تازه‌ترین واکنش تهران به اتهامات برجامی/ وقتی دوربین‌ها جمع‌آوری و پلمپ شد

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در تهران درباره همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: در طول ۲۰ سال، همه دولت‌های گذشته مذاکره کرده‌اند و حاصل این مذاکرات تبدیل به سند برجام در چارچوب خاص خود شده است، اکنون این کشور‌ها دوباره اتهامات قبلی را در قالب اسناد جعلی و مکان‌ها و مدارک ادعایی بر روی میز گذاشته‌اند.
تصویر تازه‌ترین واکنش تهران به اتهامات برجامی/ وقتی دوربین‌ها جمع‌آوری و پلمپ شد

به گزارش سایت خبری پرسون، اساس پذیرش جمهوری اسلامی ایران در برجام، این بوده است که رفع اتهامات صورت گیرد و اعتمادسازی شود و جمهوری اسلامی پذیرفته که فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم را محدود کند، ظرفیت و سرعت حرکت خود را کاهش دهد تا اعتمادسازی اتفاق بیفتد، اما طرف مقابل پایبند نبوده است.

وی تصریح کرد: هنگامی‌که نظارت‌ها تشدید شده و جمهوری اسلامی ایران موارد را پذیرفته، برای رفع اتهامات علیه کشور بوده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره نصب دوربین‌های برجامی نیز توضیح داد: دوربین‌های برجامی با هدف رفع اتهامات نصب شد و اگر قرار بود اتهامات پابرجا بماند، دلیلی نداشت تا دوربین‌های برجامی وجود داشته باشد؛ بنابراین این دوربین‌ها به دست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمع و پلمب شده و در تاسیسات نگهداری می‌شود.

وی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه پنهان‌کاری نداشته است و هیچ زمانی در زمینه غنی سازی خارج از چارچوب و بدون هماهنگی با آژانس اقدام نکرده‌ایم و ایجاد ظرفیت آب‌سنگین و همه زیرساخت‌های صنایع اتمی ایران با هماهنگی آژانس و تحت نظارت آن‌ها بوده و اکنون نیز این نظارت وجود دارد و کسی تصور اشتباه نکند؛ زیرا آژانس هم‌اکنون در سازمان انرژی اتمی و همه تاسیسات، مطابق ضوابط پادمان، مستقر بوده و در حال انجام نظارت‌های خود است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: دوربین‌های فراپادمانی که به‌اصطلاح برجامی نامیده می‌شود در اصل به توافقنامه برجام مرتبط است و اگر طرف‌های مقابل به این توافقنامه بازگشتند، همان‌طور که در برجام با شرح و بسط PMD را بستند، دوباره همان کار را انجام دهند، حتم بدانند ما نیز زمانی که اطمینان حاصل کنیم که شیطنتی قرار نیست انجام شود، نسبت به اتخاذ تصمیم مناسب اقدام خواهیم کرد.

واکنش آمریکا به جمع آوری دوربین های آژانس

در همین رابطه، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی در واشنگتن مدعی شد ما در گذشته نیز اعلام کردیم که تصمیم ایران برای خاموش کردن دوربین‌های آژانس بین المللی انرژی مرتبط به برجام و پاسخ شفافیت کمتر این کشور به خواسته آشکار جامعه جهانی مبنی بر شفافیت بیشتر بسیار تاسف آور است.

وی بدون اشاره به اتهام زنی‌ها و زیاده خواهی‌های واشنگتن و حامیانش علیه برنامه هسته‌ای ایران ادعا کرد این اقدامات تنها چالش‌های بازگشت متقابل به برجام و حل بحران هسته‌ای را که ایران مسوول ایجاد آن است، پیچیده‌تر خواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد بر اساس بخشی از هرگونه توافق مذاکره شده، ایران باید هرگونه اطلاعات و شفافیت را که از نظر آژانس ضروری باشند، ارائه دهد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد ما یک تصمیم سیاسی گرفته ایم مبنی بر اینکه اگر ایران آماده بازگشت به برجام باشد، آمریکا نیز این کار را انجام خواهد داد.

این مقام آمریکایی مدعی شد ما مدت‌ها پیش این تصمیم را گرفته ایم، یک توافق چندین ماه است که بر روی میز قرار دارد، و اگر ایرانی‌ها جدی باشند با این توافق موافقت خواهند کرد، اما ممکن است این کار را انجام ندهند.

وی ادعا کرد که در هفته‌های اخیر ایرانی‌ها اقدامی انجام نداده اند که نشان دهد آن‌ها علاقه‌مند به بازگشت به برجام هستند. هر روزی که آن‌ها تاخیر کنند به ما نشان می‌دهد که ایرانی‌ها آماده و جدی نیستند.

خنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال مدعی شد که آمریکا در این زمینه تاخیر نکرده است.

وی تصریح کرد ما همزمان برای هر دو سناریوی بازگشت متقابل یا عدم بازگشت متقابل به برجام آماده می‌شویم.

این مقام آمریکایی درباره گفت‌وگو‌های امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه با سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و بیانیه کاخ الیزه مدعی شد: برداشتن گام رو به جلو بر عهده ایران است تا آمادگی خود برای تعامل سازنده و کنارگذاشتن خواسته‌های خارج از برجام و همچنین گفتگو با حسن نیت در مورد توافقی را که مدتی است روی میز قرار دارد، نشان دهد.
وی ادعا کرد که بیانیه رئیس جمهوری فرانسه مانند پیام‌های ما به ایران است که بطور مستقیم به آن‌ها اعلام کرده ایم. ما برای بازگشت به برجام بر اساس اقدام متقابل آماده ایم.

کسی مایل به اعلام پایان برجام نیست

این ادعاها از سوی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی مطرح می شود که امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسایل بین الملل با اشاره به تشدید فشار آمریکا و کشورهای اروپایی برای اتخاذ تصمیم از سوی ایران در بحث برجام معتقد است: تصور نمی‌کنم اتفاق خاصی افتاده باشد؛ سفر بایدن را به منطقه داشتیم، طبیعی است یکی از مسایل بحث برجام باشد. همچنین نشست امنیتی سازمان غیردولتی «اسپن» در آمریکا را داشتیم که اظهارات مقامات آمریکایی و انگلیسی در این نشست را نشانه تغییری در روندی که تاکنون بوده است، نمی‌دانم. فشارهای حداکثری و تحریم‌های آمریکا سر جای خودش است اینکه تهدید کنند و بگویند اگر ایران تصمیم نگیرد فشارها را بیشتر می‌کنیم یعنی دیگر چه کار می‌خواهند کنند؟

وی با بیان اینکه پیش‌بینی من از چند ماه گذشته تا شش ماه آینده این است که هیچ یک از طرف‌ها مرگ برجام را اعلام نمی کنند، گفت: حتی اگر مذاکرات احیای برجام به نتیجه‌ای هم نرسد باز هم کسی حاضر نیست پایان برجام را اعلام کند چرا که مرگ برجام یعنی باید برنامه “ب” داشته باشند و معتقدم هیچ یک از طرف‌ها این برنامه را ندارند. پس برای اینکه به مرحله بن بست نرسند کج دار و مریز طی می‌کنند.

این کارشناس مسایل آمریکا اظهار کرد: آمریکا و کشورهای اروپایی از اواخر ۲۰۲۱ می‌گفتند زمان در حال اتمام است اما این رویه دیگر برداشته شده است. معتقدم مذاکرات ادامه دار خواهد بود چون فاصله مطالبات ایران و آمریکا زیاد است و انگیزه ایران هم برای توافق خیلی کم شده است. اگر ایران بتواند نفت‌اش را بفروشد و روسیه کمک کند، دلیلی ندارد ایران خودش را در استیصال قرار دهد. از سویی در آمریکا هم دنبال توافق نیستند و همه دموکرات و جمهوری‌خواه می‌گویند توافق نکنید.

جمهوری خواهان گفته‌اند روزی که وارد کاخ سفید شوند همه چیز را بر می‌گردانند که اگر بازگشتی به برجام انجام شود حتما آن را دوباره بر هم می زنند. از سویی دموکرات‌ها هم چندان دولت بایدن را به سمت اجرای برجام سوق نمی دهند. به طور کلی در امریکا هم دنبال توافق نیستند، اما کسی هم نمی‌گوید توافق ‌نکنیم.

ابوالفتح درباره تلاش آمریکا برای مقصر نشان دادن ایران و انحراف افکار عمومی درباره عامل ایجاد شرایط فعلی اظهار کرد: این که ایران را مقصر معرفی کنند که چهار سال است دارند این کار را انجام می دهند. جامعه جهانی ۲۰۱۴ با الان خیلی فرق کرده است. همکاری روسیه و آمریکا در سال 2014 زیاد بود. ایران به هر دلیلی روسیه و چین را نمی‌توانست قانع کند تا با او همراه شوند اما الان که دیگر روسیه و امریکا شاخ به شاخ هم هستند، روسیه کنار ایران است.

وی افزود: اگر می‌توانستند مساله را با اسنپ بک و بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل‌ حل می‌کردند اما آنها می‌دانند بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل در شرایطی که تحریم‌های آمریکا بزرگ‌تر و جدی‌تر از آنهاست، بی‌فایده است.

منبع: روزنامه ابتکار

407687

سازمان آگهی های پرسون