به گزارش سایت خبری پرسون، حمیدرضا اینانلو در مورد وضعیت داروی دسفرال که نمونه دارویی برند مورد مصرف بیماران تالاسمی است، گفت: دلیل کمبود این دارو تأخیر در تخصیص ارز طی ماههای گذشته و تأخیر در ثبت سفارش آن در شرکت تولید کننده خارجی بود که محموله ثبتی، مرداد ماه تأمین میشود. البته در سال گذشته در حد توان و به میزان بیش از سال ۹۹ دسفرال وارد کشور شده است. در وضعیت فعلی نیز نمونه تولید داخل آن در کشور موجود است و مشکلی نداریم.
وی در مورد داروی دکارلین نیز اظهار کرد: تریپتورلین ۱/. در لیست کمبود است و دوز ۱۱.۲۵ تریپتورلین این دارو قرار است توسط یک شرکت دارویی داخلی تولید شود.
اینانلو ادامه داد: در اسفند ماه ۲ میلیون دوز داروی الندرونیت تولید شده و در حال حاضر یک میلیون عدد در حال تولید است، در مورد داروی فاکتور ۸ نیز معادل ۴.۵ ماه موجودی داریم.
وی با اشاره به اینکه واردات داروهای دارای مشابه تولید داخل با محدودیت مواجه است، افزود: بنابراین برخی داروهای برند جزو کمبود دارویی محسوب نمیشوند چرا که دارای مشابه تولید داخل هستند، داروهای زلودا و ویکتوزا از این دسته داروها محسوب میشوند.
به گفته مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو، در مورد داروی دائولین معادل ۳ ماه، پرازوسین دوز ۱ معادل ۴۲ میلیون عدد تولید و دوز ۵ معادل ۱۳ میلیون تولید شده، کپسول فنی توئین معادل ۱۰ ماه، گلی کلازید دوز ۳۰ و۶۰ بالای چهار ماه و دوز ۸۰ چهار ماه موجودی داریم.
اینانلو در مورد داروی آلبومین نیز افزود: به دلیل محدودیت منابع ارزی، میزان موجودی کاهش پیدا کرده و به زودی محمولههای جدید وارد کشور میشود.
وی همچنین از تلاش برای تأمین هرچه سریعتر داروی ترازوسین خبر داد.
منبع: مهر