به گزارش سایت خبری پرسون، رضا مراد صحرایی رئیس دانشگاه فرهنگیان در نخستین نشست خبری که در ساختمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، ضمن تبریک هفته دولت، اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان قدمتی ۱۰۰ ساله دارد و قدیمیترین دانشگاه معاصر کشور است. به دنبال این هستیم که دانشگاه فرهنگیان را به دانشگاهی تمدنساز و مرجع در حوزه تعلیم و تربیت تبدیل کنیم.
وی با اشاره به اینکه معلمی شغل انبیاست، ادامه داد: «معلم آینده»، کلیدواژه مفهومی است و باید متن و اصول ما برای آینده باشد.
صحرایی به معلم چند ساحتی، اشاره کرد و افزود: باید از شیوههای تربیت سنتی معلم به شیوه نوین حرکت کنیم و هر معلم، یک مربی پرورشی، یک معلم ورزشی و امدادگر اکنون است اما هدف ما معلم چند ساحتی است. معلمی که مربی و راهبر باشد
وی اضافه کرد: چندین چرخش تحولی برای دانشگاه فرهنگیان در نظر گرفتیم، گفت: چرخش اول، تبدیل دانشگاه فرهنگیان از یک دانشگاه عادی به تحول آفرین، چرخش دوم معلم چند ساحتی و تربیتی، چرخش سوم حرکت از انتقال دانش به ساخت دانش، چرخش چهارم حرکت از مهارتهای عادی به مهارتهای نرم و خلاق و چرخش پنجم حرکت از دانشگاهی پراکنده به دانشگاهی جامع و مادر است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان افزود: برای این چرخشها برنامه داریم که مهمترین آن، اصلاح ساختار و دیگری ترمیم نیروی انسانی دانشگاه و معماری کلان تعلیم و تربیت است که برنامه درسی بر اساس آن تغییر کند و برنامه اصلاح فضا و کالبد دانشگاه و اصلاح نظام جذب و پذیرش معلم مد نظر است.
وی تصریح کرد: با ۳ میلیون مترمربع عرصه و عیان، کاستیهای فراوان در بحث فضا داریم؛ البته از ابتدای مسؤولیت بنده، ۱۰۰ هزار مترمربع به فضای آموزشی و رفاهی افزوده شده است که باید به یک میلیون مترمربع برسد.
صحرایی افزود: حدود ۵۰ هزار دانشجومعلم در دوران کرونا جذب شده است که تدابیر رفاهی و خوابگاهی اندیشه نشده است. همچنین طرح جامع توسعه دانشگاه را آماده کردیم و در مرحله تصویب است.
وی افزود: بازنگری برنامه کلان تربیت معلم مورد دیگری است که باید معلم ویژگیهای منحصر به فردی داشته باشد. به عنوان مثال کارآفرینی، نوآوری، فناوری، توجه به اقتضائات جدید و توجه به آینده مدنظر است. کارگروهی در این زمینه تشکیل شده است و امیدواریم معماری کلان تعلیم و تربیت را تصویب کنیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان افزود: ۸۴۶ اعضای هیأت علمی داریم و تعداد کارمندان نیمی از نیاز است. تعداد دانشجو به استاد ۱۱۰ به یک است در حالی که در دانشگاههای تراز، ۲۰ به یک است. در این راستا جذب سالانه ۵۰۰ عضو هیأت علمی و تبدیل هزار دکتر معلم ممتاز به هیأت علمی مدنظر است.
وی ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان سالانه ۲۵ هزار دانشجو جذب می کند که در نظر داریم شاخصها تغییر کند و سختتر شود و دانشجویان دو بار در طول تحصیل گزینش شوند؛ هر دانشجو معلم متناسب با رشته خود ۶ مهارت را باید کسب کند و به علاوه در پایان دوره آزمون جامع صلاحیت حرفهای گرفته میشود.
صحرایی افزود: همه رشتههای ما در دانشگاه فرهنگیان از مهر امسال حضوری است به جز یک گروه ورودی ۹۸ است. امکانات ما به هیچ عنوان زیبنده دانشگاه ممتاز ما نیست. سعی میکنیم دو غذا حداقل در منو پیشنهادی باشد.
وی تصریح کرد: دانشگاه فرهنگیان ۹۰ هزار دانشجو دارد و جا دارد که تا ۱۵۰ هزار دانشجو را پوشش دهد به شرطی که حمایت شود. ۵۰.۲ درصد از دانشجویان ما از رتبههای برتر کنکور هستند.