افزایش قیمت دلار به دفاتر زیارتی ضرر زد

با افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر، ضررهای دفاتر زیارتی برای اعزام هر زائر به بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
تصویر افزایش قیمت دلار به دفاتر زیارتی ضرر زد

به گزارش سایت خبری پرسون، با افزایش بی‌رویه نرخ دلار در روزهای اخیر، هزینه سفرهای زیارتی به عتبات ثابت مانده است و همچنان افزایشی در این سفرها اعمال نشده است و به همین دلیل دفاتر زیارتی فعال در اعزام زائران، روزانه به صورت میلیاردی ضرر می‌کنند.

گرانی نرخ ارز و متضرر شدن دفاتر زیارتی از اعزام زائران

این امر در حالی است که بخش قابل توجهی از هزینه سفر عتبات به صورت ارزی است و بخش دیگری هم برای سفرهای هوایی را پرواز به خود اختصاص داده که آن هم نسبت به روزهای گذشته گران شده است.

به گفته حسنی، مسؤول یکی از دفاتر زیارتی که در هفته‌های اخیر روزانه بیش از ۶ کاروان به عتبات اعزام کرده است، سفر عتبات در این برهه زمانی با افزایش نرخ دلار و همچنین بالا رفتن تقاضای سفر عتبات، برای دفاتر زیارتی ضررده شده است و ما در حال حاضر به ازای اعزام هر زائر بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان متضرر می‌شویم و این روند ادامه دارد.

ضرر ۱۰۰ میلیون تومانی به ازای اعزام کاروان ۴۰ نفره

ضرر بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی برای اعزام هر زائر به عتبات در حالی است که روزانه حدود ۲۵۰ نفر توسط این دفتر زیارتی به عتبات مشرف می‌شوند و به عبارتی برای اعزام هر کاروان ۴۰ نفره ۱۰۰ میلیون تومان و هر روز بیش از ۶۰۰ میلیون تومان ضرر را باید متحمل شوند.

البته بسیاری از شرکت‌ها به ویژه شرکت‌هایی که فعالیت بیش‌تری دارند و در سطح کشور اقدام به اعزام زائران می‌کنند، با توجه به تعداد زائران بیش‌تر متضرر می‌شوند.

هم‌اکنون نرخ دلار از مرز ۵۷ هزار تومان گذشته است و هزینه سفر عتبات در زمانی که دلار به ۴۰ هزار تومان هم نرسیده بود، همین مبلغ برآورد شده بود.

ارز‌‌ با نرخ ثابت هنوز محقق نشده است‌‌

‌علاوه بر این، بسیاری از دفاتر زیارتی در هفته‌های اخیر ارز با نرخ متشکل خریداری نکرده و از بازار آزاد دلار خریدند که این امر هم باعث شد تا همچنان با بالا رفتن قیمت دلار ضرر کرده و این ضررها جبران نشود.

یکی دیگر از مدیران دفاتر زیارتی که سال‌ها در عرصه زیارتی فعالیت دارد، از بی‌توجهی مسؤولان به اعزام عتبات و‌ نا به سامانی در وضعیت ارز سفرهای زیارتی گلایه کرده و می‌گوید‌‌: قرار بود ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی به سفر عتبات تعلق گیرد، اما همچنان نه تنها چنین ارزی به درست ما نرسیده، بلکه حتی خبری از ثبات نرخ ارز در یک برهه زمانی خاص نیست. در حالی که اکنون زمان پیک برای سفر عتبات است و ما توقع داشتیم در چنین ایامی ارز حداقل ثابت باشد تا بتوانیم سفر و هزینه‌های آن را مدیریت کنیم.

در روزهای اخیر‌ وزیر ارشاد از اختصاص ارز با قیمت مناسب برای سفرهای زیارتی خبر داده و گفته است که این ارز تا قبل از سال جدید به سفرهای‌ زیارتی تخصیص پیدا می‌کند.

در نامه مسؤولان هم هزینه ارز سفر زیارتی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده بود که به گفته حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت با توجه به هزینه انتقال و سایر امور، قیمت نهایی آن بیش از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد شد.

بلاتکلیفی دفاتر زیارتی و نارضایتی از ترمزبریدن نرخ ارز در روزهای اخیر

‌بسیاری از دفاتر زیارتی از نبود ثبات در نرخ ارز و بلاتکلیفی در اعطای ارز با قیمت مناسب نارضایتی دارند و معتقدند که مسؤولان باید زمان دقیق برای این امر اعلام کرده تا دفاتر زیارتی به عنوان مجری اعزام هم بتوانند برنامه‌ریزی کنند. اما در حال حاضر وعده‌هایی که داده شده محقق نشده و روزانه برخی از دفاتر زیارتی میلیاردها تومان ضرر می‌کنند.‌

یکی دیگر از مدیران دفاتر استانی با ابراز نارضایتی از نحوه برخود با مجریان عتبات، می‌گوید: قرار بود ارز متشکل را متوقف شود تا نرخ ارز برای سفر عتبات ثابت شود. اما پس از یک هفته دوباره بازار ارز با نرخ متشکل برقرار شد و به جای تعدیل هزینه‌ها، قیمت ارز بالات رفت و همان روند قبلی ادامه پیدا کرد. ارز با قیمت بیش از ۵۷ هزار تومان یعنی تعطیلی بسیاری از اعزام‌ها و سفرهای عتبات. همانطور که بسیاری از همکاران ما در استان‌های مختلف با نوسان نرخ دلار دست از فعالیت برداشته و اعزام‌ها را در ماه شعبان هم لغو کردند و زائران که منتظر سفر بودند، از زیارت بازماندند.

در هفته‌های گذشته نیز بسیاری از اعزام‌ها با نبود ثبات در نرخ ارز و افزایش لحظه‌ای آن لغو شد و این روند همچنان ادامه دارد و دفاتر زیارتی میلیاردها تومان طی یک ماه اخیر متضرر شدند.

ماه‌های رجب و شعبان به عنوان ایام مناسبتی هر ساله به عنوان ایام پیک در سفر عتبات به شمار می‌رود که امسال هم با توجه به تعطیلی حدود ۳ ساله سفر عتبات، بسیاری از ایرانیان به زیارت مشرف شده و بسیاری قصد تشرف به این سفر معنوی را دارند که البته بیش‌تر سفرها با گرانی سفر هوایی به عتبات، به صورت زمینی انجام می‌شود. سقف هزینه سفر هوایی عتبات به ۱۴ میلیون تومان و سفر زمینی به بیش از هشت میلیون تومان رسیده است.

منبع: فارس

464725

سازمان آگهی های پرسون