به گزارش سایت خبری پرسون، محمد مرندی تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی در توییتی به گزارش ادعایی رویترز مبنی بر کوتاه آمدن ایران از برخی خواستههایش در مذاکرات رفع تحریمها واکنش نشان داد.
وی ضمن «بسیار گمراهکننده خواندن» گزارش این خبرگزاری انگلیسی گفت: ماههاست که میگویم حذف سپاه پاسداران از FTO (فهرست ادعایی سازمانهای تروریستی خارجی) پیششرط نیست.
مرندی در ادامه در اشاره به ادعای دیگر رویترز اعلام کرد: «هیچ توافقی قبل از بسته شدن دائمی پرونده اتهامات نادرست (ضد ایرانی) شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجرا نخواهد شد». این کارشناس ایرانی در پایان تاکید کرد برنامه هستهای ایران برچیده نخواهد شد.
خبرگزاری رویترز سهشنبه (۲۳ اوت) گزارشی مدعی شد یک مقام ارشد آمریکایی دوشنبه به این خبرگزاری گفت که ایران برخی از خواستههای اصلی خود از جمله «اصرار برای بسته شدن برخی از تحقیقات درباره برنامه هستهای ایران توسط بازرسان بینالمللی را کنار گذاشته که احتمال توافق را نزدیکتر میکند».
در این گزارش همچنین به نقل از این مقام ناشناس آمریکایی ادعا شده که ایران تا حد زیادی از درخواست خود برای حذف نامگذاری «تروریستی» سپاه پاسداران صرف نظر کرده است.
به ادعای این گزارش، این مقام گفت که شکافهایی بین ایالات متحده و ایران باقی مانده و در صورت امکان توافق، رسیدن به توافق نهایی «کمی بیشتر طول میکشد». وی افزود: ما اکنون در حال بررسی پاسخ ایران هستیم و به زودی به آنها پاسخ خواهیم داد.
طبق گزارش رویترز وی همچنین مدعی شد: اگر توافق را به دست آوریم، برخی تحریمها را لغو میکنیم، اما ایران باید برنامه هستهای خود را از بین ببرد.
گزارش ادعایی رویترز در حالی است که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم دوشنبه در مصاحبهای با شبکه خبری «سیانان» بار دیگر ادعاهای اثباتنشده درباره تحقیقات از برخی اماکن در ایران را تکرار کرد.
گروسی در این مصاحبه خطاب به ایران گفت: «به ما اطلاعات و پاسخهای ضروری و دسترسی به افراد و اماکن را بدهید تا بتوانیم درباره چیزهای خیلی زیادی که هنوز به توضیحات نیاز دارند شفافسازی کنیم. وقتی که این اتفاق رخ بدهد ما هر چیزی را کنار خواهیم گذاشت و گزارشی برای توضیح درباره آنچه اتفاق افتاده تهیه خواهیم کرد و این مسائل فیصله خواهد یافت.»
این در حالی است که محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ماه پیش تصریح کرد تهران به سوالات مطرحشده از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی پاسخ دقیق داده اما آژانس مبنای گزارشهایش را اطلاعات دریافتی از دشمنان ایران قرار میدهد.