به گزارش سایت خبری پرسون، این دارو به ظاهر ساده که مواد به کار رفته آن آب مقطر، نمک، قند و بطری پلاستیکی است و از ترکیب پیچیده ای برخوردار نیست هر از گاهی کیمیا می شود؛ اما مسئولان همواره این کمبود در بازار را ناشی از کاهش تولید می دانند.
گزارش های میدانی خبرنگار پرسون از سطح پایتخت نشان از کمبود شدید سرم قند و نمک در داروخانه ها را می دهد که در گزارش پیش رو بیشتر از این وضعیت با خبر می شوید:
بازار دارو در دست دلالان
کافی است یک گشت کوتاهی در داروخانه های سطح شهر زده شود و در خواست سرم قند و نمک آن هم با نسخه پزشک کنید که با این کمک مواجه خواهید شد.
داروخانه واقع در بلوار دهکده المپیک منطقه 22، داروخانه شهرزاد در خیابان سرو، داروخانه در بلوار شهید فرساد شرقی، داروخانه شبانه روزی بلوار آیت الله کاشانی نرسیده به خیابان جنت آباد، داروخانه شهر زیبا در محدوده منطقه 5 تهران، داروخانه در خیابان مرزداران در منطقه 2 ، داروخانه در خیابان گلها منطقه 21 و.... این روزها با کمبود سرم تزریقی مواجه هستند.
صادرات عامل کمبود
یکی از متصدیان داروخانه ای در غرب تهران در گفتگو با خبرنگار پرسون گفت: هیچ کالایی برای تشکیل سرم تزریقی از آن سوی مرزها وارد نمی شود که کارخانه های تولید بخواهند بهانه افزایش ارز را عنوان کنند.
وی افزود: تمامی کالاهای مورد نیاز تولید سرم تزریقی در داخل کشور وجود دارد و این کمبود دلایل گوناگون دارد، نخستین دلیل کمبود سرم این است که نحوه توزیع مناسب نیست و به جای اینکه بیشتر در داروخانه ها وجود داشته باشد در بازار سیاه وجود دارد و این در حالی است که دست اندرکاران دارو به راحتی می توانند با راه اندازی توزیع سیستمی متوجه شوند که حتی سرم در اختیار چه فردی قرار گرفته است.
این متصدی داروخانه ادامه داد: دلیل دومی که سرم دربازار کم یاب شده ، مربوط به صادرات است، چرا که ارزش دلار و ارزهای دیگر نسبت به ارزش پول ملی بیشتر است و بسیاری به دنبال آن هستند به شکل مستقیم و غیر مستقیم این محصول داروی ساده را به آن سوی مرز صادرات کنند.
کمبود سرم و دارو در کشور نداریم
چند ماه پیش بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو گفته بود: کمبود سرم و دارو در کشور نداریم و آنچه که در بازار اتفاق میافتد ناشی از مدیریت توزیع و مصرف داروست.
وی در یک گفتگو با رسانه ملی افزود: در خصوص سرم و محلولهای تزریقی با توجه به اینکه موجهای سنگین کرونا از موج پنجم و ششم را پشت سر گذاشتیم مدیریت شبانه روزی نسبت به جلوگیری از هر گونه کمبودی داریم.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: ۵ شرکت داروسازی در کشور بصورت شبانه روزی در حال تولید سرم هستند و میلیونها لیتر سرم در ماه تولید میشود و طبیعی است که بخاطر کنترل موج سنگین کرونا مدیریت همه جانبه و یکپارچه داشته باشیم همچنین بدلیل جلوگیری از تجویز بی رویه سرم و داروهای مورد نیاز در این خصوص باید مدیریت داشته باشیم.
دارایی خاطرنشان کرد: به دانشگاههای علوم پزشکی اجازه دادیم با توجه به وضع حوزه استحفاظی خودشان این مصرف را کنترل کنند و باید مانع مصرف، احتکار و دپوی داروها در این خصوص شویم.
وی تصریح کرد: ما نزدیک به ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی در سراسر کشور داریم که متناسب با منطقه خودشان و موج شیوع کرونا باید این سهمیه بندی هوشمند سرم را مدیریت کنند.