به گزارش سایت خبری پرسون، جعفر عسگری درباره اجرای طرح «مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها» با اصلاح سیاست ارز ترجیحی، اظهار داشت: تاکید میکنم که مسوولان و دولتمردان در این باره با کارشناسان صحبت کنند تا با همکاری یکدیگر تیم کارشناسی تشکیل شود و با در نظر گرفتن بستر لازم برای اجرای این طرح، نتیجه مطلوب حاصل میشود.
وی با تاکید بر اینکه پرداختن به مساله یارانهها اقدام درستی است، افزود: قرار نبود ارز ۴۲۰۰ تومانی به همه کالاها اختصاص یابد همانطور که در بحث هدفمندی یارانهها نیز در ابتدای تصویب توسط قانونگذار قرار نبود همه اقشار جامعه از آن بهرهمند شوند، بلکه باید فقط به افراد نیازمند پرداخت میشد اما شاهد بودیم که در این سالها بیشتر افراد جامعه یارانه دریافت میکردند.
این کارشناس در عرصه بهرهوری معتقد است باید از تجربیات گذشته بهویژه پرداخت یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی استفاده کنیم.
وی تصریحکرد: البته باید در نظر داشته باشیم که در کنار اصلاح یارانه کالاهای اساسی، اصلاح ساختار بودجه نیز اهمیت دارد و باید در اولویت قرار گیرد زیرا بیش از یکهزار سازمان از بودجه دولت استفاده میکنند در حالی که این دستگاهها خروجی و دستاوردی برای جامعه ندارند.
عسگری اضافهکرد: بسیاری از سازمانهای دولتی که بهرهور نیستند میتوانند با دیگر سازمانها ادغام شوند.
وی گفت: دولت داراییهای زیادی دارد که بهرهور نیست و میتوان با ارزیابی این داراییها و تبدیل آنها به نقدینگی، کسری بودجه را از بین برد.
طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها ۱۹ اردیبهشتماه پس از صحبتهای رییس جمهور در صدا و سیما و اطلاعرسانی به مردم در کشور اجرا شد. در این طرح ارز ۴۲۰۰ تومانی که فقط به هفت قلم کالای اساسی پرداخت می شد حذف شد.
با تصمیم دولت در ابتدا طی مراحل ۱۳۶ و ۱۳۷ یارانه نقدی به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به دهکهای یکم تا سوم و ۳۰۰ هزار تومان به دهکهای چهارم تا نهم پرداخت شد. اما در مرحله بعد همه افرادی که پیش از این یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت میکردند واریز شد.
منبع: ایرنا