به گزارش سایت خبری پرسون، در دی ماه سال گذشته با برگشت خوردن بخشی از محصولات کشاورزی صادراتی به کشور و گزارشهایی در خصوص وجود مقادیر بالای سم در این محصولات، سرو صدای زیادی به پا شد که بلافاصله رییس سازمان حفظ نباتات کشور، در واکنش به جنجال پیش آمده توضیح داد: "هر کشور دارای یک استاندارد بین المللی است، براساس کنوانسیون بین المللی حفظ نباتات که ایران نیز عضو همین کنوانسیون است و براساس معاهدات بین المللی کشورها ملزم به رعایت باقیمانده سموم در بافتهای گیاهی هستند؛اینکه ما برگشت محصول از کشورهای مقصد را داشتیم به واسطه سموم بیش از حد نبوده است و ما هیچگونه آنالیز و گزارش و نامه ای مبنی بر این موضوع که محصولات ما بیش از اندازه استاندارد سم داشته، نداشته ایم."
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرده بود: علت برگشت برخی محصولات این بود که مقررات و پروتکل های کشورهای مقصد عوض شده، یعنی به جای اینکه کشور مقصد محصولات را بررسی کنند و گواهی بهداشتی و سلامت بدهند میخواهند بدانند محصول در کدام مزرعه تولید می شود و چه عملیات داشتی روی محصول اتفاق میافتد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشور هم در یکی از سخنرانیهای خود در رابطه با این خبر اعلام کرد که هجمههایی درباره سه محصول سیب زمینی، فلفل دلمهای و کیوی وجود دارد اما طی گزارشهای اخیری که به دست ما رسیده مشخص شد که در هیچیک از این محصولات به دلیل باقی مانده سموم مرجوع نشدند، در واقع شپشک توت در محصول کیوی نشان میدهد که اساساً در محصول، آفتکش استفاده نشده است.
لازم به ذکر است بعد از این اتفاق و به وجود آمدن موانع صادراتی بود که رییس سازمان حفظ نباتات کشور از راه اندازی سامانهای در کشور خبر داد که تمامی تولیدکنندگان و صادرکنندگان در آن موظف به درج اطلاعات محصول صادراتی و مشخصات فنی آن هستند.
به نظر میرسد، این اتفاق و تاکید امروز وزیر جهاد کشاورزی به نظارت بیشتر برتولید و ارتقای سلامت محصولات گیاهی، گامهای مثبتی در جهت تحقق مفهوم امنیت غذایی در کشور باشد، چرا که توجه به بحث کیفیت محصولات کشاورزی و ملزم ساختن تولیدکنندگان به رعایت قوانین تولید اصولی نه تنها ضریب خوداتکایی در کشور را بالا خواهد برد بلکه باعث اعتمادسازی و توجه ویژه کشورهای هدف تجاری، به محصولات کشاورزی ایران میشود که به دنبال خود رشد و توسعه صادرات کشاورزی را به همراه دارد.
منبع: کشاورزان پرس