به گزارش سایت خبری پرسون، بحران اشتغال یکی از مسائلی است که این روزها گریبان اروپا و آمریکا را گرفته است. ترس از رکود اقتصادی در ایالات متحده آمریکا و اشتباه محاسباتی شرکتهای بزرگ فناوری اروپایی- آمریکایی در پیشبینیهای خوشبینانه از آینده کاریشان از عمده دلایل کارشناسان برای این پدیده است که تا به حال اخراج دهها هزار نفری نیروهای کار شرکتهای بزرگ فناوری را به دنبال داشته است که البته همچنان ادامه دارد.
به طور مثال اخیرا شرکت IBM اعلام کرد 3900 نفر از کارکنان خود را اخراج خواهد کرد. تعداد کارکنان این شرکت از سال 2021 تا به حال حدود 22 هزار نفر کاهش یافته است.
شرکت آمازون، متعلق به جف بزوس نیز اعلام کرد حدود 18 هزار نفر از کارکنان خود را اخراج خواهد کرد.
شرکت گوگل هم به عنوان یکی دیگر از شرکتهای بزرگ فناوری، هفته گذشته اعلام کرد راه خود را با حدود 12 هزار نفر از کارکنانش جدا خواهد کرد.
غول نرمافزاری مایکروسافت هم اعلام کرده به دلیل پیشبینی کاهش درآمدها، 10 هزار نفر از کارمندان خود را اخراج خواهد کرد.
مارک زاکربرگ، مدیرعامل شرکت مادر META، صاحب شبکه رسانههای اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام و واتسآپ نیز در پایان سال 2022 طی بیانیهای اعلام کرد بیش از 11 هزار نفر از کارمندان خود را اخراج خواهد کرد.
به گزارش «وطنامروز»، در همین رابطه وبگاه شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی درباره اخراجهای گسترده در شرکتهای مطرح فناوری اروپایی-آمریکایی، از اخراج 100 هزار نیروی کار در سال 2022 خبر میدهد.
وبگاه شبکه خبری بلومبرگ در این باره در گزارشی نوشت: «چرا شرکتهای فناوری افراد زیادی را اخراج میکنند؟ سال گذشته (2022) تقریباً 100 هزار نفر شغل خود را در شرکتهای فناوری از دست دادند و این آمار همچنان ادامه دارد. شرکتهای فناوری در ماههای اخیر هزاران کارمند خود را اخراج کردهاند. اخراجها از طریق Slack (نوعی پیامرسان) یا ایمیل، زمانی که مردم سر شام هستند یا با ایمیلهایی که نیمه شب ارسال میشوند، اعلام میشود. همین هفته اخیر مایکروسافت اعلام کرد 10 هزار شغل دیگر را کاهش میدهد و آمازون نیز پاکسازی خود را آغاز خواهد کرد. چه خبر است؟! این هفته، ما در بلومبرگ در حال بررسی پدیده این جدایی و اخراجهای آگاهانه کارگران از شغلشان هستیم. پژوهشگران ما بر این باورند این یک واقعیت جدید و یک داستان بسیار قدیمی است. این ارقام غیرقابل انکار است، زیرا سال گذشته تقریباً 100 هزار نفر شغل خود را از دست دادند».
وبگاه شبکه خبری بلومبرگ در ادامه آورده است: « طبق اعداد Challenger، در صنعت فناوری طی سال 2022 کاهش مشاغل در مجموع 97171 نفر بوده است که بالاترین میزان در 20 سال گذشته است و نکته حائز اهمیت آنجاست که اوضاع امسال (2023) بهتر به نظر نمیرسد. طبق گزارشی از تارنمای layoffs.fyi که کاهشهای شغلی در این صنعت را دنبال میکند، تاکنون در ماه ژانویه امسال (دی – بهمن)، شرکت صاحبنام آمازون گفته است در نظر دارد 18هزار نفر را اخراج کند و همچنین دهها شرکت فناوریپایه مستقر در ایالات متحده از جمله Coinbase، Flexport و Salesforce گفتهاند نیروی کار خود را 10 درصد یا بیشتر کاهش خواهند داد.
دلیل اخراجها چیست؟
چندین شرکت پیشبینیهای «خوشبینانه» (Stripe) خود را عامل این اقدام خود دانستهاند، در حالی که برخی دیگر معتقد به دلایل دیگری هستند که آنها را به بیراهه کشانده است و در این راستا بازگشت به رشد معقول احتمالا دشوار باشد.
هزینه این اخراجها نیز میتواند به روشهای شگفتانگیزی عمیق باشد. داستانهای زیادی درباره اخراج ناگهانی کارکنان در مکانهایی مانند توئیتر وجود دارد؛ جایی که دستگاههای کارمند یکشبه دیگر کار نمیکنند و مردم از طریق ایمیلهایی که به آدرسهای شخصی ارسال میشود، متوجه میشوند اخراج شدهاند. در پی این اخراجها شرکتها تلاش میکنند مطمئن شوند کارمندان دادهها و اطلاعاتشان را با خود نمیبرند».
«اندرو مارتین» خبرنگار بلومبرگ مینویسد: «به گفته محققان امنیتی و کارشناسان استخدام، به اصطلاح استخراج دادهها - حذف غیرمجاز دادهها - با خروج کارکنان افزایش مییابد. شرکت امنیت سایبری Cyberhaven در گزارشی در ماه سپتامبر (شهریور- مهر)که دادههای مشتریان را تجزیه و تحلیل میکند، دریافت کارکنان 69 درصد بیشتر احتمال دارد که درست قبل از استعفا دادهها را از سیستم خارج کنند.
اگرچه گاهی اوقات اطلاعات از دست رفته اسرار تجاری است اما بیشتر اوقات آن چیزی است - مانند لیستهای ایمیل - که کارمندان آن را به عنوان دارایی واقعی خود میدانند. با افزایش اخراجهای فنی، کنترل این جریان اطلاعات برای شرکتها دشوار است».
خبرنگار بلومبرگ ادامه میدهد: «منتظر باشید تا داستانهای بیشتری درباره موج تعلیق فناوری در اواخر هفته به صورت آنلاین ارائه شود. من شخصاً واقعاً هیجانزده هستم که
Businessweek به این موضوع میپردازد. اخراج موضوع دشواری است اما به نظر میرسد اکثر افرادی که این روزها در مشاغل یقهسفید کار میکنند، یا اخراج شدهاند یا فردی را میشناسند که از کار اخراج شده است. این یک مشکل با علل کلان است و تأثیر آن عمیقاً توسط افراد و خانوادهها در جامعه احساس میشود».
افراد گمشده
وبگاه شبکه خبری بلومبرگ در آخر گزارش خود آورده است: «2.6 میلیون نفر! این تعداد افرادی است که باید به دنبال شغل باشند، البته اگر اقتصاد جهانی بخواهد در سطوح قبل از همهگیری کرونا کار کند. معمای این کارگران ناپدید شده، «راج چتی» اقتصاددان دانشگاه هاروارد را نگران کرده است که تحقیقاتش نشان میدهد کارگران با دستمزد کم در مناطق پرهزینه دیگر به کار بازنمیگردند».
منبع:وطن امروز