به گزارش سایت خبری پرسون، وی با بیان اینکه در مواردی سالهای سال ساختمانها بلااستفاده باقی مانده است در حالی که این داراییها ظرفیت تحریک پروژههای عمرانی و تولیدی را دارند، گفت: در شهرها و استانها شاهد هستیم که موارد متعددی از بیمارستانها و مدارس نیمهکاره و انبارهای خالی هستیم. مدیران میگویند که باید بودجه سازمان برنامه برسد تا اتفاقی رخ دهد.
خاندوزی افزود: این موضوع خلاصه و چکیده نیازی است که وجود دارد. در نامهای ۱۵ مورد از موانعی را ذکر کردم که براساس آنها دولت از داراییهای خود استفاده صحیح نمیکند و مدیران دولتی نیز این کار را منفی میبینند. رییس جمهور نیز مسئله را در سطح سران سه قوه و در آذر سال ۱۴۰۰ مطرح کردند.
براساس گفته رهبر انقلاب که این نکته را در سال ۱۳۹۹ به رییس جمهور وقت اعلام کردند، بحث مولد سازی داراییها یک تصمیم حکومتی است و براین اساس باید یک کمیته تشکیل شود اما باید امنیت سرمایهگذاری نیز حفظ شود. در نتیجه و پس از بررسیهای مداوم متن نهایی در اواخر آبان ماه مصوبه مربوط به مولدسازی ابلاغ شد.
وزیر اقتصاد در مورد اقدامات هیئت مولدسازی گفت: خلاصه کار هیئت مولدسازی این است که هر جایی که ببینیم یک دارایی بدون استفاده وجود دارد و میتوان آن را مورد استفاده قرارداد مورد بررسی قرار میگیرد. به طور مثال میتوان یک قطعه زمین را بر اساس قیمت کارشناسی در اختیار پیمانکاری قرار دهیم و در ازای آن یک بیمارستان توسط آن پیمانکار تکمیل شود.
در مثالی دیگر در تهران مدرسهای به نام شهید رجایی وجود دارد که مدتها است از آن استفاده نمیشود. اگر همان یک مدرسه را مولد کنیم و درآمدهای آن را در اختیار پیمانکاران قرار دهیم میتوانیم بین ۷ تا ۱۰ مدرسه دیگر را در نقاط مورد نیاز بسازیم. امیدوار هستیم بتوانیم با توجه به اعتماد رهبر انقلاب به یک نهضت مولدسازی برسیم.
مدیران دولتی مهمترین مانع مولدسازی هستند
مسئله مولدسازی داراییهای دولت حدود ۵ سال است که مطرح است و در سالهای اخیر ردیف بودجهای برای آن در نظر گرفته شده است. مدیران دولتی خودشان مهمترین مانع هستند. قرار است اصلاحات و شفافیت قرار است از خود دولت آغاز شود. قرار است با تاکید رییس جمهور قصد داریم تا بر این مقاومت غلبه کنیم.
به این دلیل مدیران دولتی علاقه به فروش ندارند قیمتهای نامعقولی تعیین میکنند. در شرایطی که دولتهای گذشته ملاکین بزرگ بودند. این نهضت که مسئولان دولت را مکلف میکند تا هر جا ساختمان بلااستفادهای دیدند معرفی کنند و بدانند که از منابع برای استان خود آنها استفاده میشود.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه مانع دیگر خود موضوع مولدسازی بود، گفت: در گذشته یک مسیر بود که فروش اموال است. بسیاری از این داراییها این قابلیت را دارند تا اجاره داده شوند. کسی میتواند مدیریت را برعهده بگیرد که بهرهوری را افزایش دهد. برخی از موارد آن قدر بزرگ هستند که امکان فروش یکجای آنها وجود ندارد در نتیجه فروش به صورت یونیت در دستور کار قرار خواهد گرفت. براین اساس میتوانیم بنگاههای زیان ده را نجات دهیم و مردم را سهیم کنیم.
پشت درهای بسته عمل نمیکنیم
وی در پاسخ به سوالی در مورد محرمانه بودن مصوبات مربوط به هیئت مولدسازی گفت: اکثر مصوبات شورای سران تا زمان نهایی شدن طبقهبندی شده است و پس از تایید رهبر انقلاب به صورت عمومی اعلام میشود. در اینجا نیز هیئت مولدسازی حفظ محرمانگی را انجام داده است. علت این موضوع این نبود که قصد داشتیم این کار در پشت درهای بسته انجام دهیم.
بلکه از مسئولان دولت قبل که تجربیاتی در این حوزه داشتند نیز دعوت شد و در جلسات شرکت کردند. مسئله مولدسازی در بسیاری از اقتصادهای دنیا تجربه شده است. ما باید از ادبیات جهانی و صاحب نظران داخلی استفاده میکردیم. در حال حاضر و پس از نهایی شدن مصوبه سران همه مردم میتوانند به سایت وزارت اقتصاد مراجعه کنند و همه موارد از جمله آییننامه اجرایی را مشاهده کنند.