پرسون گزارش می دهد؛

مجازات متخلفان در چهارشنبه سوری چیست؟

چهارشنبه سوری این جشن زیبای ایرانی سال هاست که به مراسمی نگران کننده تبدیل شده و مانند سایر رسومات عمومی کشور باید در چارچوب مقررات و قوانین و با رعایت و حفظ حقوق شهروندی صورت گیرد.
تصویر مجازات متخلفان در چهارشنبه سوری چیست؟

جشن و شادی فردی و اجتماعی امری پسندیده است به شرطی که این شادی موجب تعرض به حقوق دیگران و سلب و اخلال در آرامش عمومی نشود یا مردم را از کسب و کار باز ندارد.

سالیان گذشته مردم از چهارشنبه آخر سال خاطرات خوبی داشتند ولی در حال حاضر این خاطرات خوب کمرنگ شده و جای خود را به ترس و وحشت داده است. جشن آتش بازی آخر سال گاهی با تخریب اموال عمومی و گاهی با صدمات جانی و حتی مرگ شهروندان همراه بوده است. جشن زیبا و برآمده از رسوم ایران باستان قرار است، باعث تفریح و سرگرمی نوجوانان و حتی بزرگسالان باشد اما امروزه کارکردی جز آزار و نگرانی شهروندان ندارد. طی سال‌های اخیر، نیروی انتظامی برای حفظ نظم و آرامش شهروندان برخورد شدیدی با این افراد و همچنین افرادی که به قاچاق و نگهداری مواد محترقه مبادرت می‌ورزند، درپیش گرفته است.

در این مطلب به موضوع مجازات متخلفان در چهارشنبه سوری می‌پرددازیم.

۷۴ ضربه شلاق برای برهم‌زنندگان نظم عمومی

تعرض به حقوق دیگران در شرع اسلام و در قانون امری زشت و ناپسند است. به همین جهت قانون‌گذار در ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی مقرر کرده است، هرکس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی شود یا مردم را از کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

تا ۶ ماه حبس برای فروشندگان مواد محترقه غیر مجاز

از سوی دیگر طبق ماده ۱۲ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز، هرکس به شکل غیرقانونی و غیر‌مجاز مواد محترقه و شوک‌دهنده‌ها (شوکرها) را خریداری، نگهداری و حمل کند یا مبادرت به توزیع و فروش آن‌ها کند یا معامله دیگری با آن‌ها انجام دهد به حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه محکوم خواهد شد. همچنین طبق تبصره ماده ۱۲ این قانون خرید و حمل مواد محترقه غیرمجاز که برای جشن‌ها و مراسم استفاده می‌شود، مستوجب جزای نقدی از ۵۰۰ هزار ریال تا ۱۰ میلیون ریال است.

مجازات سنگین برای آتش‌سوزی و تخریب اموال

اگر عملی احیانا موجب تخریب یا آتش سوزی عمدی شود حسب مورد آن قانونگذار مجازات سنگینی در خصوص جنایت‌های عمدی مذکور و بعضا جنایت غیر عمدی منجر به قتل پشی‌بینی کرده است. به عنوان مثال اگر شخصی به‌عمد با پرتاب مواد محترقه موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دائمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا زوال عقل دیگری شود در مواردی که قصاص امکان پذیر نباشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه و بیم تجری مرتکب یا دیگران شود حسب ماده 614 قانون مجازات اسلامی علاوه بر پرداخت دیه در صورت درخواست مجنی علیه به 2 تا 5 سال حبس محکوم خواهد شد. وی در توضیح مجازات جرائمی که بر اثر بی احتیاطی رخ می‌دهند، نیز گفت:در صورتی که مرتکب در اثر بی‌احتیاطی و بی‌مبالاتی مرتکب قتل غیرعمدی شود علاوه بر پرداخت دیه به حبس از یک تا 3 سال محکوم می شود.

علاوه بر این در جرایم و آتش سوزی عمدی اموال زیان دیده از جرم می‌تواند با اقامه دعوی حقوقی مطالبه خسارت به طرفیت مرتکب، تمامی خسارت‌های وارده برخویش را از وی اخذ کند. بنابراین چون این اقدامات عموما به صورت جرائم مشهود به وقوع می‌پیوندند نیروی انتظامی رأساً و به حکم ماده 18 قانون آیین دادرسی کیفری مکلف به انجام تمامی اقدامات لازم را به منظور حفظ آلات، ادوات ،آثار و علائم دلایل جرم است. باید از هرگونه امکان فرار متهم جلوگیری شود.

بازداشت‌‌شدگان چهارشنبه‌ سوری تا پایان عید مهمان پلیس می‌مانند

با هماهنگی‌های به عمل آمده با دستگاه قضا مقرر شده افرادی که در چهارشنبه آخر سال با اغتشاش نظم و امنیت عمومی را برهم زده و از خط قرمزهای پلیس عبور می‌کنند، دستگیر می‌شوند. این افراد تا آخرین روز تعطیلات نوروز باید در بازداشتگاه بمانند.

388977