به گزارش سایت خبری پرسون، با توجه به اجرای سیاستهای حمایتی در جهت خرید تضمینی محصول از کلزاکاران و افزایش سطح زیر کشت و میزان تولید این محصول راهبُردی، انتظار میرود وابستگی کشورمان به روغنهای وارداتی کاهش پیدا کند.
هرچند استان خوزستان بهعنوان قطب کشاورزی کشور شناخته میشود، اما در زمینه تولید دانههای روغنی و کلزا، استان گلستان با بیش از ۵۱ هزار هکتار سطح زیر کشت و برداشت ۸۰ هزار تن کلزا در رتبه نخست قرار دارد.
پس از استان گلستان، استان خوزستان با ۴۵ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت و برداشت ۷۶ هزار تن کلزا در رتبه دوم قرار دارد و استانهای فارس، خراسان شمالی، اردبیل، مازندران، سیستان و بلوچستان، کرمان، آذربایجان غربی، سمنان و اصفهان نیز از دیگر تولیدکنندگان عمده دانههای روغنی و کلزا در کشور هستند.
در حال حاضر ۱۵۰ هزار تن از روغن خوراکی موردنیاز سالانه کشور در داخل و یک و نیم میلیون تن نیز از محل واردات تامین میشود و با برنامهریزی به عمل آمده برای توسعه کشت کلزا و سایر دانههای روغنی از طریق اقدامات حمایتی همچون کشت قراردادی، انتظار میرود با افزایش تولید، میزان خودکفایی کشورمان در زمینه روغن مصرفی بهتدریج تا ۵۰ درصد افزایش یابد.