آموزش خواندن نماز شُکر

خواندن نماز شُکر باید و نبایدهایی دارد که در ادامه به شما آموزش خواهیم داد.
تصویر آموزش خواندن نماز شُکر

به گزارش سایت خبری پرسون، نماز شکر شیعیان، این نماز مستحبی دو رکعتی، مانند نماز صبح است که در هر شرایطی می‌توان آن را خواند. نماز شکر را می‌توان در حالت ایستاده، نشسته و حتی در حال راه رفتن نیز خواند. اما بهتر است این نماز مانند نماز‌های واجب، حتی المقدور ایستاده و با همان آداب خوانده شود.

ذکرها، نماز‌ها و کار‌هایی که در ماه رمضان ثواب دارد

شما نماز مستحبی شکر را می‌توانید در هر مکانی مانند خانه، مسجد و حتی درون وسایل نقلیه نیز به جا آورید و به طور کلی این نماز شکل خاص و شرایط ویژه و زمان معینی ندارد. با این‌وجود، نماز شکری با دستور خاص نیز از امام صادق (ع) نقل شده است که چنین است:

«زمانی که خداوند نعمتی به تو داد دو رکعت نماز بگزار؛ در رکعت اول سوره حمد و سپس سوره اخلاص را بخوان و در رکعت دوم نیز ابتدا سوره حمد، سپس سوره کافرون را قرائت کن. در رکوع و سجده رکعت اول بگو: «اَلْحَمْدُ لِلهِ شُکْراً شُکْراً وَ حَمْداً» و در رکعت دوم در رکوع و سجده بگو: «اَلْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی اسْتَجَابَ دُعَائِی وَ أَعْطَانِی مَسْأَلَتِی» (یعنی: سپاس خدایی را که دعای مرا مستجاب و حاجتم را بر آورده کرد)

در برخی از منابع نیز آمده است: دعای «اَلحَمدُ لِلهِ شُکراً شُکراً لله وَ حَمداً» در رکوع و سجده هر دو رکعت و دعای «اَلحمدُ للهِ الَّذی قَضا حَاجَتی وَ أعطانی مَسأَلَتی» پس از اتمام نماز خوانده شود.

همچنین سفارش شده است که پس از نماز شکر، دعای سی و هفتم صحیفه سجادیه، خوانده شود.

علاوه بر این نماز که در منابع شیعی نقل شده است؛ اهل سنت نیز نمازی را از پیامبر اسلام (ص) نقل کرده‌اند که ایشان پس از فتح مکه و به شکرانه آن پیروزی، چهار نماز دو رکعتی به عنوان نماز شکر خواند. برخی از اصحاب نیز به تقلید از ایشان، پس از فتوحات خود این نماز را می‌خواندند.

منبع: روزیاتو

465677