بورل:

با توقف صدور ویزای اروپا برای روس‌ها مخالفم

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که در نشست وزرای خارجه این نهاد که به‌زودی برگزار می‌شود، بعید است به اتفاق آراء از ممنوعیت صدور روادید برای همه روس‌ها حمایت شود و برای اعمال چنین ممنوعیتی رای همه لازم است.

تصویر با توقف صدور ویزای اروپا برای روس‌ها مخالفم

به گزارش سایت خبری پرسون، جوزپ بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ریاست جلسات وزرای خارجه این نهاد را بر عهده دارد، یکشنبه به تلویزیونی او.‌آر.‌اف اتریش گفت: فکر نمی‌کنم که قطع رابطه با جمعیت غیرنظامی روسیه کمکی کند و فکر نمی‌کنم که این ایده اتفاق‌نظر لازم را به دست آورد.

او افزود: فکر می‌کنم که ما باید روش دریافت ویزا را بررسی کنیم، البته الیگارش‌ها را نه. ما باید گزیده‌تر عمل کنیم. اما من طرفدار توقف صدور ویزا برای همه روس‌ها نیستم.

رئیس‌جمهوری اوکراین و برخی کشورهای همسایه روسیه خواستار ممنوعیت سفر روس‌ها به اتحادیه اروپا شده‌اند. آلمان و بروکسل تاکنون این پیشنهاد را رد کرده‌اند. روسیه نیز به شدت با ممنوعیت سفر شهروندانش به اروپا مخالفت کرده است.

رئیس‌جمهوری اوکراین گفته بود: «باید اطمینان حاصل شود که "قاتلان روس و حامیان ترور دولتی" از ویزای شنگن اتحادیه اروپا استفاده نمی‌کنند.» ولودیمیر زلنسکی پیش‌تر هم در مصاحبه با "واشنگتن پست" خواستار ممنوعیت سفر برای روس‌ها در سطح بین‌المللی شده بود "تا مسکو از الحاق سرزمین‌های اشغالی اوکراین دست بکشد." روسیه اما از این درخواست زلنسکی خشمگین شد.

استونی و لتونی هم در واکنش به جنگ روسیه خواستار توقف صدور ویزای گردشگری اتحادیه اروپا و تعلیق اقامت روس‌ها شدند. فنلاند در حال بررسی این اقدام است.

کایا کالاس، نخست‌وزیر استونی می‌گوید: «اروپا سفر هوایی از روسیه به اروپا را ممنوع کرده است. این بدان معناست که تنها راهی که روس‌ها می‌توانند به اروپا برسند فقط از طریق سه کشور فنلاند، استونی و لتونی است بنابراین منصفانه نیست که سایر کشورهای شنگن این ویزاها را صادر کنند، اما فقط سه کشور در واقع این بار را به دوش بکشند.»

کالاس ضمن اشاره به "نارضایتی و خشم روسیه" گفت این موضوع نشان می‌دهد که ممنوعیت صدور ویزا برای روس‌ها می‌تواند ابزار تحریمی موثری باشد.

زلنسکی گفته بود: «بعد از تمام کارهایی که روس‌ها در اوکراین انجام داده‌اند، تنها یک نگرش نسبت به روسیه وجود دارد و آن این است که آن را یک "کشور تروریستی" دانست و نگرش نسبت به شهروندان روسیه نیز باید از این منظر تعیین شود.» به گفته زلنسکی برای روس‌هایی که واقعا به حمایت نیاز دارند، مکانیسم‌های قانونی آزمایش‌شده مانند پناهندگی وجود دارد، اما این موضوع ربطی به سفرهای تفریحی یا کاری روس‌ها به اتحادیه اروپا ندارد.

منبع: فارس

413310

سازمان آگهی های پرسون