به گزارش سایت خبری پرسون،قربانعلی تنگ شیر در یادداشتی نوشت: در دنیای کنونی حدود ۸/۱ میلیارد به شغل کشاورزی اشتغال دارند که سهم ایران حدود ۴ میلیون نفر است امروزه استفاده درست از سموم و کودهای شیمیایی در جهان به عنوان موثرترین، سریعترین و ارزانترین روش کنترل آفت محسوب میگردد.
اگر چه سموم شیمیایی از اجزای ضروری کشاورزی مدرن است اما یکی از منابع مهم آلودگی محیط زیست نیز محسوب شده و قرار گرفتن در معرض آنها یکی از شایعترین و جدیدترین خطرات ایمنی بهداشتی است که کشاورزان با آن مواجه میشوند در حالی که مخاطرات زیست محیطی نظیر آلودگی آب و خاک و آلودگی آبهای زیرزمینی، بقایای سموم در غذا تاثیر بر موجودات و بروز مشکلاتی در خصوص وضعیت سلامت انسانها و دیگر موجودات زنده را به همراه داشته است.
سموم شیمیایی بر سلامت انسانها از دو طریق تاثیر میگذارند؛ نخست اثرات مضر سموم و کودهای شیمیایی بر سلامتی کاربران و دوم تاثیر باقی ماندهی این مواد در محصولات غذایی بر سلامت مصرف کنندگان.
در کشاورزی پایدار از کودهای بیولوژیک برای تامین نیازهای غذایی گیاه به کمک موجودات زنده ساکن خاک استفاده میشود و برنامههای آموزشی در مورد استفاده صحیح از آفتکشها و معرفی مدیریت تلفیقی آفات و روشهای به حداقل رساندن مصرف نهادههای پربازده شامل فناوری جدید، علف کشها و سموم با دوز مصرفی پایین (کاهش مقدار دوز مصرفی از کیلوگرم به گرم) مورد توجه قرار میگیرند.
مهمترین عوارضی که عوامل زیانآور شیمیایی در کشاورزی به وجود میآورند مسمومیت بوده که باعث بههمخوردن حالت تعادل فیزیولوژیکی جسمانی یا روانی موجود زنده میشود که از طریق راههای گوناگون از جمله تنفس، پوست و گوارش رخ میدهد.
رعایت اصول ایمنی توسط کشاورزان هنگام از استفاده از سموم و کودهای شیمیایی میتواند بهترین راه پیشگیری از مسمومیت به شمار آید.