به گزارش سایت خبری پرسون، به نقل از رادیو نمایش، محسن سوهانی، مدیرکل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش گفت: با آغاز عید نوروز، کنداکتور رادیو نمایش حال و هوای ویژهای به خود خواهد گرفت و از میان برنامهها و قطعات خاص طنز موسیقایی گرفته تا ویژه برنامهها و نمایشهای رادیویی جذاب و متفاوت، با دستی پر به استقبال سال و سده جدید خواهیم رفت.
وی در مورد ویژه برنامه سال تحویل رادیو نمایش گفت: برای سال تحویل از ساعت ۱۷ الی ۱۹ برنامه «ترنج»، با اجرای: امیر زنده دلان، پیمان قریب پناه و سمانه مبلغ حسینی و باحضور گروه نوازندگان موسیقی و شخصیتهای مطرح سینما، تلویزیون و موسیقی، اوقات خوشی را برای شنوندگانمان رقم خواهد زد. هم چنین در ایام تعطیلات نوروز، ویژه برنامههای مختلفی از جمله: پرنیان (جُنگی شاد و مفرح)، روحوضی (مروری بر سنت نمایش ایرانی تخت حوضی یا سیاه بازی با پخش گزیدهای از نمایشهای منتخب این گونه)، هفت سینستان (در قالب روایت سفر زوجی سالمند، به شکلی نمایش گونه نگاهی دارد به آئین ها، سنتها و نمایشهای نوروزی در نقاط مختلف مختلف سرزمین پهناور ایران)، آوا درام (مروری بر ترانهها و آواهای فارسی با مضمون بهاری از زبان استاد رشید کاکاوند)، پاضربی (بازخوانی ترانههای عامیانه نوروزی تهران قدیم در سبک پاضربی)، گنجینه (معرفی جمعی از پیشکسوتان هنرهای نمایشی کشور از دهه ده خورشیدی تا به امروز) و برنامه شب آرام با اجرای امین زندگانی را روی آنتن خواهیم داشت.
سوهانی در مورد سریالهای نمایش رادیویی افزود: به مناسبت نوروز نمایشهای رادیویی جذاب و متنوعی را تدارک دیدهایم که عمدتاً درونمایهی طنز دارند. از جمله: «مضحکه هملت»، «ماشین دودی»، «نوبهار»، «از برلین تا الیمالات»، «مروارید»، «بی بیترنج»، «خونه خاله»، «روزنامه سفر میمنت به کانادا» و «عبدل بیتل رستگار میشود».
به عنوان مثال: نمایش رادیویی «عبدل بیتل رستگار میشود»، همان طور که از عنوانش پیداست یک طنز خاص برای پخش در ایام نوروز است. داستان در مورد تحول شخصیتی یک جوان غربگرا از خوانندههای کافه کابارهای زمان شاه است که به دلیل علاقهاش به گروه موسیقی بیتلها و ظاهرش که شبیه آنها درست کرده به عبدل بیتل معروف شده. در نهایت اتفاقات جریان انقلاب اسلامی در نوروز ۱۳۵۷ منجر به تحول شخصیتی و شهادت او طی حادثهای برای نجات جان یک کودک میشود. حالا بعد از چهار دهه روح عبدلبیتل به خواب نویسنده این نمایش رادیویی آمده و یقهاش را گرفته که: {چرا هر وقت حرف شهید میشود فقط از سیدا و حاجیا می نویسید؟! بابا ناسلامتی ماهم شهیدیما. قصه ی زندگی منو بنویس…} یا مثلا «مضحکه هملت» طنزی در قالب سنت نمایش ایرانی تخت حوضی یا به تعبیری سیاه بازی، به نویسندگی و کارگردانی محمد پورحسن، تهیهکنندگی چهره ماندگار و پیشکسوت رادیو محمد مهاجر و ایفای نقش بازیگران شاخصی چون رضا عمرانی و جواد پیشگر است.
سوهانی ادامه داد: بلافاصله پس از تعطیلات نوروز وارد ماه مبارک رمضان میشویم و علاوه بر ویژه برنامههای سحرگاهی «فصل وصل» با اجرای پیشکسوتان محبوب رادیو، اساتیدی چون امیر نوری و مریم نشیبا و افطارگاهی «همسفره» در قالب جذاب و تلفیقی برنامه-نمایش زنده که سال گذشته نیز به روی آنتن رفت و با استقبال گسترده مخاطبان مواجه شد، تا جایی که برخی در مقابل ساختمان ارگ میایستادند تا بازیگران را از نزدیک ببینند، دو سریال نمایشی رمضانی هم تدارک دیده ایم.
مدیر رادیو نمایش در مورد خط داستانی برنامه-نمایش «همسفره» توضیح داد: داستان در مورد یک جوان تحصل کرده از خانوادهای اصیل است که با یک خانم خارجی فارغ التحصل زبان و ادبیات فارسی، در خارج از کشور ازدواج کرده و زندگی میکند. مادر این جوان که به تازگی فوت کرده وصیت کرده پسرش طبق سنت دیرین خانوادگی در شبهای ماه مبارک رمضان سفره داری کند! این زوج جوان برای انجام وصیت مادر به ایران میآیند و در خانهی قدیمی و بزرگ مادری که یک زن و شوهر با نمک سرایداریاش را بر عهده دارند ساکن میشوند و هر شب شخصیتی را برای افطار دعوت میکنند.
سوهانی درباره سریالهای رمضانی اداره کل هنرهای نمایشی رادیو گفت: مجموعههای مختلف و متنوعی را در دست تولید داریم که از بینشان دو اثر ویژه و شاخص ترند. یکی «حسین کرد شبستری» و دیگری: «شمس و طغرا».
«حسین کرد شبستری» یکی از معروفترین داستانهای ادبیات عامیانه ایران است که در عصر صفوی و قاجار، در شبهای ماه مبارک رمضان نقل میشده. روایتهای مربوط به پهلوانان و عیّاران، محبوبترین داستانهای شفاهی عامه در ایران هستند و حکایت جذاب حسین کرد شبستری در زمره محبوبترین آن هاست.