به گزارش سایت خبری پرسون، به نقل از فرارو، اروپاییها که در مورد مساله اوکراین به شدت حساس هستند، کنشگریهای تهران در قالب معادله جنگ مذکور را ضرری بزرگ برای خود میپندارند. آنها هزینههای زیادی را در قالب جنگ اوکراین پرداخت کرده اند و این حس را داشتند که پوتین را به نقطهای از ضعف رسانده اند.
"عبدالرضا فرجی راد"، استاد حوزه ژئوپلیتیک و کارشناس سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که آیا اروپا در روابط خود با ایران به نقطه بی بازگشت رسیده است؟ گفت: «جهت پاسخ به این پرسش ابتدا باید به عوامل اصلی تندرویهای اخیر اروپا علیه ایران توجه کنیم تا بفهمیم آیا اروپا اساسا بنا دارد خود را در موقعیتی بی بازگشت در قالب روابط با تهران قرار دهد یا خیر. به نظر من میتوان به سه عامل جهت توضیح تندرویهای اخیر اروپا در رابطه با ایران اشاره کرد».
به گزارش فرارو، این استاد دانشگاه با اشاره به برجام گفت: آمریکاییها هنوز مایل به توافق با ایران هستند، اما اروپاییها از این مساله بُریده اند. وقتی به مواضع رهبران و سیاستمداران ارشد اروپایی مینگریم متوجه میشویم که آنها نقطه تاکیدشان را بر این مساله قرار داده اند که ایران بنا ندارد توافقی را امضا کند
اروپاییها که در مورد مساله اوکراین به شدت حساس هستند، کنشگریهای تهران در قالب معادله جنگ مذکور را ضرری بزرگ برای خود میپندارند. آنها هزینههای زیادی را در قالب جنگ اوکراین پرداخت کرده اند و این حس را داشتند که پوتین را به نقطهای از ضعف رسانده اند.
با این حال، آنچه اروپا، ورود ایران در قالب معادله جنگ اوکراین میخواند، عملا بسیاری از معادلات را تغییر داده و به طور خاص پهپادهای ایرانی توانسته اند بر روند جنگ مذکور اثرگذاری داشته باشند. از این رو، اروپا با مواضع اخیر خود علیه ایران سعی دارد به هر نحو ممکن، روند همکاریهای تهران با مسکو را متوقف کند. سه عامل ذکر شده به نظر من به بهترین وجه ممکن دلایل و محرکهای مواضع تند اخیر اروپا علیه ایران را توضیح میدهند
اکنون سه کشور در اروپا نقشی اساسی و مهم را برعهده دارند. البته که اینها سنتا نیز کنشگران مهمی بوده اند. این سه کشور: انگلستان، فرانسه و آلمان هستند. در زمینه تحولات اخیر ایران و حمایت از معترضان، آلمانیها پیشرو بوده اند و رویههای تندی را علیه ایران اتخاذ کردند.