به گزارش سایت خبری پرسون، امیر مرادی با اشاره به مشکل کم آبی استان گیلان به دنبال کاهش بارش ها، اظهار کرد: ذخیره آب پشت سد سفیدرود نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد پایین تر است و از یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب به ۸۵۰ میلیون مترمکعب رسیدیم.
وی با بیان اینکه گیاه برنج نیاز آبی شدیدی دارد، افزود: بایستی مدیریت توزیع آب را در استان جدی بگیریم و لذا به دستور استاندار از فروردین جلسه ستاد پیشگیری و مدیریت بحران آب استان را تشکیل دادیم و ۲۳ دستور کار تصویب شد.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان با اشاره به تشکیل قرارگاه جهادی توزیع آب، عنوان کرد: این قرارگاه هم در استان و هم شهرستان ها تشکیل شده و همه دستگاه ها پای کار هستند تا مدیریت مناسب آب براساس برنامه زمان بندی انجام شود.
مرادی با بیان اینکه از همه کشاورزان خواستیم کشت و کار را براساس برنامه زمان بندی توزیع آب انجام دهند، گفت: بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار جهت مدیریت بحران آب استان تخصیص یافته است.
وی همچنین از لایروبی ۱۰۰۰ کیلومتری انهار در سطح استان خبر داد که مسبوق به سابقه نبوده و خاطرنشان کرد: ۴۰۰ ایستگاه پمپاژ استان نیز توسط آب منطقه ای و جهاد کشاورزی تعمیر شده و در مدار قرار گرفته تا حجم آبرسانی را بالا ببریم.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان با اشاره به احیای آب بندان های سطح استان، عنوان کرد: ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار جهت پرداخت تسهیلات خرید پمپ توسط کشاورزان به بانک کشاورزی تخصیص یافته و لذا مردم می توانند از این تسهیلات کم بهره استفاده کنند.
وی از کشاورزان به ویژه در مناطق پایین دست خواست بیمه محصولات کشاورزی را جدی بگیرند و گفت: احتمال تنش آبی در مناطق پایین دست وجود دارد و لذا دولت جهت پشتیبانی از خسارات احتمالی کشاورزی اعتبار ویژه ای را برای صندوق بیمه کشاورزی در نظر گرفته است.
مرادی، با بیان اینکه سال گذشته ۶۵ میلیارد تومان از محل صندوق بیمه کشاورزی جذب کردیم و امسال براساس پیش بینی ها بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان جذب می شود، عنوان کرد: کشاورزان از زمان باقی مانده استفاده کنند.
وی از کشاورزان خواست نگران نباشند و در مدیریت آب اهتمام داشته باشند و برنامه نوبت بندی را رعایت کنند و افزود: تاکنون تنش آبی حاد در استان نداشتیم و آب منطقه ای و جهاد کشاورزی براساس برنامه عمل می کنند.
ایسنا/