به گزارش سایت خبری پرسون، مجتبی صفایی با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم در پی افزایش قیمتها در سالهای اخیر و به ویژه سال جاری، اظهار کرد: کاهش قدرت خرید مردم اثر مستقیم خود را ابتدا بر حوزه کسب و کارهای خرد و آخرین زنجیره ارزش تولید و توزیع، یعنی خردهفروشان نشان داده و در آینده نزدیک در صنعت کشور هم نشان خواهد داد.
وی با بیان اینکه باید برای این وضعیت چارهاندیشی شود، تصریح کرد: در شرایطی که دچار تورم هستیم، محدود کردن پرداخت تسهیلات به بهانه ایجاد تورم مضاعف در کشور، ایده درستی نیست و حتما برای تحریک تقاضا در کشور باید چارهاندیشی شود.
سخنگوی اتاق اصناف ایران با بیان اینکه یکی از راهکارهای تحریک تقاضا، پرداخت تسهیلات کمبهره و بلندمدت است، گفت: در اصل شرایط بازپرداخت تسهیلات باید به گونه ای باشد که مردم بتوانند از پس آن بربیایند و منجر به تحریک تقاضا شود تا این کاهش تقاضا گریبانگیر سایر بخشهای اقتصادی به ویژه بخش تولید و صنعت نشود.
وی افزود: به عنوان مثال در حال حاضر این مدل پرداخت تسهیلات با امضای تفاهمنامه بین برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی با بانکها در حال انجام است.
صفائی همچنین گفت: تسهیلات باید با مدیریت خاصی به بخش صنعت و توزیع برگردد و در شرایطی که کشور هم دچار رکود و هم تورم است، حداقل از شرایط رکود خارج شویم. البته ما به آینده خوشبین و امیدواریم، چراکه اتفاقات خوبی در حوزه روابط خارجی در حال رقم خوردن است تا با حفظ عزت و مصالح کشور منجر به توافق شود و گشایشهایی در بازارهای بین المللی و تامین ارز رخ دهد.
البته به گفته وی تغییر نظام پرداخت یارانهها باعث عادلانه شدن آن شده است. همچنین جلوی واردات کالاهای غیراساسی با سوء استفاده از ارز دولتی گرفته شد.
منبع: ایسنا