دولت سیزدهم مقصر اصلی؟/ دولت های قبل فراموش نشود

یکی، دو ماهی بیشتـــــر تا فرارسیدن نخستین سالگرد برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم نمانده و رئیس‌جمهوری و دولت برآمده از آن انتخابات، در شرایطی روزگار می‌گذراند که چالش‌ها و گرفت‌وگیرهای عمدتا اقتصادی مملکت که در جریان همان انتخابات 1400 وعده رفع و رجوع‌شان را می‌دادند، نه‌تنها همچنان پابرجا و برقرارند، بلکه افزایش یافته است.
تصویر دولت سیزدهم مقصر اصلی؟/ دولت های قبل فراموش نشود

به گزارش سایت خبری پرسون، این وضعیتی است که البته به باور یک چهره سیاسی آشنا به مسائل اقتصاد، نه حتی پس از اعلام نتایج انتخابات، بلکه حتی پیش از برگزاری می‌شد نشانه‌هایش را به‌روشنی دید. محمود میرلوحی در این رابطه گفته است: «واقعیت این است که از همان ابتدا و حتی پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری هم روشن بود که چه روند و اوضاعی پیش‌رویمان قرار خواهد گرفت.»

5 عارضه اقتصاد ایران

میرلوحی که معتقد است اقتصاد ایران از 5 بیماری و عارضه اساسی رنج می‌برد که هر کدام به‌تنهایی قادر است دولتی را از پا دربیاورد، نوسان ارزی، وضعیت جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری، اشتغال، تورم و تحریم را به این عنوان مورد اشاره قرار داد و گفت: «در شرایطی که اقتصاد ما، اقتصادی تک‌محصولی است که بر فروش و صادرات نفت تکیه دارد، طبیعتاً تداوم تحریم‌ها مشکلی جدی است که بر میزان درآمدهای کشور اثر منفی می‌گذارد.

ضمن آنکه ما سال‌هاست که سرمایه‌گذاری درست و قابل‌قبولی در صنعت نفت نداشته‌ایم و طبیعی است که با گذر زمان، از این منظر نیز بر گستردگی و عمق مشکلات ما در ایجاد و تحصیل درآمدهای نفتی کشور افزوده خواهد شد.» این عضو ارشد حزب اتحاد ملت که وضعیت اشتغال را نیز به‌لحاظ عدم اتخاذ راهبرد روشن ازجانب دولتها، نامساعد گفت: «ما در گذشته هم تجربه شعارهای فریبنده اشتغال را داشتیم و دیدیم چگونه دولت آقای احمدی‌نژاد که شعار اشتغال می‌داد، درنهایت تنها 4 میلیون حقوق بگیر به دولت اضافه کرد.

امروز هم وقتی می‌گویند که با یک میلیون تومان می‌تواند یک شغل جدید ایجاد کرد، یعنی مشخص نیست که قرار است برای چه کسانی اشتغال‌زایی کند.» میرلوحی تصریح کرد: «بیکاران ما اکثرا دانش‌آموختگان و فارغ‌التحصیلان دارای مدارک بالای دانشگاهی هستند و نیازمند مشاغل تخصصی؛ بنابراین موضوع ابدا به این سادگی نیست که بگوییم ازطریق ساخت مسکن، اشتغال ایجاد می‌کنیم!»

به تعهدات عمل شد؟

البته انتقادات تنها از سوی اصلاح‌طلبان مطرح نمی‌شود چنانکه روز گذشته جبار کوچکی نژاد با اشاره به گرانی‌ اقلام مصرفی مردم در بازار اظهار کرد: دولت سیزدهم با وعده اصلاح معیشت مردم از مجلس رأی اعتماد گرفت. وی افزود: طبق وعده، دولت باید در حوزه ارز، کالاهای اساسی و قیمت خودرو اصلاحاتی انجام می‌داد که البته معتقدم تلاش زیادی تاکنون صورت گرفته است. اما متأسفانه ملاک عمل برای دولت گشایش در سفره مردم است که این اتفاق نیفتاده است.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: دولت در یک سال گذشته با وجود همه تلاش‌های صورت گرفته نتوانست آنچنان که باید به سفره مردم کمک کند و امروز می‌بینیم که اقلام در معیشت مردم و خصوصا در حوزه پزشکی و دارو مردم در تنگنا قرار دارند. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اختیارات مجلس به دولت برای حذف ارز ترجیحی خاطرنشان کرد: دولت مجوزی از مجلس تقاضا کرد و قول داد که قیمت کالاها مانند شهریور 1400 باقی بماند و بیمه‌ها را نیز فعال کند، همچنین کارت‌های الکترونیکی باید به کمک مردم می‌آمد تا خسارت‌های ناشی از افزایش قیمت پس از حذف ارز ترجیحی را جبران کند که هیچکدام از اینها انجام نشد. کوچکی‌نژاد با بیان اینکه مجلس نباید پیش از اینکه برنامه دولت پس از حذف ارز 4200 تومانی را دریافت کند، به او اجازه این کار را می‌داد، گفت: تیم اقتصادی دولت باید به سرعت ترمیم شود. مجلس باید با دولت در خصوص توانمندی معاونان رئیس‌جمهور و تیم اقتصادی دولت گفت‌وگو کند و در این زمینه تصمیم بگیرد.

منبع: روزنامه آرمان ملی

396155