چاقی بر حفاظت ناشی از واکسن کرونا تاثیرگذار است؟

یک بررسی کوچک در ترکیه نشان می‌دهد چاقی شدید ممکن است اثربخشی واکسن‌های کووید-۱۹ را در افرادی که هرگز دچار عفونت کروناویروس نشده‌اند، کاهش دهد.
تصویر چاقی بر حفاظت ناشی از واکسن کرونا تاثیرگذار است؟

به گزارش سایت خبری پرسون، به نقل از وریترز در میان افرادی در این بررسی که قبلا به عفونت با کروناویروس مبتلا نشده بودند و واکسن فایزر/بیونتک دریافت کرده بودند، در بیماران دارای چاقی شدید نسبت به افراد با وزن طبیعی میزان‌های آنتی‌بادی بیش از سه برابر پایین‌تر بود.

بر اساس داده‌های این بررسی که این هفته در «کنگره چاقی اروپا» در ماستریخت هلند ارائه شد، در میان افراد دریافت‌کننده کروناواک، واکسن شرکت چینی سینوواک بیوتک، در افراد دارای چاقی شدید و بدون سابقه عفونت قبلی نسبت به افراد با وزن طبیعی، میزان‌های آنتی بادی ۲۷ برابر کمتر بود. در مقام مقایسه، در ۷۰ داوطلب با عفونت قبلی کروناویروس، میزان‌های آنتی‌بادی در افراد دارای چاقی شدید و بدون چاقی شدید مشابه بودند.

پژوهشگران در این بررسی پاسخ‌های ایمنی به واکسن‌ها در ۱۲۴ داوطلب دارای چاقی شدید – که به صورت شاخص توده بدنی یا BMI ۴۰ یا بالاتر تعریف می‌شود- و ۱۶۶ فرد با شاخص توده بدنی طبیعی (BMI کمتر از ۲۵) مقایسه کردند. در مجموع ۱۳۰ شرکت‌کننده دو دوز واکسن mRNA فایزر/بیونتک و ۱۶۰ نفر دو دوز واکسن غیرفعال‌شده سینوواک را دریافت کرده بودند.

این پژوهشگران از دانشگاه استانبول می‌گویند با اینکه دو دوز از واکسن فایزر/بیونتک «ممکن است به طور قابل‌توجهی آنتی‌بادی بیشتری نسبت به کروناواک در افراد دارای چاقی شدید تولید کنند... پژوهش بیشتری لازم است تا معلوم شود آیا این میزان بالاتر آنتی‌بادی حفاظت بیشتری در برابر کووید-۱۹ ایجاد می‌کند یا نه.»

396139

سازمان آگهی های پرسون