به گزارش سایت خبری پرسون، شادی مالکی گفت: بیش از یک دهه است که شهروندان تهرانی پسماند های قابل بازیافت همچون کاغذ، شیشه، پلاستیک، باطری و ... را پس از جداسازی از پسماند تر به غرف بازیافت تحویل می دهند و در طرحی نوین نیز طی چند ماه گذشته پس از آموزش و فرهنگسازی از شهروندان خواستیم که پسماند های تر خود را پس از خشک و آماده سازی به غرف بازیافت ارائه دهند.
مالکی افزود: زباله های تر شامل پوست میوه و پسماند سبزیجات پاک شده پس از قرار گرفتن در فضای مناسب ، خشک شدن و تخلیه در ظرف یا کیسه مناسب قابل ارائه به غرفه های بازیافت بوده که این کار علاوه بر جلوگیری از ایجاد بوی بد در محل نگهداری پسماند، سبب کاهش حجم و وزن زباله ورودی به مجتمع پردازش و دفع آرادکوه خواهد شد.
او ضمن ابراز خشنودی از تعامل شهروندان دوستدار و حامی محیط زیست در این پویش خاطر نشان کرد: در این پویش پسماند آبمیوه فروشی ها و میوه فروشی های منتخب توسط نیروهای سازمان مدیریت پسماند جمع آوری و تحویل تشکل های مردمی و پسماند صفری ها می شود و آنها پس از انجام فرایندهای لازم جهت تهیه خشکاله به مصرف دام می رسانند.
به گفته وی؛ کاهش شیرابه در پسماند شهری و عدم آلودگی زیست محیطی حین نگهداری و حمل پسماند، کاهش مصرف پلاستیک به عنوان کیسه زباله وکاهش حجم و وزن پسماند و همچنین منافع اقتصادی آن برای شهر و شهروندان از جمله مزایای تولید خشکاله است.
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند با اشاره به پاسخ پر شور شهروندان به این طرح و انعکاس تلاش تشکل های مردمی و پسماند صفری ها به منظور فرهنگ سازی و آموزش شهروندان، دراین خصوص گفت: با وجود اینکه تهیه خشکاله نیاز به وقت و زمان خاصی دارد، با این اقدام می توانیم چندین برابر در وقت و زمان جمع آوری ، پردازش و دفع مقادیر زیادی از پسماند صرفه جویی کرده و در عین حال با این تفکر زیست محیطی موجبات ارتقاء محیط زیستمان را فراهم آوریم.