سبک زندگی ایرانی، اسلامی خودشان قراره برگزار کنند یک نوشیدنی سنتی میتواند مفید باشد.
کارشناس طب سنتی ادامه داد: برای جلوگیری از عطش و تشنگی روز و همزمان افرادی که دچار بیماریهای مثل کبد چرب بوده یک نوشیدنی بسیار خوش طعم شربت سرکه انگبین مورد استفاده قرار بگیرد.
وی یادآور شد: ترکیبات شربت سرکه انگبین شامل سرکه، عسل، عرق نعنا بوده و همچنین میتوان به آن گل محمدی و گل گاوزبان اضافه کرد.
نوریان تصریح کرد: شب ۳ الی ۴ قاشق سرکه انگبین را داخل لیوان آب ریخته و یک قاشق مرباخوری تخم خُرفه همراه خیار رنده شده مخلوط و چند ساعت با درب بسته بماند و در وعده سحر استفاده شود.
وی اظهار داشت: کسانی که دچار یبوست بوده شب ۵ دانه آلو بخارا با ۵ عدد انجیر داخل ظرف آب و روی شعله بخاری قرار داده تا به غلظت برسد و در سحر استفاده کند که بسیار تاثیرگذار است.
کارشناس طب سنتی اضافه کرد: به هیچ عنوان افطاری را با پنیر و سبزی شروع نکنید زیرا بدن چندین ساعت تحمل گرسنگی کرده و احتیاج به یک حالت گرمی لطیف داشته و هنگام افطار بهتر است آب گلاب که آنتی اکسیدان فوقالعاده داشته و مفرح معده، بدن بوده همراه چند دانه خرما مصرف شود.
وی تاکید کرد: در گذشته بهترین و کهن ترین غذای سحری اهل بیت(ع)، علما و اطبا استفاده از سویق ها بوده است.
نوریان گفت: سویق به دانه ، حبوبات ، غلات و یا هسته میوه و در برخی موارد خود میوه ای گفته شده که آن را تفت داده و سپس آسیاب میکنند ( در برخی موارد نیز ابتدا آن را آسیاب کرده و سپس تفت میدهند) و پودری بدست میآورند که بسیار مقوی خواهد بود.
وی بیان کرد: کسانی که عطش آنها زیاد بوده از سویق عدس استفاده کنند همچنین سویق به جهت تقویت کننده و انرژی بخش بودن برای جلوگیری از گرسنگی طول روز به غذای سحر اضافه شود که اثرگذار است.
ظهر امروز در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان روزه داران جهت جلوگیری از رفع تشنگی و گرسنگی نیاز به یکسری برنامههای غذایی برای این ایام دارند.
وی افزود: در این ماه حدود ۱۳ ساعت روزه داران باید در برابر تشنگی و گرسنگی مقاوم باشند و یک عادت جدید در سبک زندگی ایرانی، اسلامی و یک نوشیدنی سنتی میتواند مفید باشد.
کارشناس طب سنتی ادامه داد: برای جلوگیری از عطش و تشنگی روز وهمچنین افرادی که دچار بیماریهایی مثل کبد چرب بوده نوشیدنی بسیار خوش طعم شربت سرکه انگبین مورد استفاده قرار بگیرد.
وی یادآور شد: ترکیبات شربت سرکه انگبین شامل سرکه، عسل، عرق نعنا بوده و همچنین میتوان به آن گل محمدی و گل گاوزبان اضافه کرد.
نوریان تصریح کرد: شب ۳ الی ۴ قاشق سرکه انگبین را داخل لیوان آب ریخته و یک قاشق مرباخوری تخم خُرفه همراه خیار رنده شده مخلوط و چند ساعت با درب بسته بماند و در وعده سحر استفاده شود.
وی اظهار داشت: کسانی که دچار یبوست بوده شب ۵ دانه آلو بخارا با ۵ عدد انجیر داخل ظرف آب و روی شعله بخاری قرار داده تا به غلظت برسد و در سحر استفاده کند که بسیار تاثیرگذار است.
کارشناس طب سنتی اضافه کرد: به هیچ عنوان افطاری را با پنیر و سبزی شروع نکنید زیرا بدن چندین ساعت تحمل گرسنگی کرده و احتیاج به یک حالت گرمی لطیف داشته و هنگام افطار بهتر است آب گلاب که آنتی اکسیدان فوقالعاده داشته و مفرح معده، بدن بوده همراه چند دانه خرما مصرف شود.
وی تاکید کرد: در گذشته بهترین و کهن ترین غذای سحری اهل بیت(ع)، علما و اطبا استفاده از سویق ها بوده است.
نوریان گفت: سویق به دانه ، حبوبات، غلات و یا هسته میوه و در برخی موارد خود میوه ای گفته شده که آن را تفت داده و سپس آسیاب میکنند (در برخی موارد نیز ابتدا آن را آسیاب کرده و سپس تفت میدهند) و پودری بدست میآورند که بسیار مقوی خواهد بود.
وی بیان کرد: کسانی که عطش آنها زیاد بوده از سویق عدس استفاده کنند همچنین سویق به جهت تقویت کننده و انرژی بخش بودن برای جلوگیری از گرسنگی طول روز به غذای سحر اضافه شود که اثرگذار است.
منبع:فارس